6 semne ca relatia s-ar putea incheia

Publicat: 19 Martie 2013 | Actualizat: 19 Martie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Gandul unui divort este neplacut pentru cele mai multe dintre cupluri, dar uneori poate fi cea mai buna solutie.

Casatoria nu este intotdeauna placuta si atunci cand apar probleme inevitabile, multe cupluri considera ca divortul ar fi singura optiune. In unele cazuri, terapia, comunicarea si reinnoirea angajamentelor ar putea fi tot ce este necesar pentru imbunatatirea relatiilor dintre parteneri, dar in alte situatii, despartirea este inevitabila.

Iata cateva semne care pot sa va avertizeze de posibilitatea rupturii relatiei dumneavoastra.

Cele mai frecvente semne ale despartirii

- Abuz fizic sau verbal - Daca in cadrul relatiei sunt deja implicate elemente abuzive, verbale sau fizice, nu ar trebui sa continuati relatia cu partenerul dumneavoastra, mai ales daca aveti copii care pot fi martori sau chiar victime ale abuzului. Chiar daca va este teama, ar trebui sa solicitati ajutor pentru a pune capat abuzului si a iesi cat mai rapid din situatia in care va aflati.

- Absenta afectivitatii - Cand doua persoane se apropie si se ating una de cealalta, se alibereaza anumite substante chimice in organism care determina senzatia de placere. Daca intr-adevar nu aveti sentimente care sa declanseze afectiunea pentru partenerul dumneavoastra, atunci trebuie sa analizati care sunt cauzele care ar putea sta la baza acestei situatii. Uneori, distanta dintre parteneri sau lipsa de comunicare ar putea sta la baza absentei afectivitatii.

- Partenerul va este infidel - Chiar daca multe dintre cupluri considera ca actul infidelitatii este de neiertat, altii reusesc sa ierte tradarea. Sentimentele pozitive ale partenerului inselat s-ar putea reconstrui doar in timp. Cu toate acestea, in cazul in care infidelitatea continua, probabil ca va veti dori sa rupeti relatia. Monogamia este o alegere si, din pacate, nu este una pe care o poate onora orice persoana.

- Comportament dependent - Multe cupluri se destrama din cauza a diverse tipuri de dependente. In cazul in care dependentul (indiferent ca este vorba despre jocuri de noroc, sex, droguri, alcool, internet etc.) neaga faptul ca ar avea o problema si nu face eforturi pentru tratarea acesteia, atunci probabil ca singurul raspuns este divortul. Dependenta este o boala ingrozitoare si devastatoare si de cele mai multe ori, cel mai bun lucru este evitarea persoanei dependente si protejarea copiilor.

- Lipsa comunicarii - Comunicarea este o parte esentiala pentru mentinerea unei relatii. Atunci cand niciunul dintre parteneri nu doreste sa discute despre lucrurile care ii deranjeaza, ar putea fi un semn ca relatia s-ar putea destrama. Lipsa de comunicare determina prezenta unui gol in relatia dumneavoastra si poate amplifica problemele minore, atunci cand este absenta intentia de rezolvare.

- Absenta atractiei sexuale - In cazul multor cupluri, dorinta sexuala este inexistenta. In cazul in care absenta libidoului este o parte dureroasa, dar omniprezenta in relatia dumneavoastra, aceasta ar putea fi un semnal de alarma pentru parteneri. Este foarte dificil sa aveti o relatie cu un partener care nu doreste sa se implice sexual sau care nu va atrage din acest punct de vedere.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Tel: 0755191265
Bucuresti, Zona Piata Universitatii
Cabinet Individual de Psihologie Iuliana Szabo
Tel: 0751026331
Cluj-Napoca, Strada I. C. Bratianu, Nr 6, Apt 4

Medici

Psiholog, psihoterapeut Mihaela Buciu
Psihologie - Cabinet de psihoterapie, psihologie și consiliere
Bucuresti, 0740018132
Psihoterapeut Iulia Ciornei Iulia Ciornei
Psihologie - Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Bucuresti, 0755191265

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Cele 6 semne ale abuzului emotional

Sanatatea mentala: ce e normal si ce e anormal

Tulburarea histrionica de personalitate (teatralismul)

Impotenta

Importanta Calciului pentru organism

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Ai grija de inima ta cu acesti nutrienti esentiali

Cum sa treceti cu bine peste o despartire

Aventura emotionala si implicatiile sale

Sunt dependent de munca?

Astenia de toamna – modalitati de a-i face fata

6 greseli frecvente pe care le fac femeile in materie de sex