Articole medicale Diete-Nutritie

Efectele uimitoare ale usturoiului consumat pe stomacul gol Efectele uimitoare ale usturoiului consumat pe stomacul gol

Usturoiul este unul dintre cele mai apreciate condimente in Romania si prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, mai ales daca este consumat pe stomacul gol. O serie de studii arata ca...

Beneficiile unui pahar de vin rosu Beneficiile unui pahar de vin rosu

Vinul rosu prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, totul este sa fie consumat un moderatie. In cazul in care are loc un abuz, efectele negative asupra sanatatii nu vor intarzia sa...

Mamaliga, alimentul minune cu multiple beneficii asupra organismului Mamaliga, alimentul minune cu multiple beneficii asupra organismului

Porumbul este recunoscut pentru proprietatile sale astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice si este utilizat ca aliment, dar si ca planta medicinala de foarte multi ani. Porumbul este...

Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire

Fructele sunt sanatoase pentru organism si este indicat sa fie consumate oricat de des este posibil. Fructele contin fibre si alte substante nutritive, dar si zahar, unele mai mult decat altele....

Pepenele rosu - beneficii surprinzatoare asupra organismului Pepenele rosu - beneficii surprinzatoare asupra organismului

Pepenele rosu nu numai ca are un gust foarte bun, dar are si o serie de beneficii pentru care merita sa fie consumat zilnic pe timp de vara. Consumul de pepene rosu previne diabetul zaharat,...

De ce avem nevoie de detoxifiere? De ce avem nevoie de detoxifiere?

Detoxifierea corpului nu este doar un moft sau ceva la moda printre persoanele care adera la un anumit stil de viata. Este ceva obligatoriu pentru noi toti. In viata moderna, a te detoxifia prin...

Principalii factori care ne pot predispune la obezitate Principalii factori care ne pot predispune la obezitate

Obezitatea este o afectiune complexa, care se caracterizeaza prin cresterea greutatii corporale si care rezulta printr-o lipsa de corelare intre aportul caloric crescut si cheltuielile energetice...

Vitaminele: cum ne ajuta organismul si cum prevenim carentele Vitaminele: cum ne ajuta organismul si cum prevenim carentele

Vitaminele sunt substante organice cu roluri importante pentru mentinerea sanatatii, pe care corpul uman nu le poate fabrica singur. Aportul necesar de vitamine se asigura printr-o dieta sanatoasa.

Ciresele -  sursa inepuizabila de antioxidanti Ciresele - sursa inepuizabila de antioxidanti

In Romania exista 3 varietati de cires, cu aproximativ 30 de soiuri cultivate. Beneficiile consumului de cirese este probat de studii stiintifice. In scopuri terapeutice, se folosesc fructele bine...

13 alimente delicioase care iti modeleaza silueta 13 alimente delicioase care iti modeleaza silueta

Exista o serie de alimente care, dincolo de faptul ca sunt bune la gust, se dovedesc aliati de nadejde in lupta cu kilogramele inestetice. Practic, cu ajutorul lor se asigura o hrana sanatoasa si,...

Beneficiile consumului de capsuni Beneficiile consumului de capsuni

Capsunile sunt foarte gustoase si au foarte putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa. Aproximativ 150 de...

Obezitatea, factor de risc in aparitia cancerului Obezitatea, factor de risc in aparitia cancerului

In urma cu un secol, obezitatea era considerata o boala rara, un factor de risc pentru starea de sanatate a individului, insa in 1997 Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut obezitatea...

Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism

Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti benefici, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor...

Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de Paste? Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de Paste?

Ouale fierte, cozonacul, pasca, pateul de ficat, drobul sunt doar cateva dintre produsele traditionale pe care fiecare gospodina le pune pe masa in duminica Pastelui. Acum insa multe dintre...

Cat de nociva poate fi carnea la gratar? Cat de nociva poate fi carnea la gratar?

Carnea preparata la gratar reprezinta una dintre cele mai des intalnite moduri de a gati, dar si comode totodata. Exista voci care sustin insa ca nu ar fi deloc sanatoasa carnea pregatita astfel,...

Pag 12 din 70