despre fibromul uterin

Afectiuni uterine

Postata de luciaa cu 14 ani in urma.

Buna ziua,am un fibron uterin mare de 12 cm,am facut inainte cu 3 ani o embolizare la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti...nu am mai avut hemoragii...totul pare sa fie ok..a inceput sa se resoarba..dar oricum,e mare...nu s-a micsorat prea mult..ciclul menstrual imi vine cam la 21 de zile,este regulat..intrebarea mea este:daca fibromul nu-mi face probleme desi mai este acolo si nu e foarte mic..deci,daca am facut aceasta embolizare,mai are rost sa fac operatie ca sa-l scot?

Adauga raspuns

Raspunsuri (140)

Utilizator21572983371

acum 4 ani

Buna ! Si eu sunt interesata de ceva fara operatie pentru fibrom de 12 cm.Adresa mea de e-mail catacata17@ adresa_web_filtrata Multumesc anticipat!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Utilizator21640173187

acum 2 ani

imi poti spune si mie tratament fibron danacrysan@ adresa_web_filtrata

Raspunde
 
0
 
Georgiana

acum 2 ani

Bună cum ai reușit sa îți scadă fibromul de la 12 la 8 cm??

Raspunde
 
0
 
Georgiana

acum 2 ani

Bună cum ai reușit sa îți scadă fibromul de la 12 la 8 cm??

Raspunde
 
0
 
Cristina

acum 2 ani

Bună , am citit comentariile despre fibrom și am dat de al dumneavoastră, și a.si fi interesata ce tratament a.ti găsit pentru fibrom, pentru ca am un fibrom de 8cm și am făcut și embolizare și nu prea a scăzut. Mulțumesc

Raspunde
 
0
 
MonaLisa

acum un an

Buna ziua!
Ce remediu ati urmat pt reducerea in volum a fibromului?

Raspunde
 
0
 
Ella

acum 7 luni

Buna! Imi poti spune ce tratament ai folosit pentru micsorarea fibromului?
Adresa mea de email este: elliewhite_20@ adresa_web_filtrata

Sper sa vezi mesajul meu.

Raspunde
 
0
 
Ramona

acum 7 luni

Imi trimiteti si mie va rog pe email [email protected], daca va raspunde doamna c'è a facut sa scada fibromul si al meu e de 12cm.multumesc.

Raspunde
 
0
 
Ramona

acum 7 luni

Ce ati facut sa scada asa mult???

Raspunde
 
0
 
tamy

acum 14 ani

Am fost si eu acum un an la spitalul Universitar si mi s-a efectuat embolizarea (dr. Dorobat -un f. bun specialist in acest domeniu). Fibromul avea 5.5 cm si nu asi fi efectuat interventia daca nu asi fi avut hemoragii timp de mai multe luni -pt. ca alte simptome care sa arate ca am asa ceva nu am avut (abia la consultatiile facute pt.a vedea de ce am hemoragie l-am descoperit).Dupa embolizare sangerarea s-a oprit, m-iam revenit timp de 3 luni totul a fost ok. - la consultatia de 1 luna s-a observat micsorarea lui cu 1 cm. dupa care in luna mai am avut iar un ciclu mai abundent -si mi s-a explicat ca este normal pt. ca se elimina fragmente din el din fibrom ( am luat ARTHOTEC 4-5 tablete pe zi timp de 5 zile, la recomandarea dr. ginecolog, Badea si s-a oprit sangerarea ) Dupa aceea ciclul a fost in varianta pe care l-am avut eu de cand ma stiu (adica dupa modelul meu cum bine spunea dr. Dorobat).
Acum cand va scriu dupa atatea luni de normalitate am iar un ciclu prelungit cu cateva zile de hemoragie pe care din nou le-am stopat cu Arthotec. Urmeaza sa merg zilele astea sa vad la echograf cat mai are ca dimensiuni ( pt. ca am uitat sa va spun ca o a doua echografie -cea din luna mai arata ca este iar cu un cm. mai mic!) Concluzia mea este ca metoda de a opera tot uterul este doar pentru cazurile care nu mai au alta varianta de rezolvare si nu pt. toate formatiunile fibromatoase !Deci nu va luati dupa toti ginecologii care vor neaparat sa opereze orice fibrom pe care-l descopera - am observat ca sunt si foarte reticenti la embolizare . Asa ca eu zic sa va ganditi bine si sa cereti mai mmulte pareri ale medicilor (atat ginecologi cat si interventionisti -cei care fac embolizarea ) atunci cand vreti sa luati o hotarare in ce priveste fibromul !sanatate !

Raspunde
 
0
 
aniko

acum 14 ani

Tamy, as vrea sa te intreb anumite lucruri despre embolizare. Eu nu sunt din Bucuresti. Sunt foarte speriata de acest fibrom care il am si mai ales de histerectomie care nu vreau sa o fac sub nici o forma, aceasta fiind solutia care mi s-a propus.Iti las adresa mea de mail ( [email protected] )in speranta ca vei vrea sa vorbim despre asta. Cu multumiri.

Raspunde
 
0
 
Florina

acum 14 ani

In mai 2009 am mers la ginecolog sa-mi scot steriletul si atunci mi s-a spus ca am 2 fibroame unul de 3cm si unul de 4 cm .
Medicul mi-a spus sa nu ma speriu ca nui nici o problema si mi-a pus un alt sterilet cu hormoni Mirena . Nu singerez foarte tare dar la controlul de luna aceasta am constatat ca fibromul de 4cm a mai crescut cu inca 2cm.Acelasi lucru mi sa spus sa nu ma sperii ca nu se intampla nimic .Dar eu tot sunt speriata ca a putut creste asa de repede cel cu 4cm iar celalalt a stagnat.Daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce sa fac, sa stau linistita cum a spus medicul sau sa mai cer si o alta parere a unui alt ginecolog. Problema mai este ca legat de ciclu am niste arsuri in partea dreapta de ma ia cu lesin.
Multumesc!

Raspunde
 
0
 
LIVIA

acum 14 ani

SI EU AM UNUL....DEABEA DESCOPERIT...AM SA VAD CE E DE FACUT.DAR NU ACUM,CRED CA LA VARA

Raspunde
 
0
 
alexa

acum 14 ani

Buna seara,
Sunt in aceeasi situatie, cu 2 fibroame, descoperite in ianuarie 2010. Doctorul mi-a propus sa fac histerectomie, mi-a zis ca nu mai am nevoie de aceste organe.M-a iritat comentariul lui si am apelat la ginecologul prietenei mele care se afla intr-o alta tara, profeseaza acolo si este foarte cunoscut.Mi-a recomandat sa-mi pun sterilet mirena pana la menopauza.Sa stiti ca tratamentul este si in functie de varsta.Prietena mea avea sub 40 de ani cand, acelasi doctor, pentru fibrom i-a dat pentru 3 luni anticonceptionale si a scapat de fibrom.Deci, inca o data, conteaza foarte mult varsta pacientei.Am uitat sa va spun ca doctorului i-am trimis ecografia transvaginala si mi-a spus ca fibroamele pe care le am au tendinta de a se mari, iar daca imi pun steriletul le stopez din crestere, iar la menopauza fibroamele se retrag singure. Multumesc pentru rabdare, daca aveti alte alternative m-ar bucura sa le cunosc.

Raspunde
 
0
 
Dr. Alice Sirb

acum 14 ani

Fibroamele uterine beneficiaza de multe variante de tratament inainte de a ajunge la interventia chirurgicala. Aceasta are indicatie numai in cazul unor simptome zgomotoase (menometroragii, anemie grava, etc)
Sanatate !

Raspunde
 
1
 
Florina

acum 13 ani

Sub nici o forma nu trebuie sa faci operatie.Fibromul se resoarbe treptat,este prea devreme sa astepti rezultate dupa doua luni.Eu am facut embolizare in iunie 2010 si prima ecografie am facut-o in nov.2010.S-au resorbit in proportie de 50%.
Din moment ce ei nu mai au cu ce sa se hraneasca(in urma embolizarii),incep sa se usuce si se vor elimina treptat,bucati din ei,prin ciclu.
Asteapta si vei vedea.Prin embolizare se actioneaza asupra tuturor fibroamelor inclusiv a endomedrului,care isi modifica structura si dimensiunea.Ai incredere in ce spune dr.Dorobat de la Universitar in filmul de pe net,ca stie foarte bine ce spune si are mare dreptate!

Raspunde
 
0
 
Laura

acum 12 ani

buna.... am citit mesajele voastre si am ramas uimita ce am citit mai sus ... in acest moment in care va scriu mamica mea este in spital si azi dimineata a iesit din sala de operatie are 52 de ani si fibromu care la avut a fost mare cat o portocala in ultimile luni ne spunea ca are emoragie, ameteli dureri de burta si saptamana trecuta cand defapt sa hotarat sa mearga la doctor tot i venea sa se urineze si nu putea dar o si durea si cu asta sa hotarat... sa dus la un dr. ginecolog si i sa spus ca trebe operata .... si luni dimineata sa internat....

Raspunde
 
0
 
Laura

acum 12 ani

oare ma inreb daca asta a fost ultima ei cale .... sa se opereze ... sau se putea si altfel elimina acel fibrom mare cat o portocala????

Raspunde
 
0
 
medic ginecolog

acum 12 ani

Tratamentul fibroamelor este in functie de dimensiune,localizare si varsta pacientei.La un fibrom de dimensiuni mari ,de peste 7-8 cm embolizarea arterelor uterine nu este eficienta sau cel putin nu se reduc foarte mult,Daca de exemplu nodulul fibromatos este situat pe suprafata uterului ( nodul fibromatos subseros) deasemeni embolizarea nu este eficienta,daca nu da simptomatologie sau are dimensiuni reduse se poate astepta,in schimb daca creste si da fenomene de compresiune sau are pedicul care se poate torsiona si apar complicatii,gen necrobioza tratamentul este CHIRURGICAL.Daca fibromul este de dimensiuni mai reduse(de ex in jur de 6 cm sau mai mic) si fara complicatii( hemoragie,menstruatii abundente,dureri abdominale) se supravegheaza,daca apar complicatii se poate practica embolizarea arterelor uterine( se introduce o substanta in aceste artere si ca urmare se produce o ischemie,opreste ,mai exact reduce vascularizatia uterului,implicit a fibromului si acesta se atrofiaza,isi reduce dimensiunea)In schimb daca fibromul este de dimensiuni mari si cu complicatii (hemoragii abundente,fenomene de compresiune pe organele vecine,dureri abdominale,fenomene de necrobioza care in timp se infecteaza) tratamentul este CHIRURGICAL.Interventia depinde de dimensiunea,localizarea,numarul nodulilor fibromatosi si de varsta pacientei.Nu in toate cazurile este necesra histerectomia totala,daca este un nodul abordabil se poate practica miomectomie (se scoate strict nodulul cu pastrarea uterului si a anexelor,ovarelor)
Deci metoda de tratament se adapteaza situatiei date,cum v-am explicat mai sus,nu se poate generaliza.Ambele metode de tratament ( embolizarea arterelor uterine sau interventia chirurgicala ) sunt foarte bune doar daca sunt aplicate in situatiile potrivite.( embolizarea nu are rost intr-un fibrom voluminos si cu complicatii iar interventia chirurgicala nu merita efectuata pt un fibrom mic ,fara complicatii, in pre sau in menopauza).
Tratamentul potrivit se va aplica doar dupa o anamneza corecta,examen local si ecografic.Este foarte important ,pentru ca ce a mers bine la vecina nu este neaparat bun si pentru noi!!!

Raspunde
 
0
 
Simona

acum 12 ani

Buna ziua!As vrea mai multe detalii in legatura cu embolizarea,si daca imi puteti spune cat costa la spitalul Universitar?Va multumesc!

Raspunde
 
0
 
Pag 2 din 7
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Fimbrioplastia, metoda de deblocare a trompelor uterine obstructionate Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×