Incidenta cancerului hepatic s-a triplat intre 1975 si 2005 in SUA

Publicat: 23 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Incidenta cancerului hepatic s-a triplat intre 1975 si 2005 in SUA, in ciuda faptului ca rata de supravietuire a crescut de la unu la cinci ani la pacientii diagnosticati cu acest tip de boala, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la American Society of Chemical Oncology.

Potrivit rezultatelor studiului, intre 1975 si 2005 incidenta cazurilor de cancer hepatic s-a triplat de la 1,6 la 4,9 cazuri la suta de mii de persoane. De asemenea, ratele de supravietuire au crescut intre 1992 si 2005.

Cresterea ratei de supravietuire de datoreaza faptului ca multi pacienti sunt diagnosticati in stadiu incipient, cand tratamentul are cele mai mari sanse. Desi studiul cercetatorilor americani nu a identificat motivele pentru care incidenta cancerului hepatic este in crestere, acest fenomen poate fi atribuit unei cresteri a cazurilor de hepatita C si B, afectiuni care reprezinta un factor major de risc pentru cancerul hepatic.

"Este nevoie de mai multe cercetari asupra factorilor responsabili de cresterea acestei incidente, pentru a putea preveni cresterea lor continua", a declarat dr. Sean Altekreuse. Cercetatorii noteaza ca factori precum consumul de alcool, boala ficatului gras, obezitatea si diabetul pot contribui la cresterea incidentei cancerului hepatic.

Acest studiu subliniaza nevoia de identificare a mai multor persoane cu risc de a face aceasta boala prin programe de screening, pentru a imbunatati potentiala terapie curativa.


Citeste si despre:

Cancerul hepatic Hepatita B si noile ghiduri de tratament Chemoembolizare hepatica - solutia nechirurgicala a tumorilor hepatice! La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin Hepatita, o boala cu urmari grave. Nu neglija niciodata tratamentul! Locuri cu risc de contactare a bolilor hepatice Cancerul - mit si adevar Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Hepatita B - Sa cunoastem realitatea! Cancerul gastric Hepatita virala B Ce trebuie sa stiti despre cancerul testicular? Rolul stilului de viata in aparitia cancerului bronhopulmonar Afectiunile hapto-biliare pot fi prevenite prin cateva masuri Care sunt asemanarile si diferentele intre diferitele tipuri de hepatita virala