Efectele adverse ale epilarii definitive

Publicat: 29 Iunie 2017 | Actualizat: 03 Iulie 2017
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Pilozitatea reprezinta o particularitate genetica a omului, mostenita, iar cel mai important rol al parului are loc in procesul de termoreglare, in special in protectia impotriva temperaturilor scazute.

Majoritatea femeilor isi doresc sa scape pentru totdeauna de parul nedorit si inestetic, iar una dintre metodele disponibile astazi este cea a epilarii definitive.

Efecte secundare ale epilarii definitive

Epilarea definitiva sau, mai corect, cu efect prelungit, se realizeaza cu aparate IPL (Lumina Intens Pulsata) sau LASER (lumina inteligenta).

In cazul epilarii IPL, sunt necesare 8-10 sedinte pentru o epilare eficienta, spre deosebire de epilarea LASER, care necesita numai 3-5 sedinte.

De asemenea, pretul interventiei IPL este mai mic comparativ cu cel al epilarii cu laser.

Cu toate acestea exista si efecte adverse precum arsurile, anumite infectii, roseata si pigmentarea, iar acestea au loc in cazurile in care procedura nu este efectuata de un medic specialist dermatolog.

Totodata trebuie tinut cont si de tenul persoanei care solicita aceasta procedura, de exemplu persoanele cu pielea mai inchisa la culoare sunt mai predispuse la dezvoltarea unor arsuri.

Arsurile au nevoie de pansamente speciale, grase, antibiotice si supraveghere atenta. De asemenea, de pigmentare se poate scapa prin preventia ei. Aceasta se realizeaza cu ajutorul cremelor de fotoprotectie aplicate dupa procedura.

Demn de mentionat este faptul ca epilarea definitiva poate reactiva virusul herpes simplex cu aparitia de vezicule grupate insotite de senzatie de usturime.

Aceasta complicatie este usor de evitat prin profilaxia antivirala a persoanelor cu istoric de herpes.

Legatura dintre epilarea definitiva si cancerul

Sunt unele studii care sustin cu tarie ca acest tip de epilare, realizat cu ajutorul aparatului IPL sau LASER, nu predispune la dezvoltarea cancerului de piele, asa cum nici organele interne nu sunt afectate.

Totusi, se impun anumite masuri preventive, precum protejarea ochilor pacientului, intrucat lumina emisa poate fi absorbita si poate provoca ulceratii sau leziuni ireversibile ale aparatului ocular.

Cui ii este interzisa epilarea definitiva cu laser

Femeilor insarcinate. Schimbarile hormonale din perioada sarcinii reprezinta unul dintre motivele pentru care gravidele nu ar trebui sa se epileze definitiv cu ajutorul laserului, deoarece este foarte posibil ca dupa nastere, pe zona tratata cu laser, sa creasca din nou firele de par.

Persoanelor blonde sau roscate. Acest tip de epilare este imposibila pentru aceste tipuri de culori, deoarece aparatul nu poate detecta nuantele deschise, ci doar firele de par mai inchise la culoare.

Pacientilor cu diabet zaharat insulino-dependenti. Persoanele din aceasta categorie sunt predispuse la infectii, astfel ca nu sunt eligibile pentru epilarea definitiva cu laser.

Persoanelor care au suferit deja arsuri solare. Acest procedeu este destul de dureros, astfel ca nu se poate efectua pe o piele deja arsa de soare.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Profilaxia
Tel: 0727165206
Timisoara, Str. Drubeta Nr.97
Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Servicii
specializate

Mentine starea de sanatate si creste calitatea vietiiMentine starea de sanatate si creste calitatea vietii

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

O noua metoda de epilare definitiva