Articole medicale Diete-Nutritie

Zaharul din nuca de cocos si efectele acestuia asupra organismului Zaharul din nuca de cocos si efectele acestuia asupra organismului

Zaharul din nuca de cocos se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, deoarece exista multe persoane care pretind ca este o alternativa foarte sanatoasa la alte tipuri de zahar. Adevarul...

Cele mai bune surse alimentare de potasiu Cele mai bune surse alimentare de potasiu

Potasiul este un nutrient important pentru multe procese ale organismului. Bananele sunt o sursa bine cunoscuta a acestui nutrient, dar multe alte alimente contin niveluri cel putin egale de...

Beneficiile fosforului pentru sanatate Beneficiile fosforului pentru sanatate

Fosforul este un mineral de care organismul are nevoie pentru a realiza numeroase functii esentiale. Acesta este prezent in mod natural in alimente, dar prelucrarea produselor alimentare poate duce...

Efectele zaharului din fructe asupra organismului Efectele zaharului din fructe asupra organismului

In zilele noastre, exista numeroase sfaturi cu privire la o alimentatie corecta. Numarul dietelor este in crestere si poate fi dificil de ales una adecvata, mai ales cand vine vorba despre zahar,...

Veganism si vegetarianism: diferente, beneficii si riscuri asociate Veganism si vegetarianism: diferente, beneficii si riscuri asociate

Veganii si vegetarienii aleg sa renunte complet la consumul de carne. Cu toate acestea, exista diferente intre aceste stiluri de viata, deoarece veganismul este mai strict, interzicand chiar si...

Top 5 fructe si legume ale lunii iulie: ne ajuta sa slabim si ne mentin sanatatea Top 5 fructe si legume ale lunii iulie: ne ajuta sa slabim si ne mentin sanatatea

Este vara si nu mai avem nicio scuza sa nu consumam alimente sanatoase, avand in vedere ca rafturile magazinelor sunt pline de vegetale viu colorate, iar, la piata, micii producatori ne asteapta cu...

Cele mai bune surse de vitamina A Cele mai bune surse de vitamina A

Vitamina A este esentiala pentru sanatatea generala si bunastarea organismului. Organismul uman nu poate produce pe cont propriu aceasta vitamina, deci oamenii trebuie sa o obtina prin intermediul...

4 beneficii ale uleiului de macadamia. Cum se foloseste corect 4 beneficii ale uleiului de macadamia. Cum se foloseste corect

Uleiul de macadamia este un lichid limpede, galben deschis, care provine prin procesul de presare a nucilor de macadamia. Acest ulei este sanatos atunci cand este folosit pentru gatit si pot...

Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului

Vitaminele reprezinta familii neinrudite de compusi organici care sunt esentiale, in cantitati mici, in mersul normal al metabolismului. Deoarece vitaminele (cu exceptia vitaminei D) nu pot fi...

Cum se calculeaza indicele de masa corporala (IMC)? Cum se calculeaza indicele de masa corporala (IMC)?

Indicele de masa corporala (IMC-ul) este o valoare care se calculeaza folosind inaltimea si greutatea unei persoane (greutatea/inaltimea2) exprimata in kg/m2 si reprezinta o varianta de...

Grasimile bune si rele prezente in organism. Alimentatia cu rol protectiv Grasimile bune si rele prezente in organism. Alimentatia cu rol protectiv

Cele mai importante doua tipuri de grasim din organismul uman sunt reprezentate de colesterol si trigliceride. Consumul regulat de mancare sanatoasa (protectiva) va tine concentratiile de...

Cele 3 „prafuri albe” care pot favoriza aparitia cancerului Cele 3 „prafuri albe” care pot favoriza aparitia cancerului

Albul reprezinta, in general, puritatea, nevinovatia, curatenia si prospetimea. Totusi, din punct de vedere alimentar, albul reprezinta o culoare ce se poate asocia cu aparitia cancerului. In...

ABC-ul aminoacizilor. Care sunt alimentele care ii contin? ABC-ul aminoacizilor. Care sunt alimentele care ii contin?

Aminoacizii sunt compusi chimici sau asa-numitele "caramizi" ce alcatuiesc proteinele. Ei contin in proportie de 16% azot, iar din acest punct de vedere se deosebesc de zaharuri si acizi grasi care...

Ciresele au un continut bogat in vitamine. Ce beneficii nestiute au fructele verii Ciresele au un continut bogat in vitamine. Ce beneficii nestiute au fructele verii

In lume exista peste 1.000 de soiuri de cirese. Indiferent de tipul lor - amare, salbatice, negre, obisnuite etc.- ciresele au un continut bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, care...

Guava – 6 beneficii asupra sanatatii Guava – 6 beneficii asupra sanatatii

Guava este un remediu traditional pentru diverse aspecte legate de sanatate. Cercetarile sugereaza faptul ca fructele si frunzele de guava pot sa aibe multiple beneficii.

Pag 7 din 70