6 semne ca relatia s-ar putea incheia

Publicat: 19 Martie 2013 | Actualizat: 19 Martie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Gandul unui divort este neplacut pentru cele mai multe dintre cupluri, dar uneori poate fi cea mai buna solutie.

Casatoria nu este intotdeauna placuta si atunci cand apar probleme inevitabile, multe cupluri considera ca divortul ar fi singura optiune. In unele cazuri, terapia, comunicarea si reinnoirea angajamentelor ar putea fi tot ce este necesar pentru imbunatatirea relatiilor dintre parteneri, dar in alte situatii, despartirea este inevitabila.

Iata cateva semne care pot sa va avertizeze de posibilitatea rupturii relatiei dumneavoastra.

Cele mai frecvente semne ale despartirii

- Abuz fizic sau verbal - Daca in cadrul relatiei sunt deja implicate elemente abuzive, verbale sau fizice, nu ar trebui sa continuati relatia cu partenerul dumneavoastra, mai ales daca aveti copii care pot fi martori sau chiar victime ale abuzului. Chiar daca va este teama, ar trebui sa solicitati ajutor pentru a pune capat abuzului si a iesi cat mai rapid din situatia in care va aflati.

- Absenta afectivitatii - Cand doua persoane se apropie si se ating una de cealalta, se alibereaza anumite substante chimice in organism care determina senzatia de placere. Daca intr-adevar nu aveti sentimente care sa declanseze afectiunea pentru partenerul dumneavoastra, atunci trebuie sa analizati care sunt cauzele care ar putea sta la baza acestei situatii. Uneori, distanta dintre parteneri sau lipsa de comunicare ar putea sta la baza absentei afectivitatii.

- Partenerul va este infidel - Chiar daca multe dintre cupluri considera ca actul infidelitatii este de neiertat, altii reusesc sa ierte tradarea. Sentimentele pozitive ale partenerului inselat s-ar putea reconstrui doar in timp. Cu toate acestea, in cazul in care infidelitatea continua, probabil ca va veti dori sa rupeti relatia. Monogamia este o alegere si, din pacate, nu este una pe care o poate onora orice persoana.

- Comportament dependent - Multe cupluri se destrama din cauza a diverse tipuri de dependente. In cazul in care dependentul (indiferent ca este vorba despre jocuri de noroc, sex, droguri, alcool, internet etc.) neaga faptul ca ar avea o problema si nu face eforturi pentru tratarea acesteia, atunci probabil ca singurul raspuns este divortul. Dependenta este o boala ingrozitoare si devastatoare si de cele mai multe ori, cel mai bun lucru este evitarea persoanei dependente si protejarea copiilor.

- Lipsa comunicarii - Comunicarea este o parte esentiala pentru mentinerea unei relatii. Atunci cand niciunul dintre parteneri nu doreste sa discute despre lucrurile care ii deranjeaza, ar putea fi un semn ca relatia s-ar putea destrama. Lipsa de comunicare determina prezenta unui gol in relatia dumneavoastra si poate amplifica problemele minore, atunci cand este absenta intentia de rezolvare.

- Absenta atractiei sexuale - In cazul multor cupluri, dorinta sexuala este inexistenta. In cazul in care absenta libidoului este o parte dureroasa, dar omniprezenta in relatia dumneavoastra, aceasta ar putea fi un semnal de alarma pentru parteneri. Este foarte dificil sa aveti o relatie cu un partener care nu doreste sa se implice sexual sau care nu va atrage din acest punct de vedere.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Cabinet de psihoterapie, psihologie și consiliere
Tel: 0740018132
Bucuresti, Str. Grădinarilor Nr. 33, Sector 3
Cabinet Individual de Psihologie Iuliana Szabo
Tel: 0751026331
Cluj-Napoca, Strada I. C. Bratianu, Nr 6, Apt 4

Medici

Psihoterapeut Iulia Ciornei Iulia Ciornei
Psihologie - Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Bucuresti, 0755191265
Psiholog, psihoterapeut Valentin Iordachescu
Psihologie - Cabinet de psihoterapie, psihologie și consiliere
Bucuresti, 0740018132

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Esti nevoit sa stai in picioare sau asezat mult timp la munca?Esti nevoit sa stai in picioare sau asezat mult timp la munca?

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Cele 6 semne ale abuzului emotional

Sanatatea mentala: ce e normal si ce e anormal

Tulburarea histrionica de personalitate (teatralismul)

Impotenta

Rolul tratamentului compresiv in vindecarea ulcerului varicos

Obiceiuri sanatoase pentru imunitate crescuta

Antiinflamator natural pentru raceli si alte afectiuni

Cum sa treceti cu bine peste o despartire

Aventura emotionala si implicatiile sale

Sunt dependent de munca?

Astenia de toamna – modalitati de a-i face fata

6 greseli frecvente pe care le fac femeile in materie de sex