despre fibromul uterin

Afectiuni uterine

Postata de luciaa cu 14 ani in urma.

Buna ziua,am un fibron uterin mare de 12 cm,am facut inainte cu 3 ani o embolizare la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti...nu am mai avut hemoragii...totul pare sa fie ok..a inceput sa se resoarba..dar oricum,e mare...nu s-a micsorat prea mult..ciclul menstrual imi vine cam la 21 de zile,este regulat..intrebarea mea este:daca fibromul nu-mi face probleme desi mai este acolo si nu e foarte mic..deci,daca am facut aceasta embolizare,mai are rost sa fac operatie ca sa-l scot?

Adauga raspuns

Raspunsuri (142)

Wynn documented revenue before last number of quartersit could possibly preserve stagnating, or maybe counterpicking. bdkekedkacda

acum 10 ani

Wynn documented revenue before last number of quartersit could possibly preserve stagnating, or maybe counterpicking. bdkekedkacda

Raspunde
 
0
 
Cristina Rusu

acum 10 ani

Buna ziua,
Am 31 de ani si am fost diagnosticata cu 2 fibroame uterine(8 si 5 cm) in urma unui ecograf. Domnul doctor mi-a recomandat histerectomia ac***a in vedere ca am un copil, justificand ca "as taia raul de la radacina", insa am inteles de la alte persoane ca aceasta interventie are o seama de reactii postoperatorii. Ce interventie mi-ati recomanda sau alte variante?

Raspunde
 
0
 
dea

acum 10 ani

Cristina, baga-l in p-zda mamii lui pe acest imbecil de medic, de fapt, un macelar ordinar! Cum sa-ti recomande asa ceva doar pentru doua amarate de fibroame! E adevarat, nu sunt chiar de neglijat, dar nici asemenea masura (radicala!) nu trebuia sa-ti recomande, mai ales ca ai 31 ani! Cauta orice alta masura, embolizare, miomectomie, tratament alopat, homeopat, naturist, dar nu lua o asemenea decizie, doar pentru ca un hapsan de porc mai are nevoie de bani pentru a-si pune termopane la viloiul de 100 de camere!

Raspunde
 
0
 
Alina

acum 10 ani

Buna ziua, Eu am 24 de ani si am fost socata sa traiesc pe pielea mea aceeasi problema. Nu credeam ca la varsta asta poti sa fii bolnav, dar din pacate se intampla. Ca si mod de tratatare am optat in prima faza pentru tratament medicamentos, care evident nu a avut un efect pozitiv poate chiar din contra. La un momendat vazand k problema se agraveaza am luat lucrurile mai in serios si pana la urma am ajuns la embolizarea fibromului uterin. A fost o interventie foarte usoara, dupa operatie am avut mici greturi si ameteli si urmatoarele 2 zile de asemenea. In rest totul a fost foarte bine si recomand acest tip de interventie.

Raspunde
 
0
 
Cristina Rusu

acum 10 ani

Buna Alina, unde ti-ai facut aceasta interventie? Ai putea sa imi dai mai multe detalii te rog... imi este frica de orice varianta sincera sa fiu.

Raspunde
 
0
 
Alina

acum 10 ani

Buna, eu mi-am facut aceasta interventie la dr. Rares Nechifor si sunt foarte multumita. Lucreaza cu o echipa de specialisti, totul se intampla in etape, foarte lin ca sa poti sa intelgi si tu ce ai si ce se va intampla dupa interventie. In primul rand vei fi consultata de dna. dr. ginecolog Murariu Anca, dupa care se va stabili o data pentru interventie. Diferit fata de alte locuri este k inainte de interventie stai de vb cu dl.dr Rares Nechifor iar el isi da OK-ul dak se realizeaza interventia sau nu. Se face o anestezie locala cu xilina, foarte usoara, tu esti constienta de ce ti se intampla si vezi toata interventia cum se desfasoara. Dureaza aproximativ 30 min si cam asta e tot. Doare in ziua interventiei un pic si urmatoarea zi, insa asistentele sunt foarte grijulii si iti dau calmante. Mie personal mi s-a parut foarte usor. nu pot spune ca e o operatie. La 24 de ore dupa interventie am plecat acasa pe picioarele mele, asadar denumirea de interventie MINIM- invaziva ii se potriveste manusa :)
Du-te linistita si fa acesti pasi caci sunt pentru binele tau! Te pup si astept cu vesti :)

Raspunde
 
0
 
Cristina Rusu

acum 10 ani

Dea, care e diferenta intre miomectomie si embolizare? Care metoda e mai eficienta?

Raspunde
 
0
 
Alina

acum 10 ani

Cristina metodele sunt oarecum apropiate, insa marea diferenta dintre ele este raportata la riscurile implicate. In urma miomectomiei riscurile sunt formarea aderentelor in urma indepartarii fibroamelor care pot afecta fertilitatea, in timpul procedurii exista sansa sa se piarda foarte mult sange, iar recidiva fibroamelor este in raport de 25% pana la 50%.
Embolizarea are si ea cateva riscuri, insa aceastea sunt minime. Spre exemplu se poate forma un hematom la locul de punctie si sa zicem ca mai luam in calcul durerea de dupa interventie dar care este tinuta sub control de calmante.
Puse in balanta rezulta clar care varianta e mai sigura. In plus, daca vei merge la dl. dr. Rares Nechifor, acesta ofera reembolizarea gratuit daca interventia nu a avut succes si s-au format alte fibroame. Incearca un consult la dansul si vei vedea cat de usor se pot rezolva aceste probleme. Multa bafta!

Raspunde
 
0
 
Cristina Rusu

acum 10 ani

Unde il pot gasi pe domnul doctor Rares Nechifor?

Raspunde
 
0
 
Amelia

acum 10 ani

Am avut fibrom uterin de 12,5 cm, m-am tratat cu LpC - Fibrom uterin si la analizele facute dupa 3 luni si jumatate, doctorul a ramas stupefiat, nici urma de fibrom uterin s-a resorbit in intregime. Subliniez ca sufar si de diabet ceea ce facea interventia chirurgicala imposibila.

Raspunde
 
0
 
Alexandra

acum 10 ani

Buna Amelia,
La un fibrom de 12,5 cm nu era oricum nevoie de interventie chirurgicala deoarece prin embolizare se putea trata chiar daca aveti diabet. Embolizarea se realizeaza prin interventie minim invaziva, nefiind nevoie de o taietura si scoaterea unor organe. Se realizeaza printr o punctie si in 24 de ore parasiti clinica, fara nici un fel de problema.
Cristina Rusu, pe domnul Nechifor il gasesti la un centru privat de medicina interventionala unde dansul isi desfasoara activitatea. Cauta pe net date de contact si vezi ce se poate face pentru tine. Multa sanatate tuturor!

Raspunde
 
0
 
Irinuca

acum 10 ani

Amalia, am si eu o intrebare. Eu stiu ca evolutia fibroamelor este legata de vascularizatia vaselor care il hranesc, prin urmare vreau sa te intreb daca functioneaza si in cazul unor vase ft vascularizate. Sau mai mult de atat cand vorbim de un uter fibromatos???

Raspunde
 
0
 
Irinuca

acum 10 ani

Amalia, am si eu o intrebare. Eu stiu ca evolutia fibroamelor este legata de vascularizatia vaselor care il hranesc, prin urmare vreau sa te intreb daca functioneaza si in cazul unor vase ft vascularizate. Sau mai mult de atat cand vorbim de un uter fibromatos???

Raspunde
 
0
 
marienne_ionescu

acum 10 ani

Draga lucia, cel mai bine ar fi sa mergi la un doctor ginecolog sa iti spuna exact daca fibromul trebuie indepartat sau nu, pt ca nu sti exact la ce dimensiune a ajuns sau cat poate fi de periculos pentru sanatate daca il tii netratat. In unele cazuri se resoarbe complet fara a fi nevoie de interventie, alteori nu, tocmai de accea mai bine te consulta un doctor avizat care sa iti spuna exact despre ce evorba. Eu nu am avut probleme cu fibromul, insa am facut o operatie de chist ovarian la domnul doctor Silviu Istoc si am fost foarte multumita de cum si-a facut treaba. Are aparatura moderna si din cate stiu face si interventii de scoatere a fibromului prin laparoscopie, mult mai putin dureroasa pt ca nu implica bisturiul, asa ca poti merge sa iti spuna in ce stadiu a ajuns fibromul si daca necesita operat. Multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
cristina

acum 8 ani

Unde il pot gasi pe dl doctor Silviu Istoc ?Sau puteti oferi date de contact ?
Sunt interesata de o interventie laparoscopica .
Multumesc !

Raspunde
 
0
 
alexandra

acum 8 ani

Buna Cristina! Vei face o alegere foarte buna daca vei merge la dr Istoc Silviu. Am trecut si eu printr-o interventie laporoscopic la dumnealui si vreau sa spun ca sunt extrem de multumita de rezultate. Nu mai spun ca sunt o fricoasa de fel, nici nu voiam sa aud de interventii sau alte lucruri de genul, dar domnul doctor este atat de amabil si ofera atatea sfaturi bune, incat mi-a fost usor sa ma las pe mana lui, cum se zice. Iti explica totul foarte bine, pe intelesul tuturor, este foarte sincer. Este un exemplu de medic, am avut experiente total nelacute cu alti medici ginecologi carora le arde doar de glume, iar cand vine vorba de tratarea pacientului...tot o gluma este. Te sfatuiesc sa mergi la dr Istoc, care este o minune de doctor. Iar interventia este usoara, sa stii. Iti spune o fricoasa in viata. Succes!

Raspunde
 
0
 
Iza

acum 9 ani

Luciaa ce ai facut pana la urma cu fibromul ramas dupa embolizare? sunt in acceasi situatie...

Raspunde
 
0
 
Nita Diaconu

acum 9 ani

Am 54 ani am ciclu luna de Luna la ultima perioada am abut o hemoragie de fapt nu s_a oprit nici acum azi sant 10 zile am fost la medic. No-a zis ca am fibrom si no-a dat cyklokapron si ponstan am luat cateva dar nu mai pot continua ca ma doare ficatul ce ma sfatuiti multumesc

Raspunde
 
0
 
cristina

acum 9 ani

Buna ziua.
Am 44 de ani si un fibrom de 7.5 cm, descoperit acum o luna. Medicul ginecolog spune ca trebuie operatie, histerectomie!
Am inceput un tratament cu tincturi de zmeur, coacaz negru, arin alb, plus ceaiuri de cretisoara, coada calului, coada soricelului.
Ma intereseaza daca a mai urmat cineva asa un tratament si a dat rezultate, daca a scazut fibromul.
MUltumesc si multa sanatate tuturor!

Raspunde
 
0
 
crina

acum 9 ani

Tinctura din mladite de mugur de zmeur da randament.Foarte bun este si ceaiul de pelin maxim 2 cescute/zi consumat 10 zile consecutiv.Acestea m-au ajutat in diminuarea fibromului...dar nu am scapat de interventie...miomectomie.S-a intamplat in februarie,iar recuperarea a fost rapida.
Cele mai importante sunt CREDINTA si gândirea POZITIVA!
Sanatate!!!!!

Raspunde
 
0
 
Pag 6 din 8
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Fimbrioplastia, metoda de deblocare a trompelor uterine obstructionate Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua