Calciu si vitamina D nu previn fracturile

Actualizat: 28 Februarie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Suplimentele de calciu si vitamina D, nu previn aparitia fracturilor, conform unui nou studiu.

Dupa ce au descoperit ca nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa demnostreze faptul ca suplmentele de calciu si vitamina D ajuta protejarea oaselor impotriva fracturilor, cercetatorii americani au facut cateva recomandari finale.

Studii efectuate atat despre vitamina D cat si despre calciu au fost revizuite de cercetatorii americani inainte de a face publice aceste recomandari.

Un raport publicat anul trecut, afirma ca riscul fracturilor la persoanele mai invarsta nu se reduce printr-un aport zilnic de calciu. Un alt raport, despre injectiile cu vitamina D a demonstrat ca acestea nu reduc rata fracturilor osoase la persoanele invarsta.

Noile recomandari spun ca femeile care se afla in perioada post-menopauza nu ar trebui sa aiba un aport zilnic de vitamina D, de 400 de unitati internationale sau doze de calciu de 1000 de miligrame.

Totusi, femeile ar trebuie sa continue administrarea de suplimente daca acestea le sunt recomandate de medic pentru deficienta de vitamina D sau osteoporoza.

Expertii explica faptul ca aceste recomandari sunt pentru adultii care nu prezinta simptome si nici nu au un istoric de fracturi. Aceste recomandari nu se alica persoanelor care sunt in tratament pentru osteoporoza sau deficiente de vitamina D.

Cercetatorii sugereaza ca barbatii sanatosi sa nu ia aceste suplimente deoarece riscul de a dezvolta pietre la rinichi este mult mai ridicat decat avantajele oferite de aceste suplimente.

Suplimentele de vitamine nu sunt in totdeauna necesare atunci cand oamenii sunt activi si au o stare buna de santatate. Totusi, desi calciu si vitamina D nu previn fracturile, ambele sunt important pentru sanatatea oaselor.


Citeste si despre:

Deficitul de vitamina D Vitamina D - beneficii si riscuri Deficitul de vitamina D - simptome, cauze si prevenire Legatura dintre artrita si vitamina D Cand trebuie administrata vitamina D? Cele mai bune surse vitamina D Deficitul de vitamina D si afectiunile endocrine Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Semnele deficientei de vitamina D Rahitismul - deficitul de vitamina D la copii Legatura dintre artrita si aportul de vitamina D Efectul uimitor al vitaminei D Deficitul de vitamina D, asociat cu riscul de anemie la copii Beneficiile vitaminei D Vitamina D - cand este utila si ce efecte produce deficitul ei in corpul uman