Un nou tratament pentru infertilitatea masculina

Publicat: 08 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Potrivit unui studiu realizat in Egipt, un tratament bazat pe combinarea hormonilor si antioxidantilor imbunatateste calitatea spermei si motilitatea spermatozoizilor.

Pentru realizarea acestui au fost selectionati aleatoriu 60 de barbati care trebuiau sa urmeze un tratament pentru infertilitate. Timp de 6 luni, jumatate dintre acesti barbati au urmat un tratament cu clomifen citrat si vitamina E, iar cealalta jumatate au facut un tratament cu placebo.
Pana la finalizarea studiului, 37% dintre partenerele barbatilor care au urmat tratamentul cu clomifen citrat si vitamina E au ramas insarcinate, sper deosebire de 13% dintre partenerele barbatilor care au primit placebo. De asemenea, barbatii care au primit tratamentul corespunzator prezentau si o crestere a concentratiei spermatozoizilor.

Studiul a fost publicat in jurnalul „Fertilitate si Sterilitate”.

Clomifem citrat (clomid sau serophene) este un medicament care se opune actiunii estrogenilor si este folosit, mai ales, la tratarea infertilitatii feminine. Vitamina E ajuta la prevenirea stresului oxidativ, asociat cu deteriorarea ADN-ului din sperma si creste motilitatea spermei.

„Rezultatele studiului sunt incurajatoare atat pentru barbatii care sufera de infertilitate, cat si pentru medici”, a declarat Dr. R. Dale McClure, presedintele American Society for Reproductive Medicine. „Sunt necesare si alte studii pentru a determina modalitate prin care actioneaza aceste componente, pentru a observa daca parametrii materialului seminal sunt modificati diferit si pentru a identifca avantajele folosirii individuale sau combinate a acestor medicamente”.


Citeste si despre:

Infertilitatea masculina - metode terapeutice Infertilitatea - sterilitatea Hipogonadismul masculin Ce trebuie sa stiti despre suplimentele pentru fertilitate? Infectia cu ureaplasma – cauze, simptome, tratament Traumatismele testiculare - cauze, simptome, tratament Afectiuni ale sistemului reproducator masculin Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Cresterea fertilitatii: Metode pentru a ramane mai usor insarcinata Boala inflamatorie pelvina BTS Circumcis sau necircumcis? Care sunt diferentele? Epispadias: o tulburare rara care influenteaza dezvoltarea aparatului genital Deficitul de substante nutritive - boli si simptome Hiperplazia congenitala a glandelor suprarenale
Cere sfatul medicului ×