Ficatul gras si apiterapia

Actualizat: 03 Ianuarie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In continuare, vom prezenta mai multe informatii utile despre steatoza hepatica, mai cunoscuta publicului sub numele de „ficat gras”. Vom vedea si felul in care remediile produse de albine ajuta ficatul sa se regenereze si sa-si pastreze structura, dar si despre efectele plantelor tonice hepatice. Nu in ultimul rand vom prezenta experienta pacientilor cu steatoza, care au folosit remediul HEPATIC REGENERARE. Acesta este un produs fabricat din plante si produse apicole, la noi in tara.

Ce este steatoza hepatica sau ficatul gras

Este o afectiune caracterizata de acumularea excesiva de grasimi, numite si trigliceride, in celula hepatica. Mai ales in faze avansate, steatoza hepatica poate fi insotita si de o inflamatie a ficatului, purtand numele de steatohepatita. Din pacate, in jur de 20% dintre pacientii cu steatohepatita dezvolta in timp ciroza si cancer hepatic. De aceea steatoza hepatica trebuie tratata din timp.

Cum recunoastem steatoza hepatica

Aproximativ 1 din 4 adulti dezvolta, pe parcursul vietii, steatoza hepatica, intr-o forma mai mult sau mai putin grava. Mai ales in fazele incipiente, simptomele sunt vagi: dureri sau senzatia de presiune in zona ficatului, stari de greata fara motiv aparent, stare de oboseala. Obiectivarea se face la ecografie sau la analizele de sange, cand se constata cresterea nivelului asa-numitelor transaminaze.

Ce conduce la aparitia steatozei

Consumul de alcool este pe primul loc in aparitia ficatului gras, studiile aratand ca un consum zilnic de peste 2 pahare de vin, la femei si peste 3 pahare de vin, la barbati este suficient pentru a declansa boala. Si consumul de grasimi si dulciuri, diabetul, consumul unor medicamente agresive pentru ficat conduce la steatoza hepatica. Nu in ultimul rand, persoanele supra-ponderale, dar si cele care slabesc brusc, sunt predispuse la aceasta boala.

Primele masuri pentru tratarea steatozei alcoolice (care apare pe fondul consumului de alcool) este reducerea pana la eliminare  a consumului de bautura. in cazul celorlalte tipuri de steatoze, o scadere rationala in greutate, un regim aliment curat, odihna suficienta si efortul fizic moderat sunt adevarate medicamente. Fara un stil de viata sanatos nu putem vorbi despre vindecarea steatozei hepatice, desi cu produsele apicole si fitoterapeutice se obtin cele mai rapide rezultate.

Efectul api-fitoterapiei asupra ficatului

Mierea, laptisorul de matca si anumite extracte, cum ar fi cele de seminte de armurariu,  radacina de sofran de India sau flori de musetel, au efecte uimitoare asupra ficatului. Ele stimuleaza regenerarea celulelor hepatice distruse de procesele inflamatorii, stimuleaza eliminarea excesului de grasime din hepatocite. Foarte important, ele contribuie la mentinerea unei structuri normale a ficatului, prevenind si stopand asa-numita fibrozare, care altereaza grav functiile hepatice.

Produsul romanesc anti-steatoza hepatica

HEPATIC REGENERARE este numele produsului romanesc, conceput de catre echipa stiintifica de la APICOLSCIENCE, ce cuprinde toate ingredientele numite anterior, la care se adauga si altele, cum ar fi uleiurile esentiale. Formula cu 10 ingrediente a fost utilizata cu succes de mii de pacienti, suferind de steatoza in diferite faze. Iata, in cele ce urmeaza, cateva elemente din experienta acestor pacienti:

Studiu de caz 1
Pacient de 42 de ani, cu diabet in faza incipienta, cu obezitate de grad I, se prezinta la medicul specialist de medicina interna cu stari de greata, tulburari de apetit si dureri sub-costale in partea dreapta. in urma investigatiei imagistice si a analizelor de sange, primeste diagnosticul de steatoza hepatica tipul 2, existand si un proces de fibrozare.
Pacientul incepe cura cu REGENERARE HEPATICA, un produs in miere din care ia cate 1 lingurita dimineata, la pranz si seara, inainte de a manca. Dupa o cura de 3 luni, timp in care a eliminat in buna masura dulciurile si alimentele procesate din alimentatie, se prezinta la consult. in urma analizei ecografice, s-a constatat faptul ca ficatul prezinta structura aproape normala, fara exces de grasime. La analizele de sange, s-a putut obiectiva normalizarea valorii transaminazelor si a Gamma GT, care anterior erau depasite cu mai mult decat dublu.

Studiu de caz 2
Pacient de 63 de ani, consumator de alcool moderat dar constant, este diagnosticat cu steatohepatita, cu fibrozare a ficatului de gradul 2, cu risc mare de ciroza. Pacientul avea transaminazele depasite de 5 ori, prezenta stare de oboseala accentuata, scaderea tonusului psihic si muscular, care-l pune in imposibilitatea de a face activitatile zilnice. De asemenea, fiind supraponderal si cu valori ridicate ale tensiunii arteriale, prezenta risc ridicat de infarct.
tine 3 cure, a cate 60 de zile fiecare, timp in care ia cate 2 lingurite dimineata si 2 seara de HEPATIC REGENERARE, iar la pranz ia 2 lingurite din produsul HEPATIC, al aceluiasi producator ApicolScience. Consumul de alcool este redus foarte mult, folosind si un produs sub forma de capsule („AlcoolDren”), iar regimul alimentar devine mai variat, cu multe salate si legume. La jumatate de an, cand se prezinta la control, analizele de sange sunt normale, iar ficatul prezinta o scadere a inflamatiei, dar si o structura mult mai omogena, procesele de fibrozare fiind practic stopate.

Unde se gaseste acest produs api-fitoterapeutic?

HEPATIC REGENERARE se gaseste in magazinele naturiste din Romania. Acesta se poate achizitiona si direct de la producator, sunand la numarul de telefon 0735217808 sau accesand site-ul.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Ficatul si caile biliare - riscul unei patologii hepatice Ficatul Regimul alimentar in bolile de ficat Aspecte esentiale despre ficat Mentinerea ficatului sanatos in lupta cu hepatita C Berberina, un ajutor natural pentru echilibru metabolic si sanatate Simptome banale care arata ca poti avea probleme cu ficatul Afla cat de sanatos este ficatul tau! Cum iti dai seama ca ai o boala de ficat 6 obiceiuri care afecteaza ficatul Dieta cu miere si scortisoara