despre fibromul uterin

Afectiuni uterine

Postata de luciaa cu 14 ani in urma.

Buna ziua,am un fibron uterin mare de 12 cm,am facut inainte cu 3 ani o embolizare la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti...nu am mai avut hemoragii...totul pare sa fie ok..a inceput sa se resoarba..dar oricum,e mare...nu s-a micsorat prea mult..ciclul menstrual imi vine cam la 21 de zile,este regulat..intrebarea mea este:daca fibromul nu-mi face probleme desi mai este acolo si nu e foarte mic..deci,daca am facut aceasta embolizare,mai are rost sa fac operatie ca sa-l scot?

Adauga raspuns

Raspunsuri (140)

mariana daniela

acum 11 ani

fetelor eu sunt operata de fibrom de 9 ani , histerectomia se face doar cand se banuieste un cancer . mie mi sa facut miomectomie si reconstructia uterului . sunt ok de atunci , medic excelent , artist pasionat in reconstructia uterului mai ales la persoane tinere, nicolaie poiana

Raspunde
 
0
 
Advertisement
dana

acum 11 ani

unde il pot gasi pe doc poiana

Raspunde
 
0
 
georgeta b

acum 11 ani

Eu am facut operatie de fibrom la spitalul Elias la doamna doctor Mona Zvanga nu am cuvinte de lauda la adresa ei am avut fibrom de 15cm si mi-a facut miomectomie la o luna de la operatie ma simt foarte bine si asa sper sa fie in continuare .Am avut parte de o ingrijire deosebita si multumesc pe aceasta cale.

Raspunde
 
0
 
Lili C

acum 11 ani

Am facut embolizare in septembrie 2008 si fibromul avea in jur de 8cm.La un an de la embolizare avea in jur de 5cm,iar acum in martie 2013 mi s-a spus de un alt medic ginecolog ca are 7 cm si ca ar creste.Poate sa-mi spuna cineva daca este posibil?

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 10 ani

esti sigura ca ultimul doctor era ok? Unii dintre ei nu interpreteaza foarte bine ceea ce vad la ecografie, si de aceea ma gandesc. O alta varianta ar fi ca fibromul nu a fost embolizat in totalitate, adica au mai ramas cateva artere neblocate care il alimenteaza cu sange si de aceea a inceput iar sa creasca.. sau poate ca ai facut alt fibrom?

Raspunde
 
1
 
Anca

acum 11 ani

ma numesc anca ,vreau daca esti amabila sa imi spui si mie daca mai poti face copii in urma operatiei pe care ai facut.o georgeta b.tin sa mentionez ca eu am un fibrom de 7 cm si imi doresc foarte tare copii.mersi frumos

Raspunde
 
0
 
mykysor

acum 11 ani

daca faci embolizare da,daca faci operatie chirurgicala si iti extirpeaza uterul nu daca iti opereaza doar fibromul si patrarea uterului da.eu am facut embolizare la dr.rares la victor babes(clinica hemodinamic) aveam uter fibromatos adica mai multi noduli dintre care unul f.mare de 12cm dupa 2 contoale este de 7,7.am facut interventia in dec anul trecut.

Raspunde
 
0
 
MARIA LUIZA

acum 10 ani

SI EU AM FIBRON AM FOST LA DOCTOR ACUM 2 ANI AVEA 5cm trebuie sa ma duc imi este frica cs sa fac
0736913561

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 10 ani

Buna Maria,

Din ce amani fibromul o sa creasca si ar putea fi prea mare pentru a mai scapa usor de el. Cel mai bine te duci la doctor, si daca fibromul nu este f mare, poti face embolizare. Nu este nevoie de operatie, in 24 de ore esti acasa si iti pastrezi uterul. Asa ca nu mai amana si fa ti o ecografie. Poti dupa aceea sa vorbesti cu doctorul Nechifor daca o embolizare este posibila in cazul tau.

Succes!

Raspunde
 
0
 
cristina

acum 10 ani

acum o saptamana doctorul meu mi a descoperit un tesut fibromatos (in faza de inceput) deci nu este avansat iar fibromul destul de mic.acum fac un tratament dar mi a recomandat steriletul Mirena.as vrea sa stiu daca este recomandat in situatia data? am citit si despre embolizare si sincera sa fiu as fi mai multumita sa stiu ca vasele nu mai sunt irigate si poate scadea.ce ma sfatuti????

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 10 ani

ar trebui sa te interesezi de embolizare, poate se face si in cazul tau. Doctorul Rares Nechifor este cel care a introdus procedura la noi in tara, si are cea mai mare experienta. Lucreaza in Bucuresti, tu de unde esti?

Raspunde
 
0
 
Andreea

acum 10 ani

Buna ziua am si eu o problema astazi am fost la ginecolog si mi s-a spus ca am un fibrom de 11 cm nu stiu ce sa fac si unde sa caut un raspuns medicul mi-a spus ca trebuie indepartat chirurgical ,mentionez ca am 33 de ani si nu am copii ce ma sfatuiti va rog.

Raspunde
 
0
 
adinaj88

acum 10 ani

Andreea,

Sun o pe asistenta doctorului Nechifor, si povesteste i problema ta. Poate ca in cazul tau se poate inca face embolizare. O gasesti la Ponderas (fostul Delta Hospital), o cheama Iulia - 0731.771.111. De obicei se trimit pe mail ecografiile, domul doctor le vede, si spune daca te poate ajuta! Asa ca o sa ai un raspuns destul de repede.. Mult succes!

Raspunde
 
1
 
luciaa

acum 10 ani

Nu stiu cine te-a sfatuit sa faci operatie,mai bine intereseaza-te la Spitalul Universitar,se poate face embolizare,mie mi-a facut la 40 de ani la un fibrom de 12 cm si n-am mai avut probleme dupa.....nu s-a resorbit decat putin ca era foarte mare......dar am stat asa cu el si nu mi-a facut nici o problema....pana la urma o sa-l operez dar am amanat momentul embolizarea asta......am 6 ani de cand am facut embolizarea....am ramnas si gravida intre timp dar n-am mai facut copilul la varsta asta,am facut chiuretaj.....

Raspunde
 
1
 
FLORIN

acum 10 ani

Dupa operatia clasica,de scoatere a fibromului......ramai si fara uter???ASTA nu inteleg...si daca faci embolizare,tot ramai cu fibromul ,doar ca se micsoreaza in timp.poate dura ani pana se resoarbe unul de 10 cm??.....astept ceva lamuriri..

Raspunde
 
0
 
adi

acum 10 ani

Fibromul uterin este o masă celulară ce se dezvoltă la nivelul uterului şi mai este numit şi tumoră fibroasă, leiomiom sau miom, dar acesta nu este o tumoră malignă (cancer). Se poate dezvolta în interiorul cavităţii uterine, la exteriorul uterului sau în grosimea peretelui acestuia.
Cauzele subtile ale fibromului uterin sunt: frustrarea, ruinarea, violarea dorintei sau a sentimentului de protectie, de stabilitate, de intimitate. Lipsa de recunoastere si de gratitudine din partea barbatului ii reprima femeii energia latenta care-i asigura vitalitatea, capacitatea de a se manifesta, de a se exprima, de a fi ea insasi. Consecinta in plan fizic este, adesea, tot fibromul uterin. O alta cauza a aparitiei fibromului uterin o constituie chiar reprimarea dorintei de a fi mama (de a avea un copil) din cauza conditiilor (neajunsurilor) materiale, a ambitiilor sau a obligatiilor profesionale, a dorintei de a avea libertate (pentru a calatori, a se distra etc.), a nesigurantei in casnicie, a instabilitatii (sau a inexistentei) relatiei de cuplu s.a.m.d.
Tratament natural :
-cretisoara: studii de caz, deocamdata izolate, arata ca administrarea Cretisoarei in cure succesive duce la stoparea cresterii fibroamelor uterine sau chiar la scaderea in dimensiuni a acestora. Se administreaza infuzia combinata de Cretisoara, din care se bea cate o jumatate de litru pe zi, in cure de doua luni, urmate de 15 zile de pauza, apoi tratamentul se reia. Aceste cure sunt recomandate ca un adjuvant valoros si contra endometriozei, putand, intre altele, trata cu succes si infertilitatea produsa de aceasta afectiune.
-coada soricelului : se recomandă ca adjuvant în enterocolită, diskinezie biliară, parazitoze intestinale, amenoree, metroanexită, chist ovarian, fibrom uterin
-salvia : reduce durerile și inflamațiile și este, de asemenea, și un bun dezinfectant. Se pun două lingurițe de
plantă uscată și mărunțită în 250 ml apă clocotită și se lasă 15 minute la infuzat. Se beau 2-3 căni pe
zi. De altfel, ceaiul de salvie este excelent și pentru spălăturile vaginale zilnice. -coacăzul negru :este un bun drenor și antiinflamator. Pentru ameliorarea durerilor cauzate de fibromul uterin, se
folosește extractul din muguri de coacăz negru, pe care-l găsești la plafar. Este indicat să se ia câte o
linguriță din acest extract, de 3-4 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.
-zmeurul :are mai degrabă un rol de prevenire a apariției fibromului uterin, însă are și o puternică acțiune de
reglare hormonală. Tinctura de zmeur este cea mai indicată în aceste cazuri. Aceasta se
administrează în cure de 3 săptămâni, câte 50 de picături, de 2 ori pe zi.
-napraznicul : cercetari de laborator au pus in evidenta faptul ca napraznicul contine germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare deosebit de puternic. Or, se pare ca aceasta intensificare a oxigenarii celulare este cheia vindecarii tumorilor, atat maligne, cat si benigne. Se fac cure indelungate (minimum 3 luni) cu napraznic administrat sub forma de comprimate, cate 6 pe zi.
-supozitoare pe baza de propolis,laptisor de matca si diverse plante
Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist
Pentru tratament personalizat:[email protected]
tratamentnatural.com

Raspunde
 
1
 
marina

acum 10 ani

Buna ziua, m-am confruntat si eu in 2006 cu un fibrom de 5 cm pe care in acelasi an mi l-a operat dr. Niculescu de la sp. Militar din Bucuresti. Am incercat si eu stoparea fibromului cu tratamente pe baza de aloe si alte suplimente de la firma forever, fibromul scazuse , dar din pacate se fibrozase si interventia chirurgicala era singura procedura care ma scapa de fibrom, ce pana la urma am si facut. Dupa 4 ani de la interventie am reusit sa am un copil sanatos si frumos. In prezent am descoperit ca mi-a mai aparut un fibrom care acum are 3 cm si pentru care fac un tratament naturist (extract de zmeur, coacaz negru si mur) recomandate de o dr. homeopat si de asemenea o alimentatie bazata pe legume, cereale , fructe , lactate de oaie si capra , fara carne de pui din comert, mezeluri. Stiu ca este dificil acest tratament dar merita incercat.

Raspunde
 
0
 
marina

acum 10 ani

Buna ziua, m-am confruntat si eu in 2006 cu un fibrom de 5 cm pe care in acelasi an mi l-a operat dr. Niculescu de la sp. Militar din Bucuresti. Am incercat si eu stoparea fibromului cu tratamente pe baza de aloe si alte suplimente de la firma forever, fibromul scazuse , dar din pacate se fibrozase si interventia chirurgicala era singura procedura care ma scapa de fibrom, ce pana la urma am si facut. Dupa 4 ani de la interventie am reusit sa am un copil sanatos si frumos. In prezent am descoperit ca mi-a mai aparut un fibrom care acum are 3 cm si pentru care fac un tratament naturist (extract de zmeur, coacaz negru si mur) recomandate de o dr. homeopat si de asemenea o alimentatie bazata pe legume, cereale , fructe , lactate de oaie si capra , fara carne de pui din comert, mezeluri. Stiu ca este dificil acest tratament dar merita incercat.

Raspunde
 
0
 
Miha

acum 10 ani

Marina,

Tratamentul homeopat poate avea efect, dar ai grija sa faci ecografii la cateva luni, pentru a te asigura de asta. Nu toate organismele raspund la el, si poti descoperi ca fibromul creste in continuare. De aceea e important sa faci controale periodice, sa nu creasca prea mult. Daca descoperi ca tratamentul nu are efect, poti incerca embolizarea. In cateva luni fibromul este complet devascularizat, si scapi de stresul ca ti ar putea face probleme pe viitor.

Raspunde
 
3
 
Ada85

acum 10 ani

Florin,

Daca se face histerectomie, da, ramai si fara uter. Daca faci miomectomie, se scoate doar fibromul, nu si uterul. Doar ca unele miomectomii au complicatii, si operatia devine histerectomie, pentru ca nu pot salva uterul. Embolizarea nu scoate fibromul, doar ii taie circulatia sangelui, pentru ca blocheaza arterele cu acele particule. Fara sange, fibromul nu mai creste, chiar incepe sa scada. Efectele se vad cel mai bine la controlul de 6 luni. Un fibrom de 10 cm poate chiar sa fie eliminat, se fragmenteaza si se elimina pe bucati in timp. Dar sa stii ca un fibrom de 10 cm e destul de mare, daca vrei sa apelezi la embolizare, te sfatuiesc sa te grabesti. Daca mai creste mult, se poate sa nu mai fie posibila. Cauta l pe doctorul Nechifor, este cel mai bun, si el iti poate spune daca embolizarea este posibila sau nu, si iti explica cel mai bine ce se intampla cu fibromul, cum se elimina si alte detalii.

Raspunde
 
2
 
Pag 3 din 7
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Fimbrioplastia, metoda de deblocare a trompelor uterine obstructionate Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×