Angajare cerebrala

Deplasare a unei parti a encefalului printr-un orificiu membranos sau osos, ducand la o compresiune grava a sistemului nervos.

Cauze - Cauzele unei angajari sunt leziunile unui anumit volum (tumora, hematom, de origine traumatica sau nu, abces) care stanjenesc curgerea lichidului cefalorahidian, care se acumuleaza dand nastere unei hipertensiuni intracraniene si care impinge regiunea corespunzatoare de encefal.

Simptome si semne - Simptomele depind de tipul de angajare. Angajarea temporala, de exemplu, se caracterizeaza printr-o midriaza (dilatarea pupilei), consecutiva lezarii structurilor care comanda ochiul. Angajarea amigdalelor cerebeloase provoaca accese de hipertonie (redoare) a membrelor, asociate eventual unei incetiniri a ritmului cardiac sau unei opriri respiratorii. Formele minore nu se semnaleaza decat printr-o tinuta afectata sau printr-o inclinare a capului spre partea respectiva.

Tratament - Tratamentul face apel la interventia neurochirurgicala care trebuie practicata fara intarziere pentru a decomprima creierul.

Citeste si despre:

Paralizia cerebrala Sedentarismul este foarte periculos Invatarea de lucruri noi ajuta la mentinerea sanatatii creierului la varste inaintate Afectiuni cauzate de statul pe scaun timp indelungat Masuri de precautie pentru diminuarea consecintelor dizabilitatilor Alimentatia sanatoasa, sportul si relaxarea imbunatatesc viata sexuala! Studiul Clinic ONTARGET Narcolepsia 10 exercitii simple pentru tonifiere Legea privind dispozitivele medicale
Cere sfatul medicului ×