Miozita

Miozita reprezinta inflamatia tesutului muscular striat. Sunt rare si au cauze diverse: cancer, conectivita, boli autoimune.
Polimiozitele care afecteaza adultul si se caracterizeaza printr-un deficit muscular predominant la radacina membrelor, simetric si cu evolutie destul de rapida.
Dermatomiozitele ating adultii si copiii de preponderenta feminina, ele asociaza atingerii musculare, specifica polimiozitei, semne cutanate: pleoape purpurii si umflate, inrosirea fetei, a decolteului, a articulatiilor membrelor.
Miozita cu incluzii se deosebeste de celelalte doua prin preponderenta sa la subiectii in varsta si la subiectii masculini si prin extinderea deficitului muscular la extremitatile membrelor, o distributie asimetrica si o evolutie cronica. tratamentul consta in administrarea de corticosteroizi, de imunosupresoare si in plasmafereza. El permite incetinirea evolutiei bolii si lungirea perioadelor de remisiuni.

Citeste si despre:

Miozitele Gangrena gazoasa (Miozita clostridiana) Dermatomiozita, o afectiune autoimuna Osteoartrita, afectiunea care 'face ravagii' in randul femeilor Tulburarile neurodegenerative Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Sindromul de soc toxic Monocite crescute Diferenta dintre artrita si reumatism Terapia cu ultrasunete sau ultrasonoterapia