S-a descoperit un efect secundar minor al vaccinului contra rotavirusului la copii

Actualizat: 16 Ianuarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii de la Centers for Disease Control or Prevention au descoperit un nou efect secundar minor al vaccinului contra rotavirusului administrat la copii.

Acestia au constatat ca bebelusii imunizati impotriva rotavirusului au prezentat un usor risc de probleme intestinale.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca riscul este minor si vaccinul ramane sigur pentru copii.

Infectia cu rotavirus este o afectiune periculoasa, care ucide peste 400.000 de copii anual, in special in tarile defavorizate. Au fost elaborate doua vaccinuri contra rotavirusului, insa doar unul dintre ele a ramas pe piata.

Daca primul vaccin lansat in 1998 a fost retras de piata, din cauza ca prezenta un efect secundar periculos - invaginatie (o boala intestinala severa) - , al doilea tip de imunizare, aparut in 2008, era considerat mai sigur si mai bun.

Cu toate acestea, medicii au descoperit cateva efecte secundare legate tot de cavitatea intestinala si in cazul noii versiuni. Potrivit acestora, vaccinul ridica un usor risc de probleme intestinale, insa minore. Cercetatorii sustin totusi ca beneficiile vaccinarii sunt mai mari decat riscurile si ca bebelusii ar trebui imunizati in continuare.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti Cardiotoxicitatea - efect secundar al terapiei anticancer Recomandari OMS cu privire la efectele daunatoare ale ecranelor si ale sedentarismului la copii Adevarul despre tatuaje si infectiile asociate. Pot duce la aparitia cancerului? De ce apare halena fecaloida? Pofta scazuta de mancare Exercitii fizice fara pirozis (arsuri retrosternale) Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Colita provocata de radiatii Motive pentru care ai mereu picioarele reci De ce unele persoane nu isi dau seama ca au kilograme in plus Cauzele amortelii faciale Chimioterapia Varicela Efectele secundare ale medicamentelor uzuale