Rezultate promitatoare in cazul primului vaccin contra hepatitei C

Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Primul vaccin pentru eradicarea hepatitei de tip C, dezvoltat de colosul farmaceutic GlaxoSmithKline, a oferit rezultate promitatoare in cadrul primei etape clinice de testare.

Primul vaccin contra hepatitei C este tot mai aproape de a fi lansat pe piata si de a deveni un tratament profilatic pentru pacienti. Cercetatorii britanici au obtinut rezultate promitatoare in cadrul primelor studii clinice realizate pe injectie, ce au rolul de a testa eficienta imunizarii.

Persoanele care au fost testate cu noul vaccin au manifestat reactii imunitare puternice contra virusului. In plus, substantele din vaccin au fost si foarte bine tolerate de organism in cadrul experimentului, singurele efecte secundare postimunizare care au aparut fiind oboseala si migrenele.

Este considerat primul vaccin conceput contra hepatitei C care a ajuns vreodata in faza testelor clinice. A doua etapa a studiului a fost deja demarata in doua clinici din SUA, iar rezultatele acesteia vor fi facute publice in 2016.


Citeste si despre:

De ce este importanta vaccinarea imediat dupa nastere Vaccinarea antipneumococica (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Mentinerea ficatului sanatos in lupta cu hepatita C Prevenirea hepatitei B si D Legislatia privind vaccinarile Importanta vaccinarii pentru persoanele in varsta! Boli care pot fi contactate din apa contaminata Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Vaccinuri necesare pentru adulti Hepatita la copii Varicela Vaccinarea antihepatita B (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Primul ajutor in situatii de urgenta Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Vaccin antitetanos – cand se face si cat timp este valabil