Cele mai bune masuri care te ajuta sa scapi rapid de transpiratia excesiva

Actualizat: 27 Iunie 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Transpiratia excesiva poate fi cauzata de unele afectiuni, de anumite medicamente, dar si de temperaturile caniculare, pe timpul verii.

La femei, poate aparea si din cauza schimbarilor hormonale care se produc in organism in timpul sarcinii sau la menopauza.

Din fericire, transpiratia excesiva poate fi ameliorata cu ajutorul unor masuri simple, dar si daca apelezi la remedii naturale.

Evita bauturile cu cofeina

O masura pe care o poti lua, mai ales cand vremea de afara este foarte calduroasa, este sa limitezi consumul de bauturi pe baza de cofeina.

Specialistii spun ca aceasta substanta stimuleaza functionarea sistemului nervos central si, drept urmare, si glandele sudoripare devin mai active.

Daca ai obiceiul sa bei mai multe cafele pe zi, ceai negru sau ceai verde, ai grija sa nu depasesti doua cani, mai ales cand este foarte cald afara.

In cazul in care problema persista, este nevoie sa te prezinti la un consult medical, caci poate fi vorba despre o problema de sanatate. De aceea, trebuie tratata cauza, astfel incat sa dispara acest simptom neplacut.

Ceaiul de salvie

Un remediu natural cu efecte puternice contra transpiratiei in exces este ceaiul de salvie. Pui la fiert 250 ml de apa, iar cand da in clocot adaugi doua lingurite de salvie uscata si iei de pe foc.

Bea doua cani pe zi, una dimineata, pe stomacul gol si una seara, cu una-doua ore inainte de culcare. Este indicata o cura de cel putin 14 zile. Bautura nu este indicata femeilor insarcinate si nici celor care alapteaza.

Salvia poate fi folosita si extern. Fierbi o mana de frunze proaspete in jumatate de litru de apa, apoi lasi sa se raceasca. Inmoi o discheta demachianta in aceasta infuzie, apoi o aplici pe zonele afectate, timp de 10-15 minute. Acestea pot fi axila, talpa piciorului, palmele, fruntea sau spatele.

Otetul din mere

Puterea otetului de mere este cunoscuta de pe vremea bunicilor. Otetul din mere este unul dintre cele mai bune antiperspirante naturale, caci are efect astringent.

Acesta are puterea de a reduce din transpiratie, pentru ca blocheaza din activitatea porilor axilari, cei prin care trece transpiratia.

Ajuta, de asemenea, la neutralizarea bacteriilor vinovate de aparitia mirosului neplacut si la echilibrarea PH-ului pielii. Imbibi o bucata de material din bumbac sau o discheta demachianta in otet, apoi lasi sa actioneze in zonele in care transpiri abundent.

Si sucul de lamaie este eficient, caci reduce din transpiratie si previne aparitia mirosului neplacut.

Bicarbonatul de sodiu

Este la indemana oricui si s-a dovedit eficient contra transpiratiei in exces, pentru ca nu mai apare mirosul neplacut. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, pe care nu trebuie decat sa il inmoi in putina apa si sa aplici direct pe piele.

Ce masuri mai poti lua:

- este important sa eviti mancarurile picante, mai ales in timpul verii, cand canicula este in toi, fiindca acestea stimuleaza arderile. Astfel, apare si transpiratia in exces.

- acorda atentie si hainelor cu care te imbraci. Nu purta obiecte vestimentare confectonate din materiale sintetice, mai ales pe timpul verii. Acestea favorizeaza nu numai procesul de transpiratie, dar si aparitia mirosului neplacut.

- este de evitat si alcoolul in exces, in special pe timpul verii, caci duce la cresterea temperaturii corporale. Astfel, corpul nostru este mai cald si transpira mai mult.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Transpiratia excesiva a picioarelor Transpiratia excesiva: cauze si cum o controlam Solutii pentru a scapa de transpiratia excesiva Transpiratia excesiva: cauze, implicatii si tratament Transpiratia excesiva, semn al unor afectiuni grave Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Hiperhidroza - transpiratia excesiva Transpiratia nocturna: semnificatii posibile Remedii naturale pentru combaterea transpiratiei Tratamentul hiperhidrozei cu toxina botulinica - o solutie eficienta pentru combaterea transpiratiei excesive 7 remedii eficiente care te ajuta sa combati in mod natural retentia de apa