Sanii lasati sunt o problema pentru foarte multe femei, rezultatul pierderii in greutate, al sarcinii, alaptatului la san sau a procesului normal de imbatranire.
Procedura: cea mai frecventa interventie chirurgicala care asigura ridicarea sanilor este mastopexia, care consta in indepartarea tegumentului in exces si o cantitate variabila de tesut mamar, urmate de repozitionarea mamelonului intr-o pozitie mai inalta. Acest tip de interventie chirurgicala implica efectuarea unor incizii in jurul mamelonului si mutarea acestuia mai sus pe peretele toracic.
De obicei un implant al sanului este necesar pentru a mari forma sanului. Nu este necesara internarea pacientei, dar in anumite cazuri aceasta se face.
Durata interventiei: de la doua la patru ore. Anestezia: locala cu sedare sau anestezie generala. Spitalizarea sau nu a pacientului: in anumite cazuri pacienta este internata, in functie de durata interventiei si varsta acesteia.
Efecte adverse frecvente: vanatai temporare, tumefiere, disconfort, senzatie de amorteala, uscaciunea tegumentelor. Inciziile sunt in mod normal rosii si vizibile pana la un an, uneori persista chiar mai mult timp.
Complicatii: acestea sunt rare. Poate aparea sangerare, infectie si cicatrizare. Uneori pot exista incizii de forma neregulata; in acest caz sunt necesare proceduri suplimentare sau reevaluarea cicatricilor. Ar putea exista o mica diferenta intre cei doi sani. In acest caz, medicul va efectua o procedura suplimentara de repozitionare a sanilor. Pierderea mamelonului sau a sensibilitatii sanului sunt complicatii foarte rare.
Recuperare: este foarte importanta limitarea activitatii. In doua pana la trei saptamani toate suturile vor fi indepartate. Recuperarea este completa in patru pana la sase saptamani de la interventie. Forma si marimea sanilor continua sa se imbunatateasca pe masura trecerii timpului.
Rezultate: acestea sunt permanente; cu toate acestea, pe masura inaintarii in varsta, sanul se poate lasa si poate fi necesara o procedura suplimentara de ridicare a sanilor sau un implant de san. Se va consulta chirurgul estetician pentru stabilirea procedurii adecvate.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.