Antiinflamator natural pentru raceli si alte afectiuni

Actualizat: 23 Decembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Odata cu sezonul rece, ne confruntam adesea cu neplaceri create de raceli sau viroze care se manifesta de multe ori prin simptome suparatoare. Aceste simptome reprezinta de fapt raspunsul organismului la virusuri si infectii.

Sistemul imunitar are in componenta substante naturale denumite mediatorii inflamatiei, care ajuta la protejarea organismului de infectii si alti agenti daunatori. De exemplu, mediatorii implicati in raceli sunt interlukeina, kinina, histamina si prostaglandinele. Cand se instaleaza raceala, se activeaza mediatorii inflamatiei si provoaca secretia mucusului si reflexele de stranut.

Ce este de fapt inflamatia?

Inflamatia este un proces in care substantele chimice din globulele albe sunt eliberate in sange sau in tesuturile afectate pentru a proteja organismul de agenti patogeni precum bacterii sau virusi. Acest lucru creste fluxul de sange din zona afectata sau infectata si poate duce la roseata sau la senzatia de caldura. Inflamatia poate provoca si durere: umflatura impinge impotriva terminatiilor nervoase sensibile, trasmitand creierului semnale de durere.

Inflamatia este astfel un raspuns biologic al organismului pentru a se proteja si recupera in urma unor agenti patogeni. Dar, la anumite afectiuni numite boli autoimune, cum ar fi artrita, sistemul de aparare al organismului declanseaza inflamatia atunci cand nu exista niciun daunator, provocand astfel durere.

Care sunt simptomele inflamatiei?

Simptomele inflamatiei variaza in functie de reactia organismului: reactia acuta sau cronica. Inflamatia acuta se caracterizeaza prin manifestare rapida, apare de obicei pentru o durata scurta si este provocata de bacterii sau virusi. In schimb, atunci cand inflamatia persista si sistemul imunitar continua sa elibereze celule albe si compusi chimici se numeste inflamatie cronica. Organismul se afla sub un “atac continuu” astfel ca sistemul imunitar continua sa lupte. Acest tip de inflamatie poate dura mai mult de sase saptamani.

Simptomele inflamatiei acute

Exista cinci semne clare are inflamatiei acute:
• Durere: se poate manifesta printr-o durere continua sau atunci cand este atinsa zona inflamata.
• Roseata: capilarele din zona sunt umplute cu mai mult sange decat de obicei.
• Umflatura: in zona afectata se acumuleaza lichid.
• Senzatie de caldura: cresterea fluxului sanguin poate lasa zona afectata calda la atingere.
• Imobilitate: imflamatia poate provoca o anumita pierdere a functiei zonei afectate.

Simptomele inflamatiei cronice

Semnele frecvente ale inflamatiei cronice includ:
• Oboseala constanta si insomnie
• Febra
• Afte bucale
• Depresie, anxietate si alte tulburri de dispozitie
• Eruptii cutanate
• Durere abdominala
• Dureri in piept

Ce sa faci pentru a reduce inflamatia in organism

• Introdu in dieta ta fructe de padure, crucifere, peste gras, nuci, ciocolat neagr, ceai verde.

• Practica sport cu regularitate! Exercitiile fizice pot elibera compusi antiinflamatori.

• Dormi suficient! Lipsa somnului afecteaza sistemul imunitar, astfel nivelul inflamatiei din organism creste.

• Hidrateaza-te corespunzator! Apa este cel mai important lichid ce ajuta organismul in lupta cu inflamatiile.

• Nu te mai stresa! Stresul poate creste productia de substante chimice cu rol proinflamator din organism.

• Incearca remedii naturale! Extractul de Curcuma Longa are un puternic rol antiinflamator, deoarece are capacitatea de a regla numerosi factori: cytokine, kinaze proteice si enzime cauzatoare de inflamatii. Extractul de arbore de tamaie reda mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor, calmand durerea si inflamatia specifica problemelor articulare. Extractul de salcie alba are efect antiinflamator si antibacterian, fiind utilizat in ameliorarea infectiilor si iritatiilor de piele. Extractul din radacini de Lemn- dulce are actiune expectoranta, antispastica, diuretica si antiinflamatoare. Extractul din piper negru are proprietati antioxidante si antiinflamatoare.

INFLANAT CURCUMIN

Inflanat Curcumin95 are o formula imbogatita cu 10 extracte naturale care garanteaza un efect puternic antiinflamatoar si antioxidant. Asocierea de Curcumin95 C3 complex cu extractele de Arbore de Tamaie, Acerola, Salvie, Cimbru si Cuisoare combate eficient inflamatia din corp si declanseaza activarea anticorpilor si sistemului imunitar.

• 10 extracte naturale cu efect rapid antiinflamator
• Curcumin95 C3 Complex are efect imunostimulator
Vitamina C naturala, extrasa din Acerola, pentru cresterea rezistentei sistemului imunitar
Extract de Cimbru-de-cultura un puternic calmant si expectorant pentru sistemul respirator
Extract de Cuisoare cu actiune antivirala si antibacteriana

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Remedii naturale pentru gripa si raceala VITAMINA D3 - indispensabila in raceli, gripe si afectiuni ale tractului respirator Semintele de dovleac, un adevarat elixir pentru sanatate! Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Vrei solutii in caz de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale 8 remedii antivirale naturale in lupta cu bolile, tulburarile de memorie si cancerul Cum poti sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi? Spirulina, o comoara pentru sanatate! Ce beneficii ofera varza pentru sanatate Beneficiile Quercetinei pentru imunitate si nu numai Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii Afectiuni ORL in sezonul rece - ce le declanseaza si cum pot fi tratate 15 simptome sugestive pentru cancer pe care femeile adesea le ignora Raceala si gripa - oamenii de stiinta au separat fictiunea de adevar
Cere sfatul medicului ×