Salata cu nasturei (Nasturtium officinale)

Actualizat: 03 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente:



Mod de preparare:

  1. Se fierb ouale
  2. Se spala frunzele de nasturel; marul de curata de coaja si se taie cubulete impreuna cu branza
  3. Se curata ouale de coaja apoi se taie felii
  4. Se prepara dressingul din uleiul de masline si suc de lamaie
  5. Intr-un bol de salata, se pun frunzele de nasturel si cuburile de mar si branza. Se adauga dressingul si se amesteca continutul, apoi se adauga feliile de oua, iar salata este gata pentru a fi servita.

Tipsuri pentru dieta
Este o salata excelenta pentru dieta prin continutul sau de grasimi nesaturate - din uleiul de masline, bogata in vitamine si minerale - din frunzele de nasturel, cu un continut bogat de calciu - din branza la care se adauga virtutile marului.

Nasturelul este o planta erbacee, intalnita pe langa izvoare, zone uneme, mlastinoase, rauri, ce infloreste in perioada mai-iunie.
Planta contine: protide, hidrati de carbon, cantitati considerabile de saruri minerale - fier, magneziu, fosfor, iod, cupru, zinc, calciu, vitamina C si E, vitaminele A, B2.
Frunzele trebuie folosite proasptete, deoarece prin uscare, planta isi pierde principiile active.

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Salata de dovlecei cu fructe Salata cu morcov si mar Salata cu ridichi si castraveti Salata de pui cu legume Salata de pui cu creveti Salata Primavara Salata de legume Infectii Urinare recurente – Ghid de Profilaxie Ciuperca unghiei intre mit si realitate: Ce trebuie sa stii cu adevarat Salata de sfecla cu branza Salata de legume cu peste Salata de vara Salata cu rosii, ardei si branza Salata de varza Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate Salata aromata de ciuperci