Transpiratia excesiva poate aparea si iarna! Cum scapi de aceasta problema

Actualizat: 03 Decembrie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Chiar daca pentru multi dintre noi, transpiratia excesiva apare doar in zilele caniculare, exista persoane care se confrunta cu aceasta problema neplacuta in tot timpul anului, din diverse motive: stres acut sau cronic, anxietate, probleme hormonale sau endocrine si asa mai departe.

Transpiratia excesiva poate aparea si iarna, la temperaturi foarte scazute, iar explicatia este cat se poate de simpla: ca sa facem fata frigului, tindem sa ne imbracam mult mai gros, cu mai multe piese vestimentare, care supraincalzesc corpul. Un alt motiv ar putea fi si efortul fizic, cum ar fi mersul prin zapada - un adevarat test de rezistenta, in urma caruia ajungem sa transpiram abundent daca nu suntem obisnuiti sa facem miscare sau daca suntem supraponderali. La fel de bine putem transpira si din cauza unei raceli sau gripe, sau in urma stresului si anxietatii.

Cum combati transpiratia excesiva iarna

In primul rand, este important de stiut ca transpiratia este un raspuns normal al organismului la anumiti stimuli externi, precum temperaturi crescute, efort fizic intens, situatii stresante etc., si are rolul de a regla temperatura interna a corpului.

Iata ce poti face pentru a combate transpiratia excesiva iarna:

Nu te imbraca foarte gros

De multe ori, iarna ajungem sa ne imbracam foarte gros astfel incat sa nu ne fie frig. Punem pe noi un pulover masiv de lana, de care nu ne putem descotorosi odata ce ajungem la munca sau intr-un spatiu inchis, unde temperaturile sunt cu mult mai mari decat cele de afara, iar corpul nostru ajunge sa se supraincalzeasca. Prin urmare, cel mai indicat ar fi sa purtam haine in straturi, pe care le putem da jos pe masura ce ne incalzim.

Primul strat, cel de baza, ar trebui sa iti ofere o senzatie de confort si sa iti pastreze pielea uscata. Al doilea strat de haine are rolul de a mentine temperatura corpului la un nivel confortabil si poate fi alcatuit dintr-o bluza, un cardigan sau un pulover din casmir sau orice alt material natural. Ultimul strat este cel care asigura protectie impotriva ploii, vantului sau ninsorii si poate fi o jacheta sau un palton, care sa nu fie, insa, foarte groase.

Ai grija la alimentatie

Stiai ca exista alimente care reduc transpiratia si alimente pe care nu este indicat sa le consumi daca transpiri excesiv? Alimente pe care le putem include in dieta noastra si care reduc transpiratia sunt:
- apa. Una dintre cele mai la indemana moduri de a reduce transpiratia excesiva este hidratarea corecta. Atunci cand corpul nostru este hidratat corespunzator, nu trebuie sa lucreze foarte mult pentru a-si regla temperatura;
- legume si fructe cu un continut ridicat de apa: salata verde, tulpini de telina, ridichi, castraveti, spanac, dovlecei, varza alba, conopida, ardei gras, rosii, pepene rosu, pepene galben, piersici, portocale;
- uleiul de masline ajuta foarte mult digestia care, la randul ei, previne cresterea temperaturii corporale si, automat, aparitia transpiratiei;
- branzeturi, iaurt si lapte. Alimentele bogate in aclciu regleaza temperatura corporala si tin in frau transpiratia;
- ceai verde. Are un continut bogat in antioxidanti si elimina toxinele din corp care, daca se acumuleaza in exces, pot duce la transpiratie excesiva cu miros neplacut;

Foloseste un antiperspirant potrivit

Este foarte important sa folosesti un antiperspirant eficient care sa impiedice transpiratia si aparitia mirosului neplacut. Utilizarea antiperspirantelor este recomandata in special persoanelor care sufera de hiperhidroza sau transpiratie excesiva, fie ca vorbim de hiperhidroza axilara sau palmo – plantara.

ODABAN antiperspirant spray ofera protectie pana la sapte zile pentru transpiratia excesiv cu o singura aplicare. Are o eficacitate confirmata dermatologic reduce cu pana la 90% transpiratia excesiva dupa numai 3 aplicari si este prima recomandare a medicilor specialisti atunci cand vine vorba de tratamentul pentru transpiratia excesiva cu un antiperspirant!

In afara faptului ca diminueaza sau elimina complet senzatia de umezeala la nivelul pielii, antiperspirantul Odaban elimina mirosul neplacut, deoarece prin oprirea transpiratiei bacteriile au un mediu mai restrans in care sa se dezvolte.

Desi a fost conceput pentru transpiratia axilara, Odaban Antiperspirant Spray poate fi aplicat si pe maini sau picioare dar este foarte important ca, indiferent de zona corpului unde este aplicat, el se foloseste doar seara inainte de culcare, iar pielea trebuie sa fie perfect uscata.

ODABAN Spray Antiperspirant Deodorant contine o formula testata si incercata bazata pe o concentratie de clorhidrat de aluminiu in procent de 20% intr-o baza de silicon si alcool pur. Produsul este supus unor controale stricte de calitate si de productie care garanteaza satisfactia pacientului.

ODABAN Spray Antiperspirant Deodorant este potrivit pentru toate tipurile de piele si poate fi achizitionat de pe www.odaban.ro.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Transpiratia excesiva a picioarelor Transpiratia excesiva: cauze, implicatii si tratament Transpiratia excesiva: cauze si cum o controlam Cele mai bune masuri care te ajuta sa scapi rapid de transpiratia excesiva Transpiratia excesiva, semn al unor afectiuni grave Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Solutii pentru a scapa de transpiratia excesiva Gestionarea transpiratiei excesive Alergia la antiperspirant si deodorant Antiperspirantele si cancerul de san Cat de periculos este aluminiul din antiperspirante?