Prima proteza de brat robotizata a primit aprobare de comercializare

Actualizat: 16 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Prima proteza de brat robotizata care este controlata de ganduri si imita perfect miscarile naturale ale unei maini reale a primit aprobarea pentru producere si comercializare, din partea Administratiei Alimentelor si a Medicamentelor din America.

Proteza revolutionara poarta numele de Duke Arm si functioneaza cu ajutorul unor electrozi ce sunt conectati direct la bratul pacientului. Miscarile realizate cu ajutorul sistemului inovator, care este controlat prin electromiograma, sunt mai naturale si complexe decat in cazul protezelor obisnuite.

In plus, se pare ca proteza robotizata, controlata de creier, permite si efectuarea mai multor miscari decat a celor realizate prin modelele clasice. Electrozii atasati muschilor transmit semnalele printr-un procesor incorporat in proteza, creierul le interpreteaza si le transforma apoi in aproape zece miscari diferite.


Citeste si despre:

Medicamentele pentru disfunctia erectila au efecte benefice si pe alte tesuturi si organe Metode de evitare a starilor de voma din timpul sarcinii Psoriazis - o noua optiune terapeutica Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii Regulament General Concursuri Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Supraproteza totala cu magneti Cum sa scapati de imaginea de sine negativa Prim ajutor in caz de luxatie a cotului Ordin pentru aprobarea continutului minim al trusei sanitare auto Amputarea Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna Neurofibromatoza