Un nou medicament pentru combaterea SIDA

Actualizat: 26 Aprilie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou medicament pentru tratamentul SIDA este disponibil de acum in Romania. Intelence (etravirina) este recomandat pacientilor care sunt infectati cu virus rezistent la alte tratamente, oferindu-le posibilitatea de a reduce virusul din sange pana la nivel nedetectabil – scopul tratamentului anti-HIV.

Studiile au aratat ca aproximativ 3 din 5 pacienti tratati cu INTELENCE au atins nedetectabilitatea.

Conform statisticilor, in Romania sunt inregistrati aproximativ 10.041 de pacienti cu HIV/SIDA. Cea mai raspandita modalitate de transmitere in Romania este prin contact sexual neprotejat.intelence, conferinta

Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a acordat in august 2008 autorizatia de punere pe piata a medicamentului anti-HIV Intelence (etravirina), iar din februarie 2010 medicamentul este disponibil si in Romania. Intelence reprezinta urmatoarea generatie de inhibitori non-nucleozidici ai reverstranscriptazei (NNRTI) si este primul medicament care si-a dovedit eficienta la pacientii cu virus HIV rezistent la NNRTI.

Intelence, in combinatie cu un inhibitor de proteaza stimulator si alte tratamente antiretrovirale, este indicat in tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane de tipul 1 (HIV 1) la pacientii adulti experimentati cu antiretrovirale.

Aceasta indicatie se bazeaza pe rezultatele saptamanii 24 a doua studii randomizate, double-blind, cu grup de control placebo, de faza III, realizate pe pacienti experimentati, infectati cu tulpini virale ce sufera mutatii rezistente la NNRTI si PI (inhibitorii proteazei); INTELENCE a fost studiat in combinatie cu un regim de background optimizat (OBR) care includea darunavir/ritonavir.

Intelence a fost dezvoltat de Tibotec Pharmaceuticals Ltd. si va fi comercializat in Europa de Tibotec, o divizie a Janssen-Cilag, Johnson&Johnson. Medicamentul a primit autorizatie de comercializare in 2008, iar din februarie 2010 este disponibil pentru pacientii din Romania. Produsul se administreaza pe cale orala si poate fi prescris de medicii specialisti din intreaga tara.


Citeste si despre:

Intoxicatia cu paracetamol Intoxicatia alimentara Sarcina - Luna a II-a Dementa Candida parapsilosis Sinuzita (Infectia sinusurilor) Traind si iubind cu HIV/SIDA Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Limfoame asociate cu SIDA – Tratament SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) Cum sa traiesti cu virusul HIV sau cu SIDA Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA Simptomele de HIV si SIDA la femei Mituri si realitati despre contactarea, simptomele si tratamentul HIV/SIDA Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive