Cum afecteaza internetul fertilitatea masculina

Publicat: 28 Decembrie 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Majoritatea barbatilor nu acorda prea multa atentie ingrijirii prenatale, dar expertii in tratarea infertilitatii masculine afirma ca actiunile desfasurate de un barbat pot afecta capacitatea acestuia de a deveni sau nu, tata.

Sperma barbatilor se produce pe tot parcursul unei zile, iar spermatozoizii au nevoie de aproximativ doua-trei luni pentru a ajunge la un nivel deplin de maturitate.

De aceea, comportamentul unui barbat in decursul ultimelor 90 de zile poate influentata in mod negativ compozitia spermei sale sau poate afecta sanatatea copilului pe care il vor procrea in viitorul apropiat.

Cauze ale infertilitatii masculine

Desi atentia se concentreaza asupra femeilor atunci cand cuplurile nu pot concepe, in aproximativ jumatate din cazuri, vinovati sunt barbatii.

Printre cele mai frecvente comportamente care pot prejudicia calitatea si cantitatea spermatozoizilor sunt asezarea telefoanelor mobile in buzunarul pantalonilor si utilizarea laptopului pozitionat in apropierea coapselor.

Alte obiceiuri nocive care pot declansa infertilitatea masculina sunt consumul excesiv de alcool, fumatul, baile fierbinti, sauna, purtarea de lenjerie de corp stramta, utilizarea drogurilor recreative, administrarea de suplimente specifice sustinerii unui act sexual normal si imbolnavirile frecvente. Studiile arata ca astfel de comportamente pot diminua calitatea si cantitatea spermei.

In urma a tot mai multe studii s-a demonstrat ca viabilitatea, motilitatea si numarul spermatozoizilor expusi la radiatiile emanate de telefonul mobil timp de o ora a scazut la 11% comparativ cu probleme de control. Telefoanele mobile emit radiatii care pot prejudicia spermatozoizii barbatilor care le poarta in buzunar sau la nivelul curelelor. Aceste consecinte sunt cauza apropierii telefoanelor de zona inghinala.

Un episod de gripa poate reduce cantitatea de sperma, de aceea specialistii recomanda ca barbatii care doresc sa procreeze sa ia in calcul administrarea unui vaccin antigripal. Bolile cronice, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, obezitatea pot sa scada numarul de spermatozoizi (in ultimul caz, excesul de grasime duce la o productie crescuta de hormoni feminini).

Utilizarea laptopului poate sa scada sansele unei persoane de sex masculin de a avea copii in mod natural. Semnalele WiFi pot fi daunatoare pentru spermatozoizi, chiar dupa 4 ore de utilizare a laptopului (scad motilitatea si deterioreaza ADN-ul). Conform unor studii, subiectii care au lucrat timp de 60 de minute la un laptop pe care l-au tinut pe coapse, au constatat ca temperatura scrotului a crescut in mod semnificativ, iar numarul de spermatozoizi a fost redus considerabil ca urmare a acestui fenomen.

In ansamblu, orice tip de caldura aplicata la nivelul scrotului este nociva pentru sistemul reproducator masculin. Barbatii trebuie sa fie constienti ca apa fierbinte, sauna, laptopul sau alte surse similare de incalzire care pot ridica temperatura corpului sau a zonei intime le va afecta fertilitatea, in mod negativ.


Email

Citeste si despre:

MedLife a incheiat prima etapa de secventiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanica a coronavirusului Johnson & Johnson amana livrarea vaccinului anti-COVID in Europa, dupa ce in SUA au aparut 6 cazuri de cheaguri de sange MedLife anunta concluziile primei etape in studiul privind raspunsul imun al organismului dupa vaccinarea anti-COVID-19 La cat timp se face rapelul daca ne-am infectat cu COVID-19 intre doze? Oficial: Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca, pentru toate categoriile de varsta! Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicina de laborator, MedLife – Teste pentru detectarea anticorpilor specifici COVID-19 De ce transpiri mult? MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanica, din 94 de probe secventiate Oxford intrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca pe copii si adolescenti MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanica din 92 de probe noi secventiate Testarea pentru COVID in farmacii ar putea incepe intr-o saptamana Ce ar trebui sa stii despre variantele si mutatiile SARS-CoV-2? Care este calea cea mai usoara prin care se transmite coronavirusul? Ce poti face pentru a nu te infecta?