Reechilibrarea libidoului scazut

Publicat: 27 Martie 2012 | Actualizat: 27 Martie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Dorinta sexuala scazuta a unei persoane este o problema daca apare nemultumirea de sine, mai ales daca persoana in cauza este implicata intr-o relatie stabila.

Libidoul scazut este o problema mai ales in cazul in care exista un decalaj intre dorintele sexuale ale celor doi parteneri.

Modalitati de reechilibrare a libidoului scazut

Daca necoordonarea intre dorintele sexuale ale partenerilor unei relatii reprezinta deja o problema, exista cateva modalitati prin care poate fi abordata problema libidoului scazut.

1. Comunicarea intre parteneri. Uneori, problema este clara si este necesar doar sa se discute despre ea. Un exemplu este situatia in care exista un dezacord intre manifestarile sexuale ale celor doi parteneri. Daca unul dintre parteneri doreste sa intretina mai des relatii sexuale, nu trebuie sa isi invinuiasca partenerul sau sa il preseze.

Daca partenerul este stresat de anumite aspecte din afara relatiei, un prim pas ar fi sa fie ajutat sa depaseasca aceste momente, astfel incat activitatea sexuala sa devina un mijloc de recreere nu o alta povara.

Uneori, nasterea unui copil, treburile casnice si responsabilitatile de la serviciu pot contribui la scaderea apetitului sexual al unei femei. Cercetatorii au confirmat faptul ca in general, libidoul barbatilor este mai scazut decat cel al femeilor.

2. Consult medical de specialitate. La barbati, dorinta sexuala scazuta, in special in combinatie cu disfunctia erectila, ar putea indica o probleme serioase de sanatate, cum ar fi boli cardiovasculare sau diabet.

In cazul femeilor, poate sa apara dispareunia, iar modificarile hormonale, mai ales dupa varsta a doua, ar putea face actul sexual neplacut si dureros.

Pentru oricare dintre aceste probleme exista solutii, important este ca partenerii sa se adreseze medicului care trebuie sa stabileasca diagnosticul corect si sa ofere tratamentul adecvat.

3. Consultatul la un pshioterapeut. Chiar daca este prezenta o problema medicala, inconvenientele de natura sexuala pot da nastere unei probleme emotionale, intr-o relatie. De aceea, multi dintre specialisti abordeaza situatia din punct de vedere bio-psiho-social.

Intr-o relatie poate sa apara si plictiseala sau rutina. In acel moment este indicat ca cei doi parteneri sa incerce sa-si stimuleze activitatea sexuala prin diverse metode (chiar si schimbarea temporara a locului in care au loc de obicei contactele sexuale, ar putea fi o solutie).

O alta problema care contribuie la diminuarea libidoului la femei, este legata de faptul ca reprezentantele sexului frumos nu reusesc sa atinga orgasmul atat de des ca si barbatii, iar acest lucru poate sa influenteze calitatea actului sexual si implicit scade dorinta lor de implicare.

Daca doriti sa faceti mai mult pentru partener, puteti alege un specialist in psihoterapie de cuplu sau sexologie, care sa va ajute sa va rezolvati problemele. Se pare ca oamenii au nevoi diferite din punct de vedere sexual, astfel ca este important este sa se gaseasca modalitati prin care sa se rezolve problemele care stau la baza lipsei de dorinta sexuala.


Email

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Vitiligo: simptome, diagnostic, factori de risc, complicatii, tratament

Pfizer demareaza un studiu pentru administrarea unei a treia doze de vaccin impotriva noilor tulpini de COVID

Cum functioneaza terapia cognititv-comportamentala?

INSP estimeaza o crestere constanta a cazurilor zilnice de COVID-19! Cel mai pesimist scenariu: 8.900 de infectari pe zi din 20 martie

MedLife anunta noi concluzii in primul studiu privind imunizarea post-vaccin

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I

Top nutrienti care te vor face mai fericit si mai sanatos

STUDIU. Persoanele care poarta ochelari sunt mai putin expusi la COVID-19

Psoriazis: informatii esentiale pe care trebuie sa le cunoasca un pacient diagnosticat cu psoriazis

Intarzierea vaccinarii populatiei ar putea duce la aparitia altor tulpini de coronavirus

STUDIU. Reactiile adverse severe la vaccinurile anti-COVID sunt rare

Rozaceea: patogenie, caracteristici clinice si diagnostic