Postata de Utilizator11610108864 cu 3 luni in urma.
As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de schimbare a RH - ului. Cand m-am nascut am avut RH pozitiv apoi de-a lungul vietii am dobandit RH negativ. Cand am ramas insarcinata exista posibilitatea ca bebe sa iasa cu probleme din cauza RH - ului meu. Dupa ce am nascut-o pe bebelina perfect sanatoasa mi s-a zis ca daca mai vreau un al doilea copil sa fac schimbare de RH altfel ca daca primul nu s-a nascut cu probleme cel de-al doilea sigur se va naste cu probleme. Am intrebat la centru de transfuzie sangvina si mi s-a zis ca asa ceva nu e posibil sa se poata schimba RH asa ca acum nu stiu pe cine sa cred...Daca ma puteti ajuta cu raspunsul la aceasta intrebare v-as fi foarte recunoscatoare. Multumesc!
Adauga raspunsacum 3 luni
Buna ziua,
In principiu, factorul Rh al sangelui unei persoane este stabilit genetic si nu se poate schimba in timpul vietii. Faptul ca tu ati avut la nastere Rh pozitiv si ulterior a devenit Rh negativ este aproape imposibil din punct de vedere medical. Posibil ati fost informata gresit sau a existat o confuzie la testari.
Factorul Rh poate cauza probleme in cazul in care o mama cu Rh negativ are un copil cu Rh pozitiv. Acest lucru se poate intampla daca tatal copilului are Rh pozitiv. In acest caz, organismul mamei poate produce anticorpi impotriva sangelui Rh pozitiv al bebelusului. Aceasta situatie poate genera probleme de sanatate pentru bebelus, in special in cazul unei sarcini ulterioare.
Exista insa tratament care se administreaza pentru a preveni formarea anticorpilor la mamele cu Rh negativ - injectia cu imunoglobulina Rh. Acesta se administreaza in timpul sarcinii si dupa nastere daca in urma testelor se confirma ca bebelusul are Rh pozitiv.
Problemele cu Rh negativ sunt de obicei prevenibile daca sunt identificate si tratate corespunzator in timp, printr-un management adecvat al sarcinii. Cu toate acestea, este important sa va anuntati doctorul daca sunteti insarcinata sau planuiti sa ramaneti insarcinata si aveti Rh negativ.
Va recomandam sa discutati cu un medic ginecolog sau un medic hematolog pentru a clarifica situatia dvs. specifica si a afla care sunt optiunile pe care le aveti.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie, https://www.clickmed.ro/medic/hematologie
Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-asociate-sarcinii/sensibilizarea-la-antigenul-rh-in-timpul-sarcinii_1063
sfatulmedicului.ro/Analize-de-laborator/ce-este-incompatibilitatea-de-rhi_17121
https://sfatulmedicului.ro/Sarcina--nasterea-si-lauzia/incompatibilitatea-de-rh-poate-fi-o-problema-in-sarcinai_19183
sfatulmedicului.ro/Investigatii/compatibilitatile-grupelor-de-sange-cui-donezi-si-de-la-cine-primesti_15952
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua