Acesulfam K (E 950)

Prospect

Publicat: 14 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Se prezinta sub forma unor cristale incolore sau a unei pulberi cristaline de culoare alba. La temperaturile mediului ambient cristalele de acesulfam k au o stabilitate aproape nelimitata. Gustul dulce al acesulfamului K se instaleaza rapid si este apropiat de cel al zaharozei la concentratii mici; la concentratii mai mari gustul acesulfamului K este afectat de o usoara componenta reziduala amara, mai putin pronuntata decat cea a zaharinei.

Acesulfamul K are un efect sinergetic in combinatii cu alti indulcitori, calitatea gustului se amelioreaza in raport cu fiecare indulcitor in parte. Datorita stabilitatii foarte bune poate fi utilizat in majoritatea produselor alimentare: bauturi plate sau carbonatate, produse lactate, produse zaharoase si de patiserie, ciocolata, guma de mestecat. Aportul energetic este nul.

Citeste si despre:

Indulcitorii artificiali: zaharina, aspartamul, sucraloza Factori de risc in dezvoltarea cancerului Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase! Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc Turul piramidei nutritionale 8 secrete uimitoare despre zahar