Consumul excesiv de suc natural din fructe ar putea fi un factor de risc pentru hipertensiunea arteriala si ar putea predispune la boli grave de inima, anunta un studiu recent efectuat de cercetatorii australieni de la Swinburne University of Technology, Hawthorn.
Sucul natural din fructe este o recomandare frecventa a nutritionistilor in dietele echilibrate si sanatoase, ca alternativa la bauturile carbogazoase din comert.
Desi este bogat in numeroase vitamine si minerale esentiale pentru sanatate, cercetatorii avertizeaza ca un consum abuziv poate avea repercursiuni severe in organism.
Potrivit savantilor australieni, persoanele care consuma frecvent si cantitativ suc natural din fructe au tensiunea arteriala mai crescuta decat cei care il beau cu moderatie sau deloc.
Chiar daca nu contin zahar industrial, care este nociv pentru sanatate, sucurile din fructe nu sunt lipsite de zaharuri. Acestea contin foarte multa fructoza, care are acelasi rol in corp precum zaharul industrial.
Furnizata in exces organismului, fructoza poate duce la aparitia unor boli foarte grave: diabet, obezitate si boli de inima, pe fondul cresterii hipertensiunii arteriale. In plus, consumul crescut de suc de fructe afecteaza si smaltul dintilor, predispunand la formarea cariilor.