Vaccinuri recomandate pentru prescolari

Actualizat: 02 Octombrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Prescolarii sunt predispusi la contactarea virusurilor si a bacteriilor din colectivitate, de aceea specialistii din domeniul medical recomanda administrarea unor doze suplimentare de vaccinuri, astfel incat imunitatea celor mici sa fie protejata si intarita.

Este vorba despre preschool booster, un vaccin 4 in 1 administrat impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei.

Vaccinul se realizeaza la copiii cu varsta de peste 3 ani. In urma testelor de laborator realizate, s-a demonstrat ca un astfel de vaccin 4 in 1 ofera o protectie de 99% in cazul prescolarilor si nu s-au descoperit efecte adverse.

Imunizarea se realizeaza printr-o singura injectie in muschiul bratului. Prescolarii care au febra nu pot primi vaccinul, insa daca sunt raciti si nu au stari febrile, il pot primi fara probleme.

Copiii care sunt alergici la substantele continute de vaccin nu ar trebui sa primeasca aceasta imunizare, insa medicul de familie sau medicul pediatru este cel mai in masura sa ofere sfaturi, in functie de starea de sanatate a minorului.

Administrarea vaccinului pentru prescolari cu alte vaccinuri

Conform National Health Service din Marea Britanie, vaccinul 4 in 1 pentru prescolari poate fi administrat odata cu alte vaccinuri, cum ar fi ROR (vaccinul antirujeola-oreion-rubeola) si vaccinul antituberculoza.

Administrarea vaccinul la prescolari in Romania

Pentru prima data, prescolarii vor fi si ei vaccinati in cadrul campaniei nationale de vaccinare a elevilor. In luna decembrie (2-13 decembrie 2013) va avea loc vaccinarea antipoliomielitica la elevii prescolari din clasa pregatitoare, in varsta de 6 ani.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Intoarcerea la scoala sau la gradinita in pandemie - sfaturi pentru familie si pentru copii Sanatatea publica Infectia cu Haemophilus influenzae tip b (Hib) Programul national de vaccinari obligatorii Boli frecvente la copiii din colectivitate Deviatiile patologice ale coloanei vertebrale Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Pneumonia la copii Copilul prematur Herpangina - cauze, simptome si tratament Raceala comuna (guturaiul) Cele mai cunoscute boli ale copilariei Scarlatina: tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala Cum prevenim si tratam raceala la copii?