Elemente esentiale pentru ingrijirea aspectului fizic

Actualizat: 23 Septembrie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Nefolosind crema de protectie solara, neutilizand ata dentara, continuand sa folositi rujul sau gloss-ul dupa ce a expirat par cateva obiceiuri nevinovate, insa evitand acesti pasi de multe ori, puteti intampina diferite probleme legate de ingrijirea dumneavoastra si pot avea un efect negativ asupra sanatatii, de asemenea.

La fel si aplicarea unei creme hidratante, poate credeti ca este un obicei folosit inaintea unui eveniment important sau o petrecere, insa trucurile de infrumusetare ar trebui folosite de fiecare femeie zilnic pentru a arata bine oricand.

Pasi de ingrijire a frumusetii

Folosirea atei dentare

Folosirea atei dentare o data pe zi, in fiecare zi, nu este doar utila unui zambet luminos si unor gingii sanatoase, dar este la fel de importanta pentru sanatatea dumneavoastra globala. Bacteriile care ataca dintii si gingiile, s-a demonstrat a fi prezente in sangele pacientilor cu atac cerebral, hipertensiune si diabet.

De fapt, pacientii cu boli ale gingiilor sunt de 3 ori mai predispusi de a muri din cauza atacurilor cerebrale si de 2 ori din cauza bolilor de inima.

Utilizarea apei tonice

Introducand apa tonica in rutina zilnica ajuta la curatarea pielii de praf si de toate impuritatile pe care demachiantul le lasa uneori. In plus, apa tonica ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului care poate fi amenintat pe sapunurile dure si demachiant si poate ajuta la pastrarea pielii hidratate si netede.

Apa tonica are rolul de a curata reziduurile si clorul din demachiant. De asemenea, cand apa tonica umezeste pielea, crema hidratanta ramane in apa si in ingredientele active. Rezultatul este o piele mai sanatoasa si mai hidratata.

Multi esteticieni recomanda folosirea apei tonice fara alcool in fiecare zi, dupa ce v-ati spalat fata si dupa aplicarea cremei hidratante.

Exfolierea regulata

Fara indoiala, unul dintre cei mai mari pasi pentru pastrarea sanatatii, pielea frumoasa foloseste exfolianti ca serul de acid glicolic, acizi ce indeparteaza pielea moarta, enzime si scrub-uri faciale in tratamentul ingrijirii pielii dumnavoastra. Exfolierea regulata ajuta la imbunatatirea texturii pielii si ii poate oferi o stralucire aparte.

Pentru pielea uscata, exfolierea ajuta la indepartarea celulelor moarte si permite cremei hidratante sa patrunda mai adanc in piele. Pentru pielea grasa, exfolierea ajuta la desfundarea porilor. De asemenea, ea previne si elimina punctelor albe si negre, ajutand la vindecarea acneei.

Inlocuirea buretelui de baie

Buretii de baie sunt instrumente excelente pentru umezirea celulelor moarte ale pielii, pentru consolidarea circulatiei sangelui si pentru crearea unei ambiante asemanatoare saloanelor spa.

Totusi, daca nu sunt inlocuite frecvent si pastrare corespunzator, buretii de baie pot deveni focare pentru mucegai si bacterii ce pot duce la iritatii ale pielii si chiar infectii. Dermatologii recomanda inlocuirea acestor bureti o data pe luna pentru a evita aglomerarea bacteriilor.

Similar, este bine sa evitati agatarea buretilor de baie pentru a se usca in baie sau in cabina de dus, o atmosfera extrem de prielnica pentru bacterii. Stoarceti-le bine, pentru ca mai apoi sa le pastrati intr-un loc uscat. Este importanta si dezinfectarea acestor instrumente cu inalbitor pentru a scapa de bacterii si germeni.

Folosirea zilnica a cremei de protectie solara

Imbatranirea prematura, liniile fine si ridurile, petele inchise la culoare si cancerul de piele sunt toate consecintele neutilizarii cremei de protectie solara, si acest lucru nu este necesar doar in zilele calduroase si insorite de vara. O greseala comuna este ca nu folositi protectia solara si in zilele in care soarele nu a mai aparut de cateva zile.

Regulat, aplicarea zilnica a cremei de protectie solara este vitala pentru a ajuta la prevenirea cancerului de piele si imbatranirii pielii. Se recomanda o protectie solara cu factor de protectie 30 sau chiar mai mare si cu acoperire atat a razelor UVA, cat si UVB.

Masurile preventive merg pana la aplicarea cremei pe fata. Protectia solara ar trebui aplicata pe toate zonele care sunt expuse soarelui, mai ales mainile, care sunt de cele mai multe ori trecute cu vederea. Pielea de pe maini este subtire si poate fi cu usurinta afectata de catre soare, mai ales atunci cand conduceti.

Aruncarea produselor de machiaj vechi

Acest obicei nu se refera doar la aruncarea rimelului uscat si aruncarea genelor false, deoarece bacteriile care se aduna in aceste produse pot cauza infectii si inrosirea ochilor, ci si la utilizarea rujului sau gloss-ului dupa un an si a conturului de buze dupa 2 ani.

O modalitate de a pastra evidenta produselor expirate este un tabel cu produsele impreuna cu data la care au fost cumparate si desigilate.

Demachierea inainte de culcare

Patul confortabil poate fi atat de tentant dupa o zi lunga si obositoare, insa nu ar trebui sa adormiti niciodata cu machiajul pe fata. Nu doar pentru ca inchide porii si ii acopera, dar, in timpul zilei, radicalii liberi din mediul incnjurator se agata de machiaj.

Daca nu va spalati fata, acesti radicali liberi vor micsora cantitatea de colagen din piele atunci cand dormiti, cauzand riduri si semne premature ale imbatranirii. Daca nu va demachiati la chiuveta, pastrati un pachet cu servetele demachiante pe noptiera pentru a face cat mai rapid acest ritual.

Exfolierea zonei T

Spalarea fetei este ca spalatul pe dinti: o puteti face repede si intamplator, insa probabil ca veti plati pentru asta pe termen lung. Nu va ia mai mult de 30 de secunde sa va exfoliati zona T si zonele in care acneea este mai prezenta pe fata; aceasta va ajuta la indepartarea sebumului si la pastrarea porilor curati si deschisi.

Curatarea saptamanala a periilor cu care va machiati

Aceasta este o idee noua; luati-va periile cu care va machiati in dus o data pe saptamana. Folositi-va demachiantul si apa calda pentru a va dezinfecta pensulele si a indeparta sebumul, machiajul, praful si bacteriile care pot ramane in firele de par ale pensulelor si care va pot infunda porii, cauzand chiar si infectii.

Folosirea unei baze aplicata inainte de machiaj

Daca nu sunteti familiar cu ea, baza de machiaj poate parea total inutila. Dar daca este folosita intr-un mod corespunzator, aceasta poate salva rutina ingrijirii pielii si va poate micsora timpul pe care il petreceti incercand sa va acoperiti imperfectiunile in oglinda. Incercati o formula colorata in verde sau mov pentru a tinti problemele specifice cum ar fi roseata pielii sau acneea.

Aplicarea stratului de baza pe unghii

Motivul pentru care probabil, nu il aplicati pe manichiura este acela ca nu-i cunoasteti proprietatile. Nu doar ca baza pentru unghii actioneaza ca un lipici, insa le si pastreaza sanatoase. Tot aceasta baza previne formarea bulelor de aer sub lacul de unghii, ceea ce va impiedica exfolierea unghiilor si a ojei.

Folosirea balsamului pentru par

Daca aveti firul de par subtire, ultimul lucru de care are nevoie parul dumneavoastra este un balsam zilnic. In timp ce samponul obisnuit ajuta la indepartarea prafului si a sebumului, balsamul de par protejeaza fiecare strat si impiedica afectarea parului.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Suportul parintilor pentru dezvoltarea optima a copilului cu autism Supravietuirea si calitatea vietii dupa un diagnostic de cancer: aspecte psihologice si medicale Secretele celor care nu se imbolnavesc niciodata Secretele unui par sanatos Psoriazisul - evolutie si complicatii Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Analize medicale recomandate femeilor peste 60 de ani Tulburarile de somn si inaintarea in varsta Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia Ingrijirea tenului Ingrijirea tenului gras, cu tendinta acneica