Salata de vinete
Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informatii nutritionale:
Calorii: 102
Proteine: 3 g
Grasimi: 4 g
Colesterol: 0
Carbohidrati: 17
Ingrediente:
- 2 vinete mari, intregi
- 3-4 lingurite seminte de susan
- 2 tulpini telina si frunza
- 2-4 catei usturoi zdrobiti
- sare
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
- Se toaca marunt tulpina de telina si frunzele.
- Se inteapa cu o furculita vanata si se coace pe gratar.
- Se lasa vinetele la racit, apoi se indeparteaza coaja.
- Pulpa de vanata se freaca bine pana capata consistenta unui piure.
- Dupa ce vinetele s-au racit complet, se amesteca cu semintele de susan, usturoiul, sucul de lamaie si telina tocata, apoi se condimenteaza cu sare, dupa gust.
- Piureul se serveste la temperatura camerei, cu ulei de masline si suc de lamaie.
Va dorim pofta buna!