Probleme de sanatate tratate cu remedii homeopate

Actualizat: 04 Mai 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


O multime de probleme de sanatate pot fi tratate sau macar tinute sub control cu ajutorul remediilor homeopate.

Daca sunt corect administrate, acestea sunt foarte eficiente si, in plus, nu au efecte adverse, putand fi administrate inclusiv copiilor.

Homeopatia utilizeaza substante naturale pentru a stimula mecanismele proprii de auto-aparare si regenerare a organismului. Ea identifica si indeparteaza cauzele fundamentale ale bolilor, vindecand din interior.

Afectiuni tratate homeopat

Raceala si gripa

Odata cu scaderea drastica a temperaturilor, numarul cazurilor de persoane diagnosticate cu raceala si gripa creste simtitor. Ambele afectiuni necesita tratament, intrucat, in caz contrar, pot determina complicatii sinuzale, otice sau bronho-pulmonare. In ambele cazuri, tratamentul homeopatic este deosebit de eficient.

Cele mai des utilizate medicamente in cazul gripei si a racelii sunt:

- Aconitum napellus. Pentru febra, lipsa transpiratiei, sete mare.
- Belladonna. Pentru febra, durere de cap, transpiratii abundente.
- Eupatorium perfoliatum. Pentru dureri musculare, durerea ochilor la miscarea globilor oculari
- Bryonia Alba. Pentru febra, durere de cap, dureri musculare si articulare agravate de cea mai mica miscare, tuse seaca, sete mare
- Gelsemium Sempervirens. Pentru febra, durere de cap, senzatie de lesin, frisoane, oboseala foarte mare
- Allium cepa. Pentru secretii nazale apoase
- Euphrasia officinalis. Pentru secretii nazale apoase si usturimi ale ochilor
- Oscillococcinum. Pentru administare profilactica.

Alergii

Alergiile reprezinta o reactie inadecvata sau exagerata a sistemului imunitar la substante care nu cauzeaza simptome in cazul majoritatii persoanelor. Simptomele bolilor alergice pot aparea in urma contactului pielii cu substante chimice, in urma inhalarii de praf, polen sau in urma ingestiei anumitor alimente.

Alergiile pot fi: respiratorii, solare, oculare, rinite, alimentare, hepato-digestive, urticarii. Dintre tratamentele homeopate cel mai des recomandate fac parte:

- Allium ceapa. Se recomanda in rinitele alergice cu secretii nazale apoase, abundente si foarte iritante.
- Sambucus Nigra. Se recomanda pentru crizele de astm declansate noaptea si insotite de transpiratie puternica.
- Calcarea Carbonica. Se recomanda in cazul astmului declansat de efort, atunci cand pacientul prezinta tuse seaca ce apare in timpul efortului, urmata de dispnee si respiratie suieratoare.
- Tuberculinum. Se recomanda in caz de alergie la animale (caini, pisici, papagali).

Infectii respiratorii

Infectiile acute ale tractului respirator superior sunt foarte frecvente mai ales la copiii de varsta prescolara si apar atunci cand acestia intra in comunitate. Infectiile respiratorii cel mai des intalnite sunt faringite, rinofaringite, laringite, amigdalite, otite.

Tratamentele homeopate cel mai des utilizate in aceste situatii sunt:

- Allium cepa. Este recomandat in cazul secretiilor lacrimale abundente, dar neiritante, insotite de durere de cap.
- Eupatorium perfoliatum. Se recomanda in cazul in care predomina durerile de oase, iar febra apare mai ales intre 7 si 9 dimineata, capul este greu si senzatia de sete este mare.
- Belladonna. Se recomanda in caz de stare febrila, cand capul este foarte congestionat si fierbinte, iar extremitatile reci.
- Hepar sulphuris. Se recomanda intr-o faza mai avansata, cand apar puncte de puroi pe faringe sau amigdale, cu un miros respingator.


Citeste si despre:

Cand si de ce se prescriu remedii homeopate? Cum se administreaza remediile homeopate? Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat Homeopatia: intre mit si adevar Intrebari frecvente despre homeopatie Cancerul de piele sau melanomul Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Deosebirile dintre medicina clasica si homeopatie Alergiile de primavara Peritonita Afectiunile urechii - remedii homeopate Cum functioneaza remediile homeopate? Remediile florale Bach Indicatii in tratamentul homeopat
Cere sfatul medicului ×