S-a descoperit metoda prin care copiii pot deprinde obiceiuri alimentare sanatoase

Actualizat: 26 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Copiii deprind mai usor obiceiuri alimentare sanatoase atunci cand parintii le impun restrictii alimentare de mici si ii invata ce este bine si ce nu sa manance, sugereaza un studiu american intreprins recent la Universitatea din Buffalo.

"Parintii pot face o mare diferenta in modul in care percep copiii alimentatia.", a declarat Xiaoshong Wen, unul dintre autorii studiului american.

Oamenii de stiinta au descoperit ca secretul deprinderii unor obiceiuri alimentare sanatoase la copii consta in combinatia dintre regulile impuse in acest sens in frageda copilarie si dezvoltarea abilitatii acestora de a-si controla impulsurile.

Studiul a analizat educatia alimentara primita de 9000 de copii americani. Mai intai, savantii au analizat capacitatea copiilor de a-si controla impulsurile alimentare, dar si obiceiurile alimentare ale acestora la varsta de 2 ani, iar apoi, au repetat experimentul cand acestia au implinit 4 ani.

Acestia au descoperit ca, la varsta de 4 ani, copiii care au avut restrictii alimentare si stapaneau abilitatea de a-si controla comportamentul alimentar de mici mancau mai sanatos decat cei care nu avusesera parte de astfel de reguli.


Citeste si despre:

8 obiceiuri sanatoase pe care toti copiii ar trebui sa le adopte Sfaturi care va ajuta sa faceti alegeri alimentare sanatoase Obezitatea la copii Pasi simpli catre o alimentatie sanatoasa Hipercolesterolemia la copii 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa Obiceiuri care ingrasa Jucator principal in digitalizarea sanatatii din Romania lanseaza noi functionalitati pentru un management medical complet Care este rolul ficatului in organism si ce afectiuni pot indica durerile Cand se transforma dietele pentru slabit in tulburari de alimentatie? Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti Depresia si anxietatea la copii Tulburarea de alimentatie excesiva Tulburarile de alimentatie Gripa la copii Alergiile alimentare la copii