Remedii naturiste pentru mirosul neplacut al corpului

Actualizat: 17 Noiembrie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Rolul transpiratiei este de a regla temperatura corpului. Transpiratia excesiva poarta denumirea de hiperhidroza, fapt care determina aparitia mirosului neplacut al corpului. Practic, nu transpiratia are un miros neplacut, ci bacteriile care se acumuleaza pe suprafata pielii.

Mirosul neplacut al corpului este asociat cu cel al substantelor degajate de glandele sudoripare. Acestea sunt responsabile de eliminarea toxinelor din organism sub forma transpiratiei.

Folosirea deodorantelor nu face altceva decat sa amplifice mirosul substantelor toxice; in plus, deoarece contin metale grele, precum aluminiul, acestea dauneaza sanatatii organismului.

Cauze

Cauzele transpiratiei si mirosului neplacut al corpului:

- orice boala prelungita sau cronica;
- consumul anumitor alimente si bauturi;
- dependenta de alcool si abuzul de droguri;
- hipersecretia de hormoni;
- anxietatea;
- menopauza;
- constipatia.

Remedii naturiste

1. Consumati, zilnic, 500 mg de grau incoltit pe stomacul gol cu un pahar de apa.

2. In zonele unde transpirati excesiv, aplicati bicarbonat de sodiu, astfel, mirosul neplacut va fi diminuat.

3. Tamponati zonele unde transpirati excesiv cu otet de mere; acesta reduce pH-ul pielii si elimina mirosul neplacut daca este utilizat in loc de deodorant. Mirosul de otet dispare, la fel si mirosul de transpiratie. Acelasi efect il are si otetul alb.

4. Pe timp de vara este recomandat sa faceti trei dusuri zilnic.

5. Sucul de la o jumatate de kilogram de ridichii se amesteca cu un sfert de lingurita de glicerina. Puneti amestecul intr-un pulverizator si folositi-l in loc de deodorant.

6. Folositi pudra de talc sau pudra speciala pentru copii in zonele in care transpirati abundent.

7. Preparati un deodorant din doua lingurite de ulei esential din arbore de ceai (are proprietati antibacteriene) cu 30 ml apa.

8. Folositi suc de gulie pentru a va tampona regiunea axilara. Cu acest remediu mirosul va fi inlaturat chiar si timp de 10 ore.

9. Beti zilnic o ceasca de ceai de salvie pentru a reduce activitatea glandelor sudoripare si implicit mirosul de transpiratie.

10. Amestecati sucul de la 2-3 rosii cu cateva frunze de salvie proaspata si aplicati in zona care transpira excesiv.
Lasati sa actioneze timp de 10 minute dupa care clatiti cu apa calduta.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București...

Citeste si despre:

Ingrijirea picioarelor Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi! Beneficiile uleiului de ricin Efectele nocive ale soarelui Cum sa tinem sub control transpiratia Transpiratia si mirosul corpului Hiperhidroza - transpiratia excesiva Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Spirulina, o comoara pentru sanatate! Transpiratia nocturna: semnificatii posibile Transpiratia excesiva a picioarelor Transpiratia excesiva: cauze, implicatii si tratament Transpiratia excesiva: cauze si cum o controlam Cele mai bune masuri care te ajuta sa scapi rapid de transpiratia excesiva Transpiratia excesiva, semn al unor afectiuni grave Solutii pentru a scapa de transpiratia excesiva
Cere sfatul medicului ×