Depistare

Totalitate a examenelor si testelor efectuate in cadrul unei populatii aparent sanatoase cu scopul de a depista o afectiune latenta in stadiu precoce. Testele de depistare, teoretic, trebuie sa aiba o sensibilitate (proportia de teste pozitive printre subiectii bolnavi) si o specificitate (proportia de teste negative printre subiectii nebolnavi) ridicate.
Depistarea se aplica mai ales cancerelor (san, prostata, tub digestiv, col uterin), permitand descoperirea lor precoce si crescand net sansele de vindecare. De la aparitia epidemiei de SIDA, depistarea priveste, de asemenea, seropozitivitatea la H.I.V., in particular la grupele expuse.

Citeste si despre:

Investigatii pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala Recomandarea psihologului: Arta de a depista minciuna Analize de sange pentru depistarea cancerului Valoarea ecografica in depistarea precoce a displaziei luxante de sold Teste pentru depistarea problemelor erectile Autoexaminarea sanilor, esentiala in depistarea precoce a cancerului mamar Examinari utile in depistarea afectiunilor respiratorii Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Testul Torch - depistarea infectiilor in sarcina Testele cutanate pentru depistarea alergiilor