ALS-SOTALOL, comprimate

Prospect

Publicat: 06 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Als-Sotalol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Tahiaritmii simptomatice si care necesita trat.: tahicardia jonctionala, tahicardia supraventriculara in cadrul sindrom WPW, fibrilatia atriala paroxistica. Trat. si profilaxia tahiaritmiilor ventriculare severe.

Mod de administrare

Tahiaritmii: 40 mg de 2-3 ori/zi, ajungand pana la 160 mg de 3 ori/zi, la intervale regulate, inainte de masa. In insuficienta renala: Cl creatinina de 10-30 ml/min (creatinina serica 2-5 mg/dl) reducerea dozei la 1/2; Cl creatinina sub 10 ml/min (creatinina serica peste 5 mg/dl) reducerea dozei la 1/4.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Insuficienta cardiaca (clasele NYHA a III-a si a IV-a), insuficienta cardiaca decompensata, soc, blocuri AV de gradele II si III, bloc sinoatrial, boala nodului sinusal, bradicardie (sub 50/min), prelungire preexistenta a intervalului QT, hipopotasemie, hipertensiune arteriala, afectiuni circulatorii periferice avansate, boli respiratorii obstructive, acidoza metabolica, edem glotic, rinita alergica severa, sensibilitate cunoscuta la sotalol sau sulfonamide.

Atentionari

In feocromocitom se asociaza cu alfa-blocante. La pacientii cu IM in antecedente sau cu insuficienta ventriculara, exista riscul AGravarii aritmiei (efect proaritmogen); monitorizare cardiaca atenta, cu echipament necesar urgentelor cardiace. Atentie la pacientii cu antecedente patologice sau heredo-colaterale de psoriazis. Poate agrava sensibilitatea la alergeni si reactiile anafilactice. Atentie la pacientii cu antecedente de hipersensibilitate severa si la cei care urmeaza trat. de desensibilizare (pentru reactii anafilactice severe). Sarcina. Alaptare. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse posibile

Oboseala, vertij, ameteli, cefalee, parestezii si senzatii de raceala la nivelul membrelor. Rareori: tulburari gastrointestinale, tulburari respiratorii obstructive, reactii tegumentare, conjunctivita, tulburari de somn, agravarea insuficientei cardiace, bradicardie, tulburari de conducere AV sau hipertensiune arteriala. Mai pot aparea: agravarea tulburarilor circulatorii periferice, reducerea secretiei lacrimale, hipoglicemie, depresie, confuzie, halucinatii, uscaciunea gurii, spasme musculare sau astenie musculara si tulburari de erectie. Uneori agravarea crizelor de angina pectorala sau a aritmiilor cardiace (efect proaritmogen), pana la stop cardiac. in cazuri rare, dupa trat. cu sotalol, au fost semnalate sincope, tulburari de vedere si keratoconjunctivita. Poate induce psoriazisul, ii poate agrava simptomele sau poate determina exantem psoriaziform.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Comprimate 80 mg, 160 mg; cutie 2 blist. 10 comprimate

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Galactoreea – secretia lactata patologica Scleroza laterala amiotrofica - Boala Charcot sau boala Lou Gehrig Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii