Cum afecteaza internetul fertilitatea masculina

Publicat: 28 Decembrie 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Majoritatea barbatilor nu acorda prea multa atentie ingrijirii prenatale, dar expertii in tratarea infertilitatii masculine afirma ca actiunile desfasurate de un barbat pot afecta capacitatea acestuia de a deveni sau nu, tata.

Sperma barbatilor se produce pe tot parcursul unei zile, iar spermatozoizii au nevoie de aproximativ doua-trei luni pentru a ajunge la un nivel deplin de maturitate.

De aceea, comportamentul unui barbat in decursul ultimelor 90 de zile poate influentata in mod negativ compozitia spermei sale sau poate afecta sanatatea copilului pe care il vor procrea in viitorul apropiat.

Cauze ale infertilitatii masculine

Desi atentia se concentreaza asupra femeilor atunci cand cuplurile nu pot concepe, in aproximativ jumatate din cazuri, vinovati sunt barbatii.

Printre cele mai frecvente comportamente care pot prejudicia calitatea si cantitatea spermatozoizilor sunt asezarea telefoanelor mobile in buzunarul pantalonilor si utilizarea laptopului pozitionat in apropierea coapselor.

Alte obiceiuri nocive care pot declansa infertilitatea masculina sunt consumul excesiv de alcool, fumatul, baile fierbinti, sauna, purtarea de lenjerie de corp stramta, utilizarea drogurilor recreative, administrarea de suplimente specifice sustinerii unui act sexual normal si imbolnavirile frecvente. Studiile arata ca astfel de comportamente pot diminua calitatea si cantitatea spermei.

In urma a tot mai multe studii s-a demonstrat ca viabilitatea, motilitatea si numarul spermatozoizilor expusi la radiatiile emanate de telefonul mobil timp de o ora a scazut la 11% comparativ cu probleme de control. Telefoanele mobile emit radiatii care pot prejudicia spermatozoizii barbatilor care le poarta in buzunar sau la nivelul curelelor. Aceste consecinte sunt cauza apropierii telefoanelor de zona inghinala.

Un episod de gripa poate reduce cantitatea de sperma, de aceea specialistii recomanda ca barbatii care doresc sa procreeze sa ia in calcul administrarea unui vaccin antigripal. Bolile cronice, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, obezitatea pot sa scada numarul de spermatozoizi (in ultimul caz, excesul de grasime duce la o productie crescuta de hormoni feminini).

Utilizarea laptopului poate sa scada sansele unei persoane de sex masculin de a avea copii in mod natural. Semnalele WiFi pot fi daunatoare pentru spermatozoizi, chiar dupa 4 ore de utilizare a laptopului (scad motilitatea si deterioreaza ADN-ul). Conform unor studii, subiectii care au lucrat timp de 60 de minute la un laptop pe care l-au tinut pe coapse, au constatat ca temperatura scrotului a crescut in mod semnificativ, iar numarul de spermatozoizi a fost redus considerabil ca urmare a acestui fenomen.

In ansamblu, orice tip de caldura aplicata la nivelul scrotului este nociva pentru sistemul reproducator masculin. Barbatii trebuie sa fie constienti ca apa fierbinte, sauna, laptopul sau alte surse similare de incalzire care pot ridica temperatura corpului sau a zonei intime le va afecta fertilitatea, in mod negativ.


Citeste si despre:

MedLife da startul unui nou program de testare saptamanala a tuturor angajatilor sai din unitatile medicale Viroza intestinala: cum o putem combate? Pregateste-ti organismul pentru anotimpul racoros STUDIU: Sedintele de terapie online castiga teren! Bolile reumatice – tot mai des intalnite in randul tinerilor, chiar al copiilor Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Solutii naturale pentru hipotiroidism Beneficiile tratamentului cu plasma bogata in trombocite si aerocrioterapie Legarea trompelor uterine - riscuri si beneficii Ce trebuie sa stim despre polipii uterini cu Dr. Laura Mustata, medic specialist obstetrica-ginecologie Vaccinul COVID si miocardita. Un interviu cu Dna Dr. Ana-Gabriela Fruntelata, medic primar medicina interna si cardiologie STUDIU: Pana la finalul anului 2025 se estimeaza ca investitiile romanilor pentru educatie online vor depasi pragul de 2,2 miliarde de dolari Fiziolife Medica - clinica de fizioterapie din Romania care a oferit asistenta online in perioada de lock-down