Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor din Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur!

Actualizat: 12 Mai 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Campania de informare a pacientilor “Vezi clar ca e sigur” are ca scop prezentarea masurilor de preventie si siguranta luate de catre comunitatea oftalmologica din Romania in conditiile actuale legate de pandemia COVID -19.

Ai grija de ochii tai, vederea este cel mai important simt, influentand major calitatea vietii fiecaruia dintre noi.

Conf. Dr. Mircea Filip, Presedintele Societatii Romane de Oftalmologie afirma ca: "Diagnosticarea la timp a bolilor de tip ocular este foarte importanta, iar tratamentul trebuie urmat in mod corect. Cu cat afectiunea este descoperita mai repede si tratata corect, cu atat sansele de vindecare si de tinere sub control a bolilor sunt mai mari.”

De asemenea, dr. Mircea Filip sustine urmatoarele: “Controalele oftalmologice periodice sunt la fel de importante in evolutia si tratamentul bolilor ca si diagnosticarea initiala.

Drept urmare, atunci cand constati deteriorarea vederii sub orice forma (vedere neclara, incetosata, dureri, roseata, etc.), e indicat sa te prezinti cat mai repede la un control la medicul oftalmolog. Daca esti deja diagnosticat cu o boala cronica, ca de exemplu diabet, glaucom, degenerescenta maculara sau altele, este foarte important sa urmezi corect tratamentul prescris de medicul oftalmolog si sa faci controale medicale periodice pentru a evalua evolutia bolii.”

Nu iti neglija vederea in ciuda momentelor delicate prin care trece intreaga omenire.
“Medicii oftalmologi din Romania au facut toate pregatirile necesare pentru ca tu sa poti veni in siguranta la consultatie.
Urmand cinci pasi simpli, vom fi cu totii in siguranta inaintea, in timpul si dupa consultul sau interventia chirurgicala de specialitate.

1. Cand suni la clinica sau cabinetul oftalmologic, vei fi intrebat daca ai simptome de gripa, febra, tuse sau altele si daca ai intrat in contact cu cineva care prezinta aceste simptome.
Daca totul e in regula, vei fi programat pentru consult. Atentie, daca vii cu cineva, insotitorul nu va putea intra in clinica sau cabinet decat daca ai nevoie de asistenta permanenta. Te rugam de asemenea sa porti masca.

2. La intrarea in clinica, personalul medical iti va verifica temperatura si iti vei dezinfecta mainile.
Daca nu ai febra, vei fi invitat sa completezi o declaratie pe proprie raspundere in sala de asteptare. Daca ai o temperatura de peste 37,3 de grade, vei fi rugat sa mergi acasa si sa contactezi medicul de familie.

3. Sala de asteptare respecta noile reguli de distantare sociala si am eliminat sursele de contaminare (reviste, materiale promotionale).

4. In cabinet, doctorul te va intampina cu echipament de protectie. De asemenea, am montat panouri de protectie, iar aparatura este dezinfectata atent dupa fiecare consult, interventie chirurgicala sau tratament.
In cazul interventiilor chirurgicale, procedurile specifice vor fi respectate si vor fi luate toate masuri suplimentare necesare pentru a preveni contaminarea.

5. Consultul oftalmologic e gata. Ca sa ne revedem sanatosi, am conceput un traseu de parasire a clinicii care minimizeaza contactul cu alte persoane.
Pentru noi si pentru tine, siguranta si sanatatea sunt la fel de importante.

Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur! “, rezuma Conf. dr. Mircea Filip, Presedintele Societatii Romane de Oftalmologie.

Campania este desfasurata sub egida Societatii Romane de Oftalmologie (SRO) impreuna cu Societatea Romana de Cataracta si Chirurgie Refractiva (SRCCR), si toate celelate societati afiliate SRO, cu sustinerea companiei SIFI.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Dr. Claudia Adriana Nicolae, ne vorbeste despre masuri de preventie si tratament in cazul alergiei la intepaturi Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Anxietatea asociata COVID-19 poate produce insomnii. Iata cum te poti odihni mai bine in aceasta perioada Copilul tau are COVID-19? Vezi acum care sunt simptomele! Ipohondria (anxietatea de sanatate) si pandemia – am sau nu COVID-19? Impactul pandemiei COVID-19 asupra sanatatii mintale COVID-19 in cazul pacientilor cu schizofrenie Donarea de plasma in cazul COVID-19 Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram?