am un tiuit in cap cam de vreo 2 saptamani ?

Diagnostic si investigare

Postata de MihaiI cu 4 luni in urma.

Salut , de vreo 2 saptamani am un tiuit in cap care nu prea trece , doar se mai schimba tonalitatea , am fost la un orl si mi s a spus ca este pe sistem nervos am facut un control al urechi iar problema este pe sistem nervos .am Folosit medrol , tanakan si nyrvulsal dar nicio ameliorare ... aveti vreo sugestie?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Tiuitul in cap, cunoscut sub numele de tinitus, poate avea mai multe cauze, printre care expunerea la zgomote puternice, varsta, medicamente ototoxice, probleme cu urechea interna sau stres. Faptul ca tonalitatea acestuia se schimba poate sugera faptul ca este un tinitus provocat de probleme ale sistemului nervos, dar poate fi si o consecinta a problemei urechii interne.

Chiar daca tratamentele pe care le-ati luat pana acum nu au dat rezultate, exista mai multe alte optiuni pe care le puteti lua in considerare. Un tratament potential ar putea fi terapia de sunet, care implica utilizarea de sunete de fundal sau de muzica pentru a distruge tiuitul. Terapiile cognitiv-comportamentale sau de gestionare a stresului pot ajuta, de asemenea.

Daca tinitusul tau se agraveaza sau devine distructiv, poti sa te adresezi si unui specialist in probleme de somn sau unui psiholog.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-auz/tinitusul_342
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-urechii/ai-tinitusi-acum-poti-realiza-managementul-tinitusului-cu-ajutorul-apara_19992

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Sindromul de colon sau intestin iritabil - diagnostic si investigatii RMN-ul de san – recomandat in diagnosticul cancerului mamar Autismul - Investigatii si testari Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua