Usturoiul este unul dintre cele mai apreciate condimente in Romania si prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, mai ales daca este consumat pe stomacul gol. O serie de studii arata ca...
Vinul rosu prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, totul este sa fie consumat un moderatie. In cazul in care are loc un abuz, efectele negative asupra sanatatii nu vor intarzia sa...
Porumbul este recunoscut pentru proprietatile sale astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice si este utilizat ca aliment, dar si ca planta medicinala de foarte multi ani. Porumbul este...
Fructele sunt sanatoase pentru organism si este indicat sa fie consumate oricat de des este posibil. Fructele contin fibre si alte substante nutritive, dar si zahar, unele mai mult decat altele....
Pepenele rosu nu numai ca are un gust foarte bun, dar are si o serie de beneficii pentru care merita sa fie consumat zilnic pe timp de vara. Consumul de pepene rosu previne diabetul zaharat,...
Detoxifierea corpului nu este doar un moft sau ceva la moda printre persoanele care adera la un anumit stil de viata. Este ceva obligatoriu pentru noi toti. In viata moderna, a te detoxifia prin...
Obezitatea este o afectiune complexa, care se caracterizeaza prin cresterea greutatii corporale si care rezulta printr-o lipsa de corelare intre aportul caloric crescut si cheltuielile energetice...
Vitaminele sunt substante organice cu roluri importante pentru mentinerea sanatatii, pe care corpul uman nu le poate fabrica singur. Aportul necesar de vitamine se asigura printr-o dieta sanatoasa.
In Romania exista 3 varietati de cires, cu aproximativ 30 de soiuri cultivate. Beneficiile consumului de cirese este probat de studii stiintifice. In scopuri terapeutice, se folosesc fructele bine...
Exista o serie de alimente care, dincolo de faptul ca sunt bune la gust, se dovedesc aliati de nadejde in lupta cu kilogramele inestetice. Practic, cu ajutorul lor se asigura o hrana sanatoasa si,...
Capsunile sunt foarte gustoase si au foarte putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa. Aproximativ 150 de...
In urma cu un secol, obezitatea era considerata o boala rara, un factor de risc pentru starea de sanatate a individului, insa in 1997 Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut obezitatea...
Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti benefici, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor...
Ouale fierte, cozonacul, pasca, pateul de ficat, drobul sunt doar cateva dintre produsele traditionale pe care fiecare gospodina le pune pe masa in duminica Pastelui. Acum insa multe dintre...
Carnea preparata la gratar reprezinta una dintre cele mai des intalnite moduri de a gati, dar si comode totodata. Exista voci care sustin insa ca nu ar fi deloc sanatoasa carnea pregatita astfel,...