Sufleu de mazare

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In tulburarile de deglutitie, bolnavul trebuie sa se concentreze pe consumul de preparate cu consistenta moale, care sa ii furnizeze cat mai multi nutrienti esentiali.

Mazarea este una dintre legumele cu cea mai ridicata valoare nutritionala, avand si avantajul posibilitatilor variate de a fi gatita.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Ungeti un bol mare rotund cu o mica parte din unt si presarati parmezanul ras pe fundul vasului.
  3. Separat, puneti 15 grame de unt intr-o tigaie si sotati mazarea, pana cand se inmoaie.
  4. Adaugati cascavalul ras, zdrobiti mazarea cu o furculita si amestecati bine, pana obtineti un piure.
  5. Topiti restul de unt in alta tigaie si adaugati faina. Amestecati timp de 2-3 minute, luati tigaia de pe foc si turnati peste laptele.
  6. Amestecati din nou, pana cand sosul se omogenizeaza, apoi puneti din nou tigaia pe foc si asteptati pana cand sosul se ingroasa, iar faina se dizolva complet.
  7. Puneti sosul deoparte.
  8. Separati albusul de galbenus din cele doua oua intregi si puneti galbenusurile deoparte.
  9. Bateti albusurile cu sare si un strop de lamaie, pana cand devin ferme (dar nu uscate).
  10. Adaugati galbenusurile de ou batute bine in sosul alb, amestecati, apoi incorporati si piureul de mazare.
  11. Asezonati cu nucsoara macinata. Introduceti in compozitie si albusurile si folositi un mixer pentru a amesteca foarte bine ingredientele.
  12. Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.

Citeste si despre:

Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. Leguminoasele Pedodontie - Dentitia copiilor Chistul glandelor Bartholin - bartholinita Tumorile hipofizare (ale glandei pituitare) Transpiratia si mirosul corpului Sindromul ovarului polichistic #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Hormonul uman de crestere (HGH): vinovat de procesul imbatranirii? Tot ce trebuie stiut despre abcesul glandelor Bartholin 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Adevarul din spatele miturilor despre sanatate Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la igiena dentara 10 trucuri pentru a reduce colesterolul
Cere sfatul medicului ×