Reechilibrarea libidoului scazut

Actualizat: 27 Martie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dorinta sexuala scazuta a unei persoane este o problema daca apare nemultumirea de sine, mai ales daca persoana in cauza este implicata intr-o relatie stabila.

Libidoul scazut este o problema mai ales in cazul in care exista un decalaj intre dorintele sexuale ale celor doi parteneri.

Modalitati de reechilibrare a libidoului scazut

Daca necoordonarea intre dorintele sexuale ale partenerilor unei relatii reprezinta deja o problema, exista cateva modalitati prin care poate fi abordata problema libidoului scazut.

1. Comunicarea intre parteneri. Uneori, problema este clara si este necesar doar sa se discute despre ea. Un exemplu este situatia in care exista un dezacord intre manifestarile sexuale ale celor doi parteneri. Daca unul dintre parteneri doreste sa intretina mai des relatii sexuale, nu trebuie sa isi invinuiasca partenerul sau sa il preseze.

Daca partenerul este stresat de anumite aspecte din afara relatiei, un prim pas ar fi sa fie ajutat sa depaseasca aceste momente, astfel incat activitatea sexuala sa devina un mijloc de recreere nu o alta povara.

Uneori, nasterea unui copil, treburile casnice si responsabilitatile de la serviciu pot contribui la scaderea apetitului sexual al unei femei. Cercetatorii au confirmat faptul ca in general, libidoul barbatilor este mai scazut decat cel al femeilor.

2. Consult medical de specialitate. La barbati, dorinta sexuala scazuta, in special in combinatie cu disfunctia erectila, ar putea indica o probleme serioase de sanatate, cum ar fi boli cardiovasculare sau diabet.

In cazul femeilor, poate sa apara dispareunia, iar modificarile hormonale, mai ales dupa varsta a doua, ar putea face actul sexual neplacut si dureros.

Pentru oricare dintre aceste probleme exista solutii, important este ca partenerii sa se adreseze medicului care trebuie sa stabileasca diagnosticul corect si sa ofere tratamentul adecvat.

3. Consultatul la un pshioterapeut. Chiar daca este prezenta o problema medicala, inconvenientele de natura sexuala pot da nastere unei probleme emotionale, intr-o relatie. De aceea, multi dintre specialisti abordeaza situatia din punct de vedere bio-psiho-social.

Intr-o relatie poate sa apara si plictiseala sau rutina. In acel moment este indicat ca cei doi parteneri sa incerce sa-si stimuleze activitatea sexuala prin diverse metode (chiar si schimbarea temporara a locului in care au loc de obicei contactele sexuale, ar putea fi o solutie).

O alta problema care contribuie la diminuarea libidoului la femei, este legata de faptul ca reprezentantele sexului frumos nu reusesc sa atinga orgasmul atat de des ca si barbatii, iar acest lucru poate sa influenteze calitatea actului sexual si implicit scade dorinta lor de implicare.

Daca doriti sa faceti mai mult pentru partener, puteti alege un specialist in psihoterapie de cuplu sau sexologie, care sa va ajute sa va rezolvati problemele. Se pare ca oamenii au nevoi diferite din punct de vedere sexual, astfel ca este important este sa se gaseasca modalitati prin care sa se rezolve problemele care stau la baza lipsei de dorinta sexuala.


Citeste si despre:

Disfunctiile sexuale si tratamentul lor prin acupunctura Mentine-ti o stare pozitiva pe timpul iernii Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Sfaturi pentru imbunatatirea vietii sexuale Informatii de baza legate de problemele sexuale Ceapa, beneficii pentru sanatate 11 factori care determina probleme de erectie De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Compatibilitatea sexuala Cand trebuie sa consultati un sexolog De ce femeile isi pierd interesul pentru sex? Ce spun mainile despre sanatatea unei persoane Bolile autoimune Simptome fizice ale depresiei Modificarile prostatei dupa varsta de 40 de ani