Guma de mestecat reduce stresul - studiu

Publicat: 01 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Guma de mestecat alunga nelinistile, creste vigilenta si reduce stresul, potrivit unui studiu efecutat la Universitatea Swiburne din Australia.

Cercetatorii australieni au verificat in ce masura guma de mestecat poate reduce anxietatea provocata si stresul, in timp ce participantii la studiu desfasurau o serie de activitati. Astfel, folosirea gumei de mestecat a fost asociata cu o vigilenta mai mare, cu reducerea stresului si a anxietatii si cu imbunatatirea performantelor de desfasurare a mai multor activitati deodata.

Studiul a fost facut pe 40 de persoane, cu o medie de varsta de 22 de ani, care au facut diferite teste pe o platforma multi-tasking. Platforma a avut rolul de a induce stresul si, in acelasi timp, a masurat performantele subiectilor in timp ce acestia mestecau sau nu guma. Nivelurile de anxietate, atentia si stresul au fost masurate inainte si dupa ce participantii au efectuat testele.

Potrivit rezultatelor, nivelul de anxietate a fost mai mic cu 17% la cei care mestecau guma decat la restul subiectilor. De asemenea, atentia a fost de 19 ori mai mare la cei care mestecau, in timp ce nivelul de cortizol salivar - un indicator al prezentei stresului - a fost cu 16 la suta mai mic la cei care au mestecat guma in timpul testului.


Citeste si despre:

Este sanatoasa guma de mestecat? Guma de mestecat este un rau pentru tine? 8 beneficii surprinzatoare ale gumei de mestecat 16 moduri simple de a reduce stresul si anxietatea Cum sa depasesti stresul de la serviciu Alimentele care reduc stresul Stresul - dusmanul zilelor noastre Ghid pentru ingrijirea piciorului diabetic: cum sa previi complicatiile Secretul unui ten impecabil: Cum sa scapi rapid de cosuri si pete Ceaiul verde poate reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare Stresul nu iti da pace? Iata 17 moduri prin care sa te relaxezi in doar 5 minute! Top 9 lucruri surprinzator de bune Cum influenteaza stresul episoadele psoriazisului? Poate stresul sa cauzeze vertij? Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Stresul oxidativ