Orez cu sos iute
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informatii nutritionale/portie:
Calorii: 116 calorii
Proteine: 2g
Carbohidrati: 27g
Ingrediente:
- o ceapa mica tocata marunt
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 1 ceasca de orez cu bob lung
- 2 linguri de ardei iute rosu
- 2 cesti supa de legume
- 3/4 lingurita de chimen
- 2 linguri de coriandru proaspat, tocat
- sare (dupa gust)
- unt pentru calit
Mod de preparare:
- Se unge o cratita cu unt si se pune la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul, atunci cand s-a incins untul, pana cand acestea se inmoaie. Se adauga orezul, ardeiul iute, supa si chimenul si se lasa sa fiarba. Focul se reduce, se pune capac la cratita si se lasa compozitia sa fiarba timp de 20-25 de minute pana cand lichidul este absorbit si orezul este fiert.
- Se scoate capacul si se adauga, coriandrul. Se adauga sare dupa gust.
Va dorim pofta buna!