O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical

Actualizat: 20 Septembrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dupa numeroase operatii si tratamente ortopedice avute de-a lungul vietii, o pacienta in varsta de 50 ani nu a mai suportat durerile ingrozitoare pe care le avea in timpul mersului si s-a decis sa se opereze din nou, dar numai dupa ce a gasit un spital de recuperare cu servicii complete, cu spitalizare, medici de elita si abordare medicala integrata, inclusiv cu o baza de recuperare sub acelasi acoperis.

Cu mare placere impartasesc experienta uimitoare pe care am avut-o in timpul recuperarii mele la Enayati Hospital din cadrul Enayati Medical City. Sunt extrem de recunoscatoare pentru intregul personal medical si pentru echipa de specialisti care au contribuit in mod semnificativ la recuperarea mea, dupa fiecare interventie chirurgicala”, marturiseste Nicoleta, o pacienta in varsta de 50 ani care a suferit recent o serie de interventii chirurgicale de protezare a soldurilor si genunchilor.

Problema de sanatate a Nicoletei a aparut din copilarie. De la nastere ea a fost diagnosticata cu o luxatie congenitala bilaterala de sold pe care doctorii au tratat-o initial intr-un mod conservator, prin montarea unui aparat gipsat la doar 5 luni. Evolutia bolii a fost buna pana in momentul in care Nicoleta a inceput sa mearga in picioare, cand medicii au constatat ca are nevoie de mai multe operatii.

La 8-9 ani am inceput sirul de operatii. Am avut 3 operatii la soldul stang si 4 operatii la soldul drept, operatii in care – sa zicem – m-am pus cat de cat pe picioare”, povesteste Nicoleta. Dupa cele 7 operatii Nicoleta spune ca a ramas cu un mers greoi, cu picioarele in ”X”, dar care nu a impiedicat-o sa isi continue studiile sau sa isi intemeieze o familie.

Dupa mai bine de 30 ani de la primele operatii, din cauza durerilor ingrozitoare de la nivelul soldurilor si genunchilor, Nicoleta s-a decis sa efectueze o serie de operatii de protezare a soldurilor si genunchilor. ”M-am decis sa fac operatiile. Dar nu fara un loc adecvat unde sa ma recuperez. Am cautat pe internet si am gasit un spital integrat cu o baza de recuperare care sa ma ajute sa nu ma chinui. Asa am luat decizia sa ma operez acum, nu peste 10 ani si nu in strainatate”, povesteste Nicoleta.

”Prima data am stat doar 45 de zile spitalizata pe Sectia de Recuperare Medicala din Enayati Hospital. Asta desi medicul chirurg imi spusese ca am nevoie de 6 luni pentru recuperarea postoperatorie. M-am recuperat atat de bine si atat de repede, astfel incat la 3 luni am efectuat urmatoarea operatie, si iata ca am revenit aici pentru recuperare”, marturiseste Nicoleta.

Nu m-as duce in alta parte. Aici ma simt ca in familie. Tot personalul medical face tot posibilul sa ma simt cat mai confortabil. Eu am gasit aici oamenii care imi trebuie mie.”


Nicoleta a urmat un tratament personalizat nevoilor ei. Imediat dupa operatie a facut sedinte de crioterapie pentru a reduce inflamatia de la nivelul operatiei, apoi a inceput masajul terapeutic, fizioterapia, kinetoterapia si sedintele de hidroterapie. ”Bazinul este fost foarte, dar foarte eficient pentru mine. Personalul medical ma ajuta sa nu mai fiu repezita si sa fac exercitiile intr-un mod adecvat, treptat. Fizioterapeutii, kinetoterapeutii si intregul personal medical lucreaza impreuna pentru a dezvolta un plan personalizat de recuperare, adaptat nevoilor mele specifice.

In timpul spitalizarii mele, am observat rapid progrese semnificative in mobilitatea si puterea mea. Terapeutii m-au incurajat si m-au motivat constant, iar atmosfera de aici a fost plina de sustinere. Fiecare zi a fost un pas inainte catre o viata normala, fara durere. Mai urmeaza o operatie de protezare totala a soldului stang, iar speranta cu care am venit aici si care se pare ca a fost indeplinita este ca in mai putin de un an sa ma recuperez pentru toate cele 3 operatii, ceea ce s-a realizat in Enayati Hospital in timp record de numai 6 luni pentru cele doua operatii si in urmatoarele 3 luni am speranta ca voi fi recuperata si pentru cea de-a treia operatie”, declara Nicoleta, cu emotie in glas.

Nicoleta este internata in Sectia de Recuperare Medicala din Enayati Hospital, unde il are ca medic curant pe Dr. Mihaela Cotor, medic specialist in Recuperare Medicala. Cu privire la starea pacientei, Dr. Cotor a declarat: "Nicoleta este o pacienta dedicata si motivata, care se confrunta cu o luxatie congenitala bilaterala de sold. Impreuna, am elaborat un plan de tratament personalizat, care include proceduri de hidrokinetoterapie, fizioterapie si masaj terapeutic. Scopul acestor interventii terapeutice este de a reduce simptomatologia dureroasa, de a imbunatati tonusul muscular, mersul si, bineinteles, calitatea vietii pacientei."

Enayati Hospital pune la dispozitia pacientilor o baza de recuperare medicala completa, cu servicii de evaluare, recuperare si spitalizare in regim hotelier. Medicii cu experienta vasta in domeniu, aparatura de ultima generatie si abordarea medicala integrata a intregului personal fac din Enayati Hospital cel mai performant spital de recuperare medicala din tara. Enayati Hospital ofera conditii de spitalizare de 5* si asistenta medicala 24/7. Spitalul este specializat pe tratamente si proceduri de reabilitare medicala care vizeaza o recuperare fizica si psihica rapida si eficienta.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Discopatia lombara: tratament si recuperare medicala Recuperarea medicala pentru durerile lombare Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Reducerea costurilor serviciilor medicale Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Indicatii dupa inserarea unui implant dentar Crioterapia Crioterapia prostatei procedura utilizata in tratamentul cancerului de prostata Melanomul ocular Afectiunile care provoaca durere faciala Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Soarele, prieten sau dusman: cancerul de piele