despre fibromul uterin

Afectiuni uterine

Postata de luciaa cu 14 ani in urma.

Buna ziua,am un fibron uterin mare de 12 cm,am facut inainte cu 3 ani o embolizare la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti...nu am mai avut hemoragii...totul pare sa fie ok..a inceput sa se resoarba..dar oricum,e mare...nu s-a micsorat prea mult..ciclul menstrual imi vine cam la 21 de zile,este regulat..intrebarea mea este:daca fibromul nu-mi face probleme desi mai este acolo si nu e foarte mic..deci,daca am facut aceasta embolizare,mai are rost sa fac operatie ca sa-l scot?

Adauga raspuns

Raspunsuri (142)

Miha

acum 11 ani

Marina,

Tratamentul homeopat poate avea efect, dar ai grija sa faci ecografii la cateva luni, pentru a te asigura de asta. Nu toate organismele raspund la el, si poti descoperi ca fibromul creste in continuare. De aceea e important sa faci controale periodice, sa nu creasca prea mult. Daca descoperi ca tratamentul nu are efect, poti incerca embolizarea. In cateva luni fibromul este complet devascularizat, si scapi de stresul ca ti ar putea face probleme pe viitor.

Raspunde
 
3
 
Ada85

acum 11 ani

Florin,

Daca se face histerectomie, da, ramai si fara uter. Daca faci miomectomie, se scoate doar fibromul, nu si uterul. Doar ca unele miomectomii au complicatii, si operatia devine histerectomie, pentru ca nu pot salva uterul. Embolizarea nu scoate fibromul, doar ii taie circulatia sangelui, pentru ca blocheaza arterele cu acele particule. Fara sange, fibromul nu mai creste, chiar incepe sa scada. Efectele se vad cel mai bine la controlul de 6 luni. Un fibrom de 10 cm poate chiar sa fie eliminat, se fragmenteaza si se elimina pe bucati in timp. Dar sa stii ca un fibrom de 10 cm e destul de mare, daca vrei sa apelezi la embolizare, te sfatuiesc sa te grabesti. Daca mai creste mult, se poate sa nu mai fie posibila. Cauta l pe doctorul Nechifor, este cel mai bun, si el iti poate spune daca embolizarea este posibila sau nu, si iti explica cel mai bine ce se intampla cu fibromul, cum se elimina si alte detalii.

Raspunde
 
2
 
Gina- Dr.Tr.Severin

acum 11 ani

In 20 iunie am facut embolizarea la Clinica Ponderas d-l doctor Nechifor Rares.Am avut trei noduli de diferite marimi.Acum sunt ok.Nodulii au inceput sa se micsoreze...ciclu menstrual nu mai este din ambundenta si durerile nu mai sunt severe .Inainte cind aveam ciclu nu plecam de acasa deoarece era atat de mult incat imi era teama ,ca ma fac de ras si durerile erau atat de severe incat ma doborau la pat.Dupa aceasta embolizare pot sa spun ca m-am nascut a doua oara.Embolizarea este reusita .

Raspunde
 
2
 
gina

acum 11 ani

eu am facut embolizare la clinica Ponderas la d-l doctor Nechifor Rares in 20 iunie 2013.Am avut trei noduli de diferite marimi:dupa doua luni am facut ecografia necesara si am constatat ca nodulii s-au micsorat si embolizarea este reusita.Ciclul menstrual nu mai este din abundenta si durerile nu mai sunt severe.Imi pare foarte rau ca nu am facut aceasta embolizare mai demult:stii tu cum suntem noi femeile:lasa ca mai stam,si nu stam deloc bine.Cit dam pe alte medicamente mai bine ne tratam odata si bine .Daca iti doresti copii varianta embolizarii este cea mai buna,pentru ca dupa poti sa ai si copiii.Succes!

Raspunde
 
0
 
gina

acum 11 ani

am facut embolizare la clinica Ponderas d-l doctor Nechifor Rares.Am avut trei noduli de marimi diferite,acum s-au micsorat ,embolizarea este reusita,ciclu este fara dureri severe si vreau sa-ti spun ca sunt om:inainte eram la pat si medicamentele nu-si mai faceau efectul.

Raspunde
 
1
 
gina

acum 11 ani

Buna ,
Eu am facut embolizarea in 20 iunie 2013 ;am avut trei noduli dupa interventie ,ei sau micsorat si acum este totul ok.Nu mai am singerari abundente si nici dureri severe.D-l doctor Nechifor este un om deosebit si cu siguranta ai sa reusesti si tu.Nu mai amana deoarece fibromul o sa mai creasca si nu trebuie.
sanatate si succes!

Raspunde
 
0
 
gina

acum 11 ani

Eu am facut embolizarea in 20 iunie2013 .(embolizarea este o interventie de 30 de minute prin bratul sting)A doua zi se pleaca acasa.Dupa embolizare exista o echipa de asistenti foarte buni care are grija de tine 24din 24h.bineinteles ca dupa aceasta interventie de drept avem dreptul sa facem si copiii deoarece uterul si toate organele genitale sunt la locul lor.Fibromul ramane la locul lui micsorat si nu se mai dezvolta.Curaj si succes!

Raspunde
 
0
 
Dr. Rares Nechifor

acum 11 ani

Buna seara,
Prin operatie clasica se intelege de cele mai multe ori Histerectomia, adica scoaterea uterului. Conform ghidurilor terapeutice internationale scoaterea uterului este necesara in aproximativ 10% din cazurile de fibrom uterin (in principal daca exista suspiciune de malignitate sau daca embolizarea sau miomectomia nu sunt posibile). Din pacate histerectomia este preferata medicilor ginecologi, acestia recomandand-o in aproximativ 70% din cazuri.

Operatia chirurgicala conservatoare este Miomectomia. Aceasta consta in indepartarea chirurgicala a fibromului cu pastrarea uterului. Miomectomia este posibila pentru anumite fibroame. Este imortanta dimensiunea, localizarea, raportul fibromului cu corpul uterin, scopul tratamentului (sarcina?), varsta pacientei (miomectomia are o rata mare de recidiva: 25-30% la 2 ani, 60% la 5 ani). De aceea este obligatoriu ca inainte de operatie sa se faca un examen RMN de pelvis (ecografia nu este suficienta! computerul tomograf ofera informatii slabe si produce o iradiere importanta a ovarelor). RMN ofera toate informatiile necesare chirurgului pentru a putea stabili daca miomectomia este posibila sau nu. Astfel putem evita situatia frecvent intalnita in care pecientei i se spune "vom incerca sa salvam uterul dar numai in operatie vom vedea exact ce gasim si ce se poate face". Desi miomectomia este posibila in aproximativ 40% din cazuri ea este recomandata de medicul ginecolog intr-un numar mult mai mic de cazuri (10-15%) din doua motive principale: operatie dificila cu risc de sangerare intraoperatorie si rata mare de recidiva a fibroamelor (25-60%).

Embolizarea uterina este o metoda endovasculara ce nu este practicata de medicul ginecolog ci de medicul specialist in radiologie interventionala. Procedura consta in astuparea vaselor de sange din interiorul fibroamelor (uterul si arterele ce-l alimenteaza nu sunt afectate). Toate fibroamele sunt tratate simultan. In consecinta, fibroamele intra intr-un proces de resorbtie ce dureaza cateva luni (in medie 6 luni, depinde de dimensiunile initiale si de gradul de vascularizatie). Ceea ce ramane din fiecare fibrom este o cicatrice fibroasa ce reprezinta in medie 30% din volumul initial. Aceasta ramane vizibila ecografic dar nu mai creaza nicio problema pacientei in 95% din cazuri. Scopul embolizarii nu este da a face ca uterul sa arate la la 12 ani ci de a oferi femeii o solutie prin care sa se simta bine, sa-si pastreze uterul, fertilitatea si nu in ultimul timp feminitatea, evitand o interventie chirurgicala majora. Embolizarea este posibila in aproximativ 90% dintre fibroame insa, nefiind practicata de ginecologi este recomandata de acestia in 2-3% din cazuri.

Toate aceste cifre pot fi usor verificate pe site-urile societatatiilor medicale din diferite tari. Daca doriti va pot trimite astfel de statistici, ajunge sa-mi trimiteti un email (nu cred ca am voie sa-l indic aici?). Din pacate ele scot la lumina un adevar neperceput de pacientul ce vine cu incredere la medic si se asteapta sa primeasca cel mai bun sfat si cel mai bun tratament. Acest lucru nu se intampla decat mult prea rar, doar 20-30% din recomandarile primite sunt in concordanta cu ghidurile terapeutice...

In cazul dumneavoastra: un fibrom de 10 cm se poate trata atat chirurgical cat si prin embolizare. Important este sa va intrebati ce va doriti sa obtineti (starea de bine, sarcina, evitarea recidivei, teama de cancer etc) si apoi sa vedeti care metoda va ofera ceea ce va doriti cu mai multe sanse si mai putine riscuri.

Cu respect,
Dr. Rares Nechifor

Raspunde
 
8
 
camelia

acum 10 ani

buna ziua
ma numesc camelia am 34 de ani ,sunt operat de doua ori de endometrioza prima operatie am avuto la spitalu militari la domnul doctor niculai niculescu sctia gicologie prin parascopic ,iar a doau calsica la spitalu ploiesti sctia chirugie doi la domnul doctor oprea dan la scurt timp dupa 2 spatamani a avut loc si a doua operatie clasica . eu find cred eu foarte tanara nu stiam nimic depre acesta boala am avut incredere in medici acsetia doi care m au tratat. bun . acum am acelasi suferinte si dureri ca dinainte ba chiar am facut si un fibron de 2 cm era anul trecut cand am afacut un control in luna martie la spiatalul materniatate plaoiesti . sufer foarte tarae . reaintoaaaasa la domnul doctor niculai niculscu in ani 2010 la urgebñta cu grave dureri si pierdere de constienta dupa 2 zile de i8nternare la dasul m ia spus ca sa imi faca alta operatie sa imi scota ovaraele . i am spus ca nu sunt de acord cu asa ceva sa ma externeze imedia de urgenta ca eu nu mai acept nici o intreventie chirurgicala . in final directorul spitalului de pe atunci nu mai imi amintesc numele ia spui domnuli niculescu sa imi spuna verde in fata ce am .
atunci m ia spus ca am un fel de cancer de gradul 4
am cazut in soc psihic si am inceput sa intru in panica rau de tot . nu mai8 stiam de mine. de atunci am tot stat asa pe tratamente pe antibiotice si injectii . as dori sa scap urgent de acesta problema . sa ma sfatuiti ce as putea sa fac . m as dori si un copilas . va multumesc pt ascultare si intelegere o zi buna sa aveti si sper ca imi veti raspunde rapid posibil

Raspunde
 
0
 
Daniela

acum 11 ani

Buna ziua,

Si eu am fost diagnosticata cu aceiasi problema. Are cineva adresa de email a domnului doctor Rares Nechifor? As dori sa ii trimit in prima instanta toate analizele si sa vad ce opinie obtin de la dansul.

Multumesc.

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 11 ani

Daniela, [email protected] este adresa de pe site-ul dnului doctor! Site ul este drnechifor.ro , o sa gasesti acolo mai multe informatii, nr asistentei lui, cam tot ce te ar interesa.

Mult succes!

Raspunde
 
0
 
Maria (cu o saptamana in urma)

acum 11 ani

Eu te sfatuiesc sa te operzei la spitalul Canta Cozino la doctorul Posea

Raspunde
 
0
 
[email protected]

acum 11 ani

Da, este posibil!Fibronul uterin se poate transforma,diferite fragmente din el se poate localiza in alta pare din zona uterului,in fragmente foarte mici unde se pot forma chistulete care de multe ori nu pot fi observate.Daca ai facut un tratament medical,clasic si nu a dat rezultatele dorite.eu personal te sfatuiesc sa incerci o alta alternativa medicala,,MEDICINA NATURISTA".Cu un tratament naturist corect vei putea sa scapi de fibronul uterin pentru totdeauna.In plus nu vei mai avea nevoie sa-ti faci multe controale sau interventii medicale.Medicamentele naturiste cutata in profunzime organismul de chisturi si fibroame si nu va mai fi nevoie sa te gandesti vreodata la o interventie chirurgicala,in acelasi timp sunt usor de consumat si nu vor produce reactii adverse.Daca doresti mai multe informatii ,contacteaza-ma pe e-mail sau pe Facebook

Raspunde
 
0
 
Andreea

acum 11 ani

Buna ziua am si eu aceeasi problema ,si anume un fibrom de 11 cm mi s-a spus de catre medicul ginecolog ca embolizarea nu s-ar putea face pt ca este mare ,urmez si un tratament naturist dar sincer nu se vede nici un rezultat ( il fac cam de o luna si jumatate), nu stiu ce sa cred si unde sa ma indrept.

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 11 ani

Pentru un fibrom de 11 cm, daca faci operatie, aceasta cel mai probabil va insemna histerectomie, pentru ca fibromul este mare si ar fi sangerari. Plus ca doctorii prefera histerectomia, fiind o interventie mai usoara pentru ei. Embolizarea se poate face de obicei si pentru fibroame de 11 cm, fara probleme. Cauta l pe doctorul Nechifor, el o sa ti spuna daca in cazul tau embolizarea este posibila! Dar nu astepta, pentru ca o sa creasca cu atat mai mult!

Succes!

Raspunde
 
0
 
Lili C

acum 11 ani

Am facut o embolizare acum 5 ani la un fibrom uterin de 10cm.In urma cu cateva luni mi s-a confirmat de doi medici ca acest fibrom se dezvolta in continuare si mi s-a recomandat operatia de miomectomie.Ma intreb daca se mai poate emboliza o data sau sa accept operatia de miomectomie?Cunoasteti cazuri asemanatoare?Sincer nu stiu ce decizie sa iau.Am 35 de ani si doresc sa mai pot ramane insarcinata.

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 11 ani

Daca fibromul inca nu scade, inseamna ca cel mai probabil o parte din arterele care il hranesc nu au fost inchise de particulele embolizante. O re-embolizare ar putea rezolva problema,pentru ca ar fi mai putine vase care trebuie inchise. Dar ar trebui sa cauti un doctor bun, care sa se asigure ca de data aceasta nu au mai ramas vase neastupate. Eu stiu ca la dr Nechifor daca mai este nevoie de o re-embolizare, aceasta este gratuita, asa ca succesul procedurii este garantat.

Mult succes orice ai alege!

Raspunde
 
0
 
hanza silvea

acum 11 ani

buna ziua am fost la control acum o luna si mi a gasit fibrom de marimea unei sarcine de 5 luni am sanse sa pot scapa fara operatie multumesc

Raspunde
 
0
 
hanza silvea

acum 11 ani

acum iau tratament orgametril sa nu mai am menstruatie timp de 3 luni pana ajung acasa sa pot face operatia

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 11 ani

Dna Silvea, in principiu un fibrom de acesta marime se poate emboliza, dar ar trebui sa faceti un RMN pentru a avea o imagine clara asupra marimii si vascularizatiei. Este destul de mare, asa ca daca vreti sa va salvati uterul, ar trebui sa faceti embolizarea cat mai curand. Nu cred ca vreun doctor ar face miomectomie la un fibrom asa mare, cel mai probabil s ar recurge la histerectomie si v ati pierde uterul. Cautati o pe asistenta doctorului Nechifor, il recomand cu mare caldura! El o sa va spuna daca se poate face ceva in cazul dvs. (are peste 6000 de embolizari efectuate pana acum, asa ca nu veti gasi un doctor cu mai mare experienta in tara.)
Succes!

Raspunde
 
0
 
Pag 4 din 8
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Fimbrioplastia, metoda de deblocare a trompelor uterine obstructionate Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua