Cabinet destinat pacientilor HIV/SIDA care se drogheaza, deschis in Capitala

Publicat: 09 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala a deschis un cabinet care trateaza pacientii cu HIV/SIDA care se drgoheaza, a anuntat, vineri, directorul general al institutului, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

"Pacientul cu HIV/SIDA care se drogheaza si vine la acest cabinet beneficiaza de o ingrijire foarte atenta. Pe langa medicul curant, avem psihologi si asistenti sociali care ofera consilere", a explicat Streinu-Cercel.

Directorul de la "Matei Bals" a precizat ca procesul de vindecare a bolii ii scapa pe unii pacienti si de viciul drogurilor, insa acestia sunt foarte greu de tratat. "Evident, noi nu le mai administram droguri, astfel ca pacientii sunt foarte agitati, sparg tot felul de lucruri in spital si se comporta urat cu personalul medical. Dar dupa un timp in care primesc medicatia necesara, multi dintre ei chiar renunta la droguri", a spus Streinu-Cercel.

Conform statisticilor, in Romania sunt inregistrati 9.628 de pacienti cu HIV/SIDA. in primele sase luni ale anului, s-au inregistrat 187 de cazuri noi. Pacientii sunt tratati de cei aproape 100 de medici care lucreaza in opt centre regionale de profil, la Bucuresti, Craiova, Timisoara, Targu Mures, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta. in Capitala sunt tratati 45% dintre pacienti.


Citeste si despre:

HIV si SIDA: care este legatura? Traind si iubind cu HIV/SIDA Mituri si realitati despre contactarea, simptomele si tratamentul HIV/SIDA 7 lucruri pe care medicii dermatologi vor sa le transmita pacientilor Histoplasmoza pulmonara Durerea abdominala acuta Pesarele vaginale Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli Implanturi ale obrajilor, buzelor sau barbiei Artroza – importanta exercitiului fizic Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA Pneumonia - tipuri si metode de tratament Glaucom primar cu unghi deschis