Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire
Fructele sunt sanatoase pentru organism si este indicat sa fie consumate oricat de des este posibil. Fructele contin fibre si alte substante nutritive, dar si zahar, unele mai mult decat altele....
Pepenele rosu - beneficii surprinzatoare asupra organismului
Pepenele rosu nu numai ca are un gust foarte bun, dar are si o serie de beneficii pentru care merita sa fie consumat zilnic pe timp de vara. Consumul de pepene rosu previne diabetul zaharat,...
De ce avem nevoie de detoxifiere?
Detoxifierea corpului nu este doar un moft sau ceva la moda printre persoanele care adera la un anumit stil de viata. Este ceva obligatoriu pentru noi toti. In viata moderna, a te detoxifia prin...
Principalii factori care ne pot predispune la obezitate
Obezitatea este o afectiune complexa, care se caracterizeaza prin cresterea greutatii corporale si care rezulta printr-o lipsa de corelare intre aportul caloric crescut si cheltuielile energetice...
Vitaminele: cum ne ajuta organismul si cum prevenim carentele
Vitaminele sunt substante organice cu roluri importante pentru mentinerea sanatatii, pe care corpul uman nu le poate fabrica singur. Aportul necesar de vitamine se asigura printr-o dieta sanatoasa.
Ciresele - sursa inepuizabila de antioxidanti
In Romania exista 3 varietati de cires, cu aproximativ 30 de soiuri cultivate. Beneficiile consumului de cirese este probat de studii stiintifice. In scopuri terapeutice, se folosesc fructele bine...
13 alimente delicioase care iti modeleaza silueta
Exista o serie de alimente care, dincolo de faptul ca sunt bune la gust, se dovedesc aliati de nadejde in lupta cu kilogramele inestetice. Practic, cu ajutorul lor se asigura o hrana sanatoasa si,...
Beneficiile consumului de capsuni
Capsunile sunt foarte gustoase si au foarte putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa. Aproximativ 150 de...
Obezitatea, factor de risc in aparitia cancerului
In urma cu un secol, obezitatea era considerata o boala rara, un factor de risc pentru starea de sanatate a individului, insa in 1997 Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut obezitatea...
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism
Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti benefici, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor...
Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de Paste?
Ouale fierte, cozonacul, pasca, pateul de ficat, drobul sunt doar cateva dintre produsele traditionale pe care fiecare gospodina le pune pe masa in duminica Pastelui. Acum insa multe dintre...
Cat de nociva poate fi carnea la gratar?
Carnea preparata la gratar reprezinta una dintre cele mai des intalnite moduri de a gati, dar si comode totodata. Exista voci care sustin insa ca nu ar fi deloc sanatoasa carnea pregatita astfel,...
7 beneficii ale consumului carnii de miel
Carnea de miel este bogata in fier si potasiu, fiind o optiune sanatoasa pentru persoanele fara probleme medicale, dar si pentru cele care doresc sa castige masa musculara, pentru sportivii care se...
Cate oua este recomandat sa consumi zilnic
Ouale sunt o sursa importanta de calciu, proteine si vitamine, dar nu pot fi consumate la discretie, intrucat pot cauza probleme grave de sanatate. Numarul de oua consumate pe zi, fara a risca o...
Elimina celulita prin remedii naturale
Celulita este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confrunta, de obicei, femeile. Aceasta poate sa apara atat la cele slabe, cat si la cele mai putin slabe. Solutiile cele mai bune...