Nasterea fara dureri

Actualizat: 05 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Introducere


In pragul nasterii femeile au nevoie alaturi de o buna ingrijire medicala si de sustinere morala si psihologica din partea celor dragi. In continuare vom expune cateva metode prin care puteti usura perioada dinaintea nasterii, apeland la tratamentele naturiste si la unele exercitii fizice speciale.

Sa invatam cateva secrete despre travaliu!

Pana nu demult pozitia femeii la nastere era culcata pe spate, cu picioarele prinse pe suportul ginecologic. In prezent multi specialisti obstetricieni recomanda femeilor care nasc sa adopte pozitiile in care ele se simt mai confortabil si in care contractiile pot fi ajutate de forta gravitatiei. S-a constatat in acest sens ca pozitiile in picioare sau pe jumatate in picioare usureaza nasterea deoarece canalul de expulsie se largeste daca se sta in aceste pozitii.

Travaliul debuteaza cu aparitia contractiilor intense si regulate ale uterului, colul uterin incepand sa se dilate cu fiecare contractie pana cand dilatatia este maxima. Aceasta faza a travaliului este insotita de dureri mari. De aceea va recomandam sa adoptati o serie de pozitii care sa va ajute la alinarea acestor dureri. Mersul prin camera poate ajuta in acest sens. Puteti de asemenea sa va asezati in genunchi, sprijinita de pat, pentru a usura presiunea asupra salelor intre contractii. Alta pozitie este sprijinita pe genunchi si coate, cu fesele ridicate si picioarele departate. De asemenea puteti cere ajutorul partenerului. Asezati-va pe vine, fiind sustinuta din spate de partener, pentru a stimula deschiderea canalului de expulzie.

Sfaturi utile

Cum puteti face mai usor fata contractiilor? In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca, pentru a va putea pastra fortele, pe toata perioada travaliului sa va hidratati deoarece transpirati foarte mult si corpul dv. poate pierde lichide. Beti apa sau suc natural de fructe (daca medicul va permite) cu inghitituri mici si repetate.


Citeste si despre:

Cum sa nasti fara durere? Depresia postpartum (dupa nastere) Nasterea vaginala dupa cezariana (NVDC) Sarcina, nasterea si perioada postpartum Dureri care ascund boli in cavitatea toracica si abdominala Nasterea prematura Semnele din nastere Dureri de cap in sarcina: 4 posibile cauze de care sa tii cont Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente 10 dureri misterioase care nu ar trebui ignorate Nasterea in apa Durerea cronica pelvina la femei Dureri lombare Durerea asociata cancerului Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Defectele de nastere si dieta mamei