Virusul gripei porcine este mai putin agresiv decat se crede, declara ministrul mexican al sana

Publicat: 04 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Virusul gripei porcine este "mai putin agresiv" decat ne temeam, a declarat vineri ministrul mexican al sanatatii, Jose Angel Cordova, citat de AFP.

"Din fericire, virusul nu este atat de agresiv. Nu este ca virusul gripei aviare, care are o rata a mortalitatii de 70%", a declarat Cordova intr-o conferinta de presa.

Bilantul epidemiei din Mexic se ridica in prezent la 343 de pacienti in cazul carora este confirmata infectarea cu acest virus, dintre care 15 au murit.

si expertii americani din domeniul sanatatii au spus vineri, potrivit Reuters, ca epidemia de gripa din Mexic s-ar putea sa nu fie atat de severa pe cat parea la inceput, multe cazuri usoare nefiind nici macar observate imediat.

Expertii se grabesc sa aiba o imagine cat mai completa a epidemiei de H1N1, un virus pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) il considera cu potential mare de a genera o pandemie.

Mexic, tara cea mai afectata, a anuntat 176 de decese din cauza H1N1. Cazuri de imbolnavire cu acest virus au fost inregistrate in toata lumea, majoritatea au aparut la persoane care au calatorit in Mexic, insa boala a avut o forma moderata in cazul lor, iar persoanele afectate s-au refacut cu un tratament usor sau chiar fara niciun fel de medicamentatie. Singurul deces inregistrat in afara Mexicului a avut drept victima un copil de 23 de luni, mexican, care venise in Texas la tratament.

Expertii au incercat sa explice de ce atat de multe decese au avut loc totusi in Mexic si nicaieri in alta parte, iar un raport al autoritatii americane responsabile cu prevenirea si controlul bolilor da o explicatie simpla - sunt foarte multe cazuri in Mexic, dar majoritatea sunt forme usoare si doar formele agresive ale bolii au iesit in evidenta pana acum, odata ce oamenii au cautat ajutor la spitale, iar laboratoarele au fost solicitate pentru teste. Si virusul gripei obisnuite, sezoniere, ucide anual intre 250.000 si 500.000 de oameni in intreaga lume. insa, subliniaza raportul american, este nevoie de mai multe informatii inainte de a trage concluzii.


Citeste si despre:

Gripa - cum separam mitul de adevar Operatia de reducere a sanilor motivatie, riscuri si rezultate posibile RMN-ul de san – recomandat in diagnosticul cancerului mamar Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san Remodelarea sanilor Marirea sanilor cu suplimente naturale. Mit sau realitate? Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Traumatisme ale sanului Remedii naturale pentru cancerul de san Ridicarea sanilor (mastopexia) Totul despre sanatatea sanilor Controlul sanilor: cand si cum? Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Reducerea sanilor