Reconstructia sanilor

Actualizat: 23 Iunie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Refacerea sanilor dupa ce au fost indepartati pe cale chirurgicala din cauza unui cancer de san sau al altei boli. Reconstructia sanilor poate sa ajute ca sanii femeilor sa arate la fel atunci cand poarta un sutien, sa-si recapete formele corpului si sa scape de necesitatea unei proteze externe.

Durata
De obicei, 1-2 ore. Daca este utilizata microchirurgia, care este necesara pentru reconectarea vaselor de sange, timpul aferent operatiei va fi mai lung.

Efecte secundare
Pierderea senzatiei normale la atingerea sanilor, desi unele simturi pot reveni.

Recuperare

Poate sa dureze pana la 6 saptamani pentru o recuperare in urma unei mastectomii si a unei reconstructii de san. Majoritatea cicatricilor dispar in timp, dar pot trece cativa ani pentru ca acestea sa-si schimbe culoarea. Refacerea cicatricilor se poate face chirurgical si poate fi o optiune uneori, in functie de circumstante.

Riscuri
Sangerari, acumulari de fluide, cicatrici vizibile, infectii si probleme legate de anestezic. Implantul poate sa-si schimbe pozitia, poate sa necesite eliminarea. Utilizarea unui implant determina un risc mai mare de infectie. Exista de asemenea riscul ca vasele de sange sa nu se ataseze corespunzator, iar sangele sa se blocheze pe traiectul lor.

Rezultate
Permanente. De obicei sunt necesare si alte proceduri ulterioare.

Tehnica

Noile tehnici si tehnologii au facut posibil ca si chirurgii sa recreeze sanii aproape la fel cu cei naturali, utilizand tesuturi din corpul pacientului. Reconstructia sanilor are loc de obicei imediat dupa mastectomie, in timp ce pacientul este inca anesteziat.

Starea pacientului

Este necesara spitalizarea.

Anestezia

Generala


Citeste si despre:

Cancerul de san - Tratament Reconstructia mamara – riscuri si beneficii Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Remodelarea sanilor Chirurgia reconstructiva Operatia de marire a sanilor sau mamoplastia Cum diferentiem corect o boala a sanilor de o eczema Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Masectomia Repararea ranilor Tatuajele cosmetice (buze, sprancene, contur al ochilor) Chirurgia leziunilor de ligament incrucisat anterior - recomandari de exercitii fizice Cancerul mamar la barbat Cancerul mamar Implanturile mamare - ce presupune interventia si riscurile ce pot aparea