La Maternitatea din Brasov a fost nascut al doilea copil sirena

Actualizat: 12 August 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicii de la Maternitatea din Brasov au asistat pentru a doua oara, in mai putin de un an, la nasterea unui copil care suferea de o malformatie congenitala extrem de rara ce nu permite supravietuirea copiilor mai mult de 15 zile, numita sirenomelia.

Nou-nascutul a trait doar 40 de minute de la nastere. In mod obisnuit acesti copii nu supravietuiesc, pentru ca se nasc fara rinichi si au picioarele in forma de inotatoare. Pentru a-i tine in viata ar trebui sa le facem mai intai transplant de rinichi, ceea ce este foarte complicat in cazul lor. Sansele de supravietuire sunt zero, a declarat dr. Ioan Oprea, seful sectiei de Neonatologie a Maternitatii Brasov, potrivit Adevarul.

Malformatia sirenomelia este fatala. Aceasta se caracterizeaza prin dezvoltarea si functionarea anormala a rinichilor si vezicii urinare, iar de la brau in jos nou-nascutul este acoperit cu o piele groasa, asemanatoare intotatoarelor de sirena. Rara malformatie se inregistreaza o data la circa 120.000 de nasteri si este provocata de o comprimare anormala a picioarelor, care fuzioneaza pur si simplu in timpul evolutiei fatului.


Citeste si despre:

Hipoglicemia la nou-nascuti: cum o recunosti si ce trebuie facut Sexul dureros dupa nastere Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice Insuficienta mitrala – regurgitare mitrala Wobenzym - Rolurile esentiale ale enzimelor sau enzimoterapia de sistem Beneficiile sucului de portocale Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii Infectia nou-nascutilor cu streptococi de grup B 8 cele mai periculoase boli din istoria omenirii Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Defectele cardiace congenitale - persistenta de canal arterial Malformatiile congenitale Malformatii cardiace congenitale
Cere sfatul medicului ×