Tratamentul homeopat, ajutor in insomnii

Actualizat: 06 Iunie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Foarte multe persoane sunt afectate de insomnie. Acestea pot avea fie dificultati de adormire si de mentinere a unui somn neintrerupt pe timpul noptii, fie pot intampina treziri nocturne sau matinale.

Totodata, insomnia poate fi corelata cu alte afectiuni precum: delir, astm bronsic, insuficienta respiratorie, hipotiroidism.

Principalele cauze

O multitudine de cauze sunt responsabile de aparitia si instalarea insomniei si pot fi grupate astfel:

• Cauze somatice – fizice. Principalele cauze fizice sunt prezenta durerilor, insuficienta respiratorie si astmul bronsic. Dupa tratarea acestora, pacientul nu va mai suferi de insomnii.

• Cauze neuro-vegetative, psihice.

• Cauze mixte - psiho-fizice.

Cauzele psihice, cat si cele mixte au la baza stresul cotidian, grijile exagerate ale fiecarui individ in parte.

Cum se trateaza

De cele mai multe ori, pacientului i se prescriu medicamente, dar si ajutor psihologic.

Trebuie mentionate ca substantele hipnotice sunt o categorie importanta in tratamentul insomniilor, dar acestea au numerose efecte adverse precum: dependenta, reactii psihotice, incetinirea proceselor cognitive.

Atunci cand insomnia are la baza o cauza psihica sau o cauza mixta, aceasta se poate remedia cu ajutorul tratamentului homeopat, care si-a dovedit eficienta fara efecte secundare.

Atentie! Prescrierea remediului homeopatic o poate realiza medicul homeopat, si numai dupa ce pacientului i s-a facut un control amanuntit.

Sunt cazuri de pacienti care raspund la tratamentul homeopat dupa doua-trei saptamani, dar si situatii de raspuns pozitive dupa un tratament de doua-sase luni.

Principalele tratamente homeopate

Arnica. Are succes in cazurile de insomnie specifice primei jumatati din noapte.

Arsenicum album. Se recomanda in situatiile in care pacientul este anxios, depresiv, iar anxietatea sa este legata de frica de a nu fi bolnav. Insomnia pacientului este adesea insotita de atacuri de panica.

Chamomilla. Acest remediu se recomanda atunci cand insomnia afecteaza un copil. Principalele simptome simtite de copil sunt: somn agitat, plans in timpul somnului, agitatie psihomotorie

Ignatia. Este remediul indicat celor care au pierdut pe cineva drag, adica in caz de suferinta emotionala care duce in cele din urma si la instalarea insomniilor.

Nux vomica. Este de real ajutor atunci cand o persoana se trezeste dimineata foarte devreme, sau chiar in a doua parte a noptii si care nu mai poate readormi din pricina stresului legat de un eveniment care va avea loc in ziua respectiva.

Opium. Este posibil ca medicul homeopat sa-l recomande in cazurile de insomnie provenite in urma unei sperieturi puternice sau in cazul unui soc pe care o persoana l-a avut.

Omar. Este utilizat in cazurile de insomnie cronica provocata de socuri emotionale, spaime, vesti proaste.

Lycopodium. Este util in cazul unui somn intrerupt, in cazul pacientilor care se trezesc dimineata la fel de obositi ca seara precedenta.

China Officinalis. Este indicata atunci cand somnul este intrerupt de orice zgomot, oricat de mic ar fi.


Citeste si despre:

Afectiuni care raspund cel mai bine la tratamentul homeopat Indicatii in tratamentul homeopat Avantajele tratamentului homeopat Tratamentul homeopat in sarcina Beneficii si riscuri ale tratamentului homeopat Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat Indigestia: tratament homeopat De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Tratamentul homeopat al alergiilor Probleme de sanatate tratate cu remedii homeopate Afectiunile urechii - remedii homeopate 5 tratamente surprinzatoare pentru acnee Cand si de ce se prescriu remedii homeopate? Cum se administreaza remediile homeopate? Insomnia