Sfaturi legate de machiaj si frumusete pe timp de vara

Actualizat: 11 Iunie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Pe masura ce treceti de la hainele groase la hainele subtiri, machiajul dvs. va deveni din ce in ce mai transparent si luminos. Culori indraznete, cum ar fi culoarea vinului sau cea a prunei, sunt nepotrivite in timpul verii.

Mai indicat ar fi luciul de buze in culori deschise si fardurile cremoase pentru ochi si obraz, nu cele de tip pudra. Schimbati nuantele si machiajul smokey al ochilor, folosit iarna, cu tonuri calde si culori de pamant, umbre si linii stralucitoare maronii.

Protejati-va buzele

In zilele din care doriti sa nu aplicati rujul pe buze, pentru protectia acestora folositi un balsam de buze cu SPF 30 (sau mai mare).

Balsamurile care contin glicerina sunt hidratante si versiunile colorate vor oferi un aspect placut buzelor dvs. Daca buzele sunt crapate, inainte de balsamul cu protectie solara, pentru vindecarea rapida a acestora, adaugati un strat subtire de vaselina rectificata.

Stiluri fierbinti pentru parul scurt si parul lung

Pentru o coafura eleganta, dar simpla, legati parul in clasica coada de cal. Pentru a pastra parul la distanta de fata si de transpiratie, strangeti-l in jurul cefei.

Daca aveti parul scurt, purtati bentita pentru a evita contactul parului cu tenul. In trend sunt bentitele subtiri, alaturate - de plastic sau metal - distantate la jumatate de centimetru una de alta.

Nu folositi uscatorul de par

Incercati sa evitati cat puteti uscatorul de par. In schimb puteti sa va coafati parul in timp ce dormiti. Aplicati o crema de coafat pe parul umed si prindeti parul cu bigudiuri flexibile.

Incercati sa il prindeti in asa fel incat sa nu va jeneze prea tare in timpul somnului. Cand va veti trezi parul dvs. va avea volum si va fi ondulat.

Dusmanii parului, soarele si apa

Parul dvs. are nevoie de protectie solara, deoarece razele UV pot arde scalpul. Cea mai buna metoda de protectie este purtarea unei palarii.

Ca alternativa, puteti folosi diverse produse spray de par sau balsam special care sa protejeze parul vopsit impotriva razelor daunatoare ale soarelui.

Inainte sa inotati, intotdeauna umeziti-va parul cu apa de la robinet si aplicati un balsam care sa va protejeze parul de clor si apa sarata.

Protejati-va ochii cu ochelari de soare

Razele soarelui pot dauna ochilor dvs., cresc riscul aparitiei cataractei si a altor conditii.

Cand trebuie sa alegeti o pereche noua de ochelari de soare, verificati pe eticheta daca lentilele acestora opresc in proportie 99-100% razele UVA si UVB. Ochelarii curbati blocheaza lumina care ar putea ajunge la ochi prin partile laterale.

Linii si portiuni bronzate inestetice

Atunci cand purtati pantofi decupati in timpul verii, pielea dvs. va fi bronzata in mod neuniform, cum ar fi varful picioarelor si glezna. Cum puteti ascunde bronzul inestetic?

In loc sa il ascundeti, mai bine il unformizati. In acest scop se vor amesteca doua parti de crema autobronzanta lichida cu o parte de crema hidratanta si aplicati pe zonele nebronzate.

Lupta cu parul cret si rebel

Vara, parul se increteste mai usor. Pentru a evita acest lucru folositi un balsam hidratant dupa fiecare samponare. In cazul parului bine hidratat exista mai putine probabilitati ca acesta sa absoarba din aer umezeala.

Aplicati si lotiuni anti-electrizare pentru a crea o bariera intre par si umiditate. Un uscator ionic de par usuca parul mai repede si ii ofera stralucire.

Ingrijirea pielii

Chiar daca aveti tenul uscat nu inseamna ca trebuie sa aplicati in exces creme hidratante, pe timp de vara. Daca ati folosit o crema hidratanta, cremoasa in ianuarie, pielea dvs. va fi inca hidratata si veti putea evita infundarea porilor daca nu folositi creme hidratante, vara, in mod excesiv.

In cazul in care pielea dvs. devine uleioasa atunci cand temperaturile cresc, incercati sa folositi o lotiune demachianta blanda, spuma. Aceasta va elimina crema de protectie solara si machiajul si va oferi pielii senzatia de proaspat.

Este indicat sa acoperiti arsurile solare

Incercarea de a acoperi arsurile solare cu fond de ten nu va face altceva decat sa inrautateasca aspectul pielii.

In schimb, aplicarea unui gel de aloe va calma arsura. Roseata si pielea lucioasa pot fi ameliorate cu o crema hidratanta cu particule aurii, care va oferi o stralucire frumoasa pielii.

Cum puteti evita arsurile solare

Atunci cand pielea va fi expusa in aer liber, trebuie sa o acoperiti cu crema de protectie solara din belsug, care va fi aplicata cu 15 minute inainte de a merge afara.

Medicii spun ca oamenii deseori uita sa foloseasca protectia solara pe urechi si in partea din spate a gatului, zone in care pot sa apara deseori pete specifice cancerului de piele. Nu trebuie sa uitati nici zona decolteului sau mainile.

Ambele zone pot manifesta rapid semne de deteriorare in urma expunerii la soare, cum ar fi petele maronii sau ridurile. Reaplicati crema de protectie solara cel putin o data la doua ore sau dupa ce inotati ori transpirati puternic.

Nu folositi cremele pentru protectie solara pentru ca sunt lipicioase

Vesti bune! Protectia pentru soare nu trebuie sa fie lipicioasa pentru a functiona bine. Acelasi efect benefic poate fi oferit si de lotiuni, geluri si spray-uri care lasa pielea matasoasa.

Incercati cateva pana veti gasi o alternativa care va va fi pe plac. In plus, daca folositi un ecran solar care va contine zinc sau oxid de titan nu inseamna ca pielea dvs. se va albi de la acestea. Noile versiuni contin particule micronizate care dispar imediat in piele.

Batalia cu cosurile

Eruptiile si cosurile sunt frecvent intalnite pe timpul verii. Avem tendinta de a transpira mult, iar tenul va deveni un teren propice pentru acnee - cauzata de bacterii. Alegeti o crema de protectie solara non-comedogenica, care nu va bloca porii.

Daca totusi va mai apar si alte cosuri, incercati lotiuni de curatare cu acid salicilic sau peroxid de benzoil, ingrediente care va pastreaza porii curati. Evitati materialele sintetice mulate pe corp si transpiratia. Purtati imbracaminte lejera din bumbac.

Nu reusiti sa opriti transpiratia

Dimineata cand iesiti casa sunteti deja transpirati? Transpiratia ar putea fi mai accentuata in zona axilelor, de-a lungul liniei parului, palme si talpi.

Incercati sa va imbracati in straturi de materiale naturale, cum ar fi bumbac, pentru a permite aerului sa va circule. Folositi antiperspirante care contin clorura de aluminiu in zona axilelor, maini si picioare. Daca problema este extrema raportati-o medicului.


Citeste si despre:

Transpiratia si mirosul corpului Hiperhidroza - transpiratia excesiva Transpiratia nocturna: semnificatii posibile Transpiratia excesiva a picioarelor Cum poti preveni si trata transpiratia excesiva in sezonul cald? Transpiratia excesiva: cauze, implicatii si tratament Manichiura permanenta si semipermanenta: sfaturi pentru unghii sanatoase Produse cosmetice pentru a reduce comportamentul neplacut al pielii sensibile Transpiratia excesiva: cauze si cum o controlam Cele mai bune masuri care te ajuta sa scapi rapid de transpiratia excesiva Transpiratia excesiva, semn al unor afectiuni grave Solutii pentru a scapa de transpiratia excesiva Transpiratia excesiva: ce este, de ce apare si cum o tii sub control Transpiratia excesiva poate aparea si iarna! Cum scapi de aceasta problema
Cere sfatul medicului ×